tiistai 25. maaliskuuta 2014

Sote uudistus – kun omat johtajat pettivät ?

Keski-Suomen turva olisi julkisten palvelujen järjestäminen maakuntapohjalta. Minulle henkilökohtaisesti on suuri pettymys keskustan luopuminen maakuntien Suomesta ja asettuminen keskittäjien rintamaan. 
– kirjoittaa Erkki Järvelä, entinen maakuntajohtaja ksmls:ssa 25.3.

Suomeen jää enää 5 keskitysleiriä – viiden miljoonan potit ulkomaisille kilpailijoille ? 

 Meillä on jossakin kaukaisessa tulevaisuudessa vain viisi maakuntaa. Julkisen hallinnon merkittävä supistamistarve antaa lisäpontta tällaiselle kehittämissuunnalle. On suuri uhka, että myös valtionhallinnon palvelut järjestetään viiden alueen mallin pohjalta. Tästähän on jo merkkejä poliisi- ja pelastushallinnossa. Siitä ei ole pitkä matka ely-keskusten ja muiden valtionhallinnon palvelujen järjestämispohjan muuttamiseen." 

5 keskitysleiriä ? 
- edessä entistä rajumpi peruspalvelujen alasajo ! 

Jo laittoman EU-liittymissopimuksen yhteydessä oli tiedossa, että Suomesta tehdään vain yksi EU-maakunta ! 
Suomen alasajon vauhti on ollut hirmuinen. Kataisen ja Urpilaisen kopla kaatoi Suomen maakuntamallin hautaan ja seuraavan hallituksen tehtäväksi jää luovuttaa valtio valuuttarahasto IMF:n saattohoitoon ? 


Voiko tässä tragediassa nähdä mitään hyvää ? 
Nyt alkoi lopun alku myös kansanedustajille ! Edessä on myös varma vaalipiirijako ja eduskuntakin supistuu 1/5 osaan entisestään ? Heipparallaa demokratia, siitä ei enää ole horisontissa edes jälkiä näkyvissä ! 

Kun 60 % kuntien rahoista siirretään suoraan jättiorganisaatioille ja EU:n pelisäännöillä vapaille markkinoille, vain suuret ulkomaiset palvelutuottajat on tehty tyytyväisiksi ! 
Hyvä Katainen ja laiton Suomen EU – hallitus ja eduskunta, - EU:n suomalaiset saattohoitajat !
 

Suomelta viedään nyt tuhkatkin pesästä ! 
Ja kaikki tämä siksi, että eduskunnassa ei ole todellista oppositiota vaatimassa laillisuuden palauttamista. 
Ilma Perustuslakituomioistuinta Suomen hävittäjiä ei saada edes koskaan mihinkään vastuuseen kansakunnan elinmahdollisuuksien joukkotuhoamisesta ja entisestään kiihtyvämmästä eriarvoistamisesta ! 


?

Suomen suurin uhka ei ole ulkopuolella, se on Suomen sisäpuolella toimiva laiton EU- eliitti, joka tekee kansalle viimeistä karhunpalvelusta soteuudistuksella suoraan IMF:n saattohoitoon, kun Suomen viiden miljoonan keskitysleirit kilpailutetaan ulkomaisille sijoittajlle ja toimijoille 


Kaikkien vastuullisten tahojen olisi vihdoinkin jo ymmärrettävä, että kansojen ja ihmiskunnan tulevaisuus ei ole keskittämistä, vaan täydellistä hajauttamista !
Elämä maapallolla ei voi jatkua perustamalla sitä nykyisillä kesitysleireillä uusiutumattomaan energiaan.
Hajautettu uusiutuva energiateknikkka on jo olemassa ja se vaatii tuekseen täydellisen suunnanmuutoksen ja hajautetun yhteiskuntarakenteen. 

Kun öljy loppuu ja hinta entisestään kallistuu, liikennettä ja monikeskeistä kauppaa on rajusti vähennettävä: 
Edessämme on kansallisesti turvattu alueelliseen elintarvike- ja energia - omavaraisuuteen perustuva autonomisten ( = maakuntaitsehallinnollisten ) yhteisöjen rakentamisprosessi !

Ei kommentteja: