maanantai 27. syyskuuta 2010

Ydinvoimaluvat purettava

ST / HS 27.9.2010
http://www.hs.fi/keskustelu/Kaleva%3A+Pekkarinen+tiesi+Talvivaaran+uraaniaikeista/thread.jspa?threadID=261007&tstart=0&sourceStart=40&start=40

Vanhasen hallitus käsitteli kolmea uutta maailman suurinta kolmannen sukupolven ydinvoimalupaa, joita kokoomus vaati. Sitten tämä kepulix-kepulex kaiken maailman kehittyvien suomien ja novakompastelijoitten venkulahallitus veti hatusta 2 uutta ydinvoimalupaa yhdellä vaalikaudella vastoin kilpailulainsäädäntöä toimivien suurten pörssimonopoliyhtiöiden piikkiin !

TEM ylijohtaja Turunen jäi eläkkeelle vain vähän sen jälkeen, kun oikeuskansleri totesi hänen olleen esteellinen hallituksen tekemän ydinvoimalupapäätöksen valmistelussa. Jääviyden katsottiin syntyneen siitä, että Turunen oli istunut ydinvoimayhtiö Fennovoiman merkittävän omistajan Outokummun hallituksessa.

Benjihypyn tehnyt Vanhanen totesi eduskunnasta loikkauksensa jälkeen kepun syyllistyneen esteelliseen päätöksentekoon Fennovoiman ja TVO:n 8000 euron voitelupaketilla.

Sitten paljastuu kepun ympäristöministeri Lehtomäki, jonka uraaniyhtiön osakekaupat nousevat otsikoihin !

Ei ihme, Pekka Perä on ilmoittanut Talvivaaran tuottaman uraanin määrän riittävän tekemään Suomesta uraanin suhteen lähes omavaraisen. Ja omavarainen uraanihan on Pekkarisen ydinajatus kepun ydinperheille tekemään Suomesta koko Euroopan ydinreservaatin ydinvoimateollisuuden ehdoilla kansan jäädessä pelkästään koekaniiniksi ?

Enää puuttuu Pekkarisen kirkossa kuulutus Suomen kansallisvarallisuuden dumppaamisesta pelkästään yksityisiin taskuihin yksityisille yhtiöille : - " Voitot mulle - jätteet sulle" !

Suomen tragedia on muuttumassa kansallisoopperaksi : - kepun tahtipuikko on moukaroinut kaikki oikeusvaltion periaatteet, samalla kun koko kepun konkkaronkka on ilmenneitten esteellisyyksien osalta saattanut itsensä jääviksi ja naurunalaiseksi enää mihinkään ydinvoima- tai uraaninlouhintaluvituspäätökseen !

Ilmenneet paljastukset edellyttävät laajaa rikostutkintaa ja jo myönnettyjen ydinvoimalupien purkamista sekä Talvivaaran uraaninlouhintahankeen välitöntä jäädyttämistä ympäristöministeriössä ja valtioneuvostossa.

Mitä mieltä on oikeuskansleri Jonkka ?

Kepun ja Pekkarisen omavarainen uraanitalous Suomessa on nimittäin kytketty pelkästään Outokummun, Talvivaaran ja ydinvoimayhtiöiden räikeään koplaukseen ?

Uraanihanketta on Perän mukaan valmistellut 10–20 hengen ryhmä Talvivaarassa.
Pekkarisen tahtipuikkoa on heiluttanut siten ainoastaan 10-20 hengen ryhmä Talvivaarassa ?

Uraaninlouhinta ja ydinvoima on Suomessa niin iso kysymys, että se on käsiteltävä koko kansan periaatekysymyksenä, josta koko Suomen kansalla on oikeus ja velvollisuus äänestää suoralla kansanäänestyksellä !

Ei kommentteja: