sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Saksan ydinjätekastrofi ?
http://www.hs.fi/keskustelu/Kymmenettuhannet+marssivat+ydinvoimaa+vastaan+Berliiniss%E4/thread.jspa?threadID=259851&tstart=0&sourceStart=0&start=0
Sinikka Tyynelä, Jyväskylä 19.9.2010 12:12

Saksalaisen suolakaivoksen uumeniin "ikiajoiksi" haudatut ydinjätesäiliöt ovat vuotaneet jo vuosikausia. Itse kaivoskin uhkaa romahtaa. Kyse on pahimmasta mahdollisesta ydinjätteiden varastoinnissa sattuneesta onnettomuudesta.

Assen - saksalainen onkalo ?
Assen kuiluissa on 126 300 kahdensadan litran astiaa ydinjätettä.
Trukit ovat puhkoneet tynnyreihin reikiä jo sisäänkuljetuksen aikana.
Assen on Euroopan ympäristöskandaali.

Viranomaiset pelkäävät, että Assen kohtalo uhkaa myös lähellä sijaitsevaa Gorlebenin suolakaivosta, josta on kaavailtu Saksan suurinta ydinjätteiden loppusijoituspaikkaa. Alueen halleissa odottaa loppuvarastointia tonneittain käytettyä ydinpolttoainetta. Kuiluihin niitä ei ole viety, koska geofysikaaliset tutkimukset on keskeytetty poliittisten ristiriitojen ja asukkaiden vastarinnan takia. Jo 1980- luvulta saakka Asse II:sta vuotava vesi on ollut radioaktiivista.

Nyt Saksa on aloittamassa ennen kokematonta yritystä siirtää, hakea ja käsitellä satoja tonneja jätettä vetisestä haudasta ja ydinjätteestä. Ei ihme, että saksalaiset marssivat massiivisissa mielenosoituksissa ja vastustavat Merkelin ajatusta jatkaa ydinvoiman käyttöä vielä yli kymmenellä vuodella.

Saksa on vajoamassa myrkyllisten ja räjähdysherkkien ydinjätekaasujen kaaokseen !

Ja Onneksi Meillä Suomessa on Matti Vanhanen, puhdas pulmunen, joka jääväsi itsensä ja koko kepun viime kesän uusien ydinvoimalupapäätösten osalta viho viimeinkin !?
Toistaiseksi kokoomuksesta ja muista puolueista ei ole vielä löytynyt sellaista selkärankaa Matin tapaan, mutta eiköhän Suomessakin Oikeus voita ja Suomen uusien ydinvoimaloiden luvat kumota laajasta esteellisestä valmistelusta ja päätöksenteosta johtuen ?

Ei kommentteja: