maanantai 27. lokakuuta 2008

KIITOS ÄÄNESTÄJILLENI !

PUOLUETUKI VAALISYRJINTÄÄ

Suomi on saanut uudet kuntavaltuutetut.
Kokoomus voitti vaalit, niin kuin oli ennakoitavissa:
olivathan juuri käydyt vaalit kaikkien aikojen kalleimmat.

Samanaikaisesti Suomen hallitus on hakenut EU:lta puolta enemmän nälkäapua piteneviin leipäjonoihin. Tutkijat ovat toistamiseen todenneet tuloerojen kasvaneen ennätyksellisesti viimeisten vuosikymmenten aikana. Entinen pohjoismainen hyvinvointivaltio on ajettu hyvin nopeaan tahtiin alas. Hyvin monet kunnat aloittavat uuden suurkunta-ajan kuntaliitosten jälkeen. Ensi vuoden budjetissa peruspalveluja leikattanee entisestään 700 - 800 miljoonaa euroa lisää. Se tietää monen koulun lakkauttamista ja terveyspalvelujen heikentämistä. Kokoomuksen vaalivoiton jälkeen on odotettavissa myös palvelujen ulkoistamista ja yksityistämistä.

Suomen tilanne on mielenkiintoinen: maa on kurjistunut ja oikeisto voittaa ?Mitä muutakaan voi odottaa silloin, kun demokraattiset vaalit ovat menettäneet merkityksensä ja tilalle on tullut rahavaalit ?Moraalin kurjistuessa ja syvällisten vaalikeskustelujen muuttuessa vaalimainoksiksi, on jotakin pahasti vialla ja pielessä:Kun oikeusvaltion periaatteet puuttuvat ja laki menettää merkityksensä jää jäljelle viidakon laki, vahvemman ja rikkaamman oikeus !

Kun nuorena idealistina joskus 80-luvulla olin perustamassa Keski-Suomen Vihreitä, keskeinen teemani oli puoluetukeen perustuva suurpuolueitten vallankäyttö, joka oli näivettänyt jo silloin demokraattiset ja edistykselliset periaatteet. Nyt tilanne on entisestään pahempi. Oma ”vihreyteni” tyssäsi jo silloin Vihreän Liiton puoluetukeen. Sen jälkeen Vihreillä on mennyt hyvin : valtuustopaikat ovat lisääntyneet ja vihreät marssivat Suomestakin ensimmäisenä nykyisen keinotekoisen euron ja sen myötä globaalin finanssikriisin ytimeen. Kummallista muuten, että samalla kun hallituksessa istuu vihreä ministeri Suomeen ollaan rakentamassa maailman suurimpia ydinvoimaloita liukuhihnalla koko Keski-Euroopan sähkön tarpeeseen ! ?

Onko siis menty kehityksessä eteenpäin vai taaksepäin ?Demokratia on menetetty, kansanvalta hävitty, suomalaiset kyykytetty suuren hyväntekijän, EU:n leipäjonoihin.

Pitäisikö itkeä vai nauraa ? Nykyinen Suomen näennäisdemokratia on muuttunut pelkäksi viihteeksi, samalla kun koko maailmalle on paljastumassa maailmanlaajuinen finanssihuijaus, pörssikeinottelu valuuttaspekulaationeen, mikä dominoefektin tavoin ajaa kaikki pikku valtiot konkurssiin, myös Suomen. Dollari on kaatunut, eurolla ei ole muita vakuita, kuin nykyiset EU – huuhaa-hallitukset !

Työ jatkuu ! Kiitos kaikille äänestäjilleni. Ilman puoluetukea ja ainuttakaan maksettua vaalimainosta Ipu kiipesi Jyväskylään muistuttamaan kansalaisia kiireellisestä Perustuslakituomioistuimen tarpeellisuudesta, laillisuuden ja oikeudenmukaisuuden palauttamiseksi. Yhteiskunnallisen tasa-arvon palauttaminen pitäisi alkaa ensin koko vaalijärjestelmän uudistamisesta !

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/PUOLUETUKI-JAETAAN-VAIN-VOITTAJILLE-%21(269834).ece


PUOLUETUKI VAALISYRJINTÄÄ
kirjoitus Keskisuomalaisessa 3.11.2008 :
http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/puoluetuki-vaalisyrjint%C3%A4%C3%A4(274261).ece

MISSÄ ON NOOA ?

Ksml 6.11.2008 http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/miss%C3%A4-on-nooa(277862).ece :


Sinikka Tyynelän yhteiskunnallinen valveutuneisuus on ihailtavaa. Hänen analyysinsä tässä lehdessä 3.11. vaalituen merkityksestä demokratian toteutumiseen oli ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen.
Vaalit on pidetty ja keskustelut käyty. Tutut teemat on jälleen toistettu. Ei edes kriittinen maailmantilanne kyennyt kirvoittamaan uusia aiheita keskusteltavaksi. Monet kuitenkin odottivat, että yhteisten asioittemme hoitajilla ja hoitajiksi aikovilla olisi kiinnostusta pohtia äänestäjiensä kanssa muuttuneen maailman tuomia vaateita. Mutta ei.
Ja puolet kansasta lienee nyt lopullisesti kyllästynyt kirjoittamaan "joulupukille".
Mielissä on kuitenkin asioita, jotka synnyttävät levottomuutta, pelkoja ja epävarmuutta. Tiedon tarve on suuri, sirkushuvit alkavat jo tympäistä. On liian paljon asioita, jotka panevat kysymään: Missä on se Nooa, joka rakentaisi arkin? Toive elää, että päättäjät osaisivat, haluaisivat ja uskaltaisivat tarttua vaikeisiinkin asioihin, että he kykenisivät luotsaamaan sitä pohjaa, jolla hyvinvointimme lepää. On todella paha, jos he tietävät ja ymmärtävät eivätkä puhu, mutta vielä pahempaa, jos eivät ymmärrä.
Vaalikampanjoita tarkastellessa syntyy mielikuva saaliinjaosta; vahvin saa suurimmat palat. Raha ja valta yhdessä tuo lisää valtaa ja yhteen taskuunhan ne ovat aina pyrkimässäkin. Ihmisen synnynnäistä ominaisuutta ryhmäytymiseen ja alistumiseen käytetään hyväksi ja ryhmien eturistiriitoja korostamalla tavoitellaan oman ryhmän etuja.
Surullista ihmisen ja hienon asian, demokratian, kannalta. Poliittiset liikkeet ovat kuitenkin kaikki aikoinaan syntyneet aidoista kansalaisliikkeistä, joita on ajanut asialle halu kehittää ja uudistaa yhteiselämää.Valta ja raha ovat niistä ajanoloon muovanneet aatteen reliktejä. Ne tarvitsevat enää kannattajiaan numeron tekemiseen ja siihen kyllä 16-vuotiaskin kykenee.
Pekka Mervolan ensimmäinen pääkirjoitus oli otsikoitu: Valistuksen valo ja Keski- Suomen kaiku. Nyt kaivattaisiin valistuksen valoa. Huxleyn ja Orwelin karmeat tulevaisuuden kuvat, näkymät poliittisen vallan uskomattomista mahdollisuuksista vaikuttaa ihmismieliin, ovat toteutumassa. Tämän voi jo nähdä jokainen, mutta tätä mieltä oli jo vuosikymmeniä sitten talousmies ja filosofi Heilbroner kirjassaan: Ihmiskunnan Uhkapeli.
Teollisen sivilisaation päämääriähän ovat hyöty, voitto ja tehokkuus. Nämä kätkee sisäänsä ankaran keskinäisen kilpailun. Sen tiimellyksessä syrjäytyneet ja vahingoittuneet ymmärretään vain kilpailun luonnollisina seurauksina. Siksi voi kysyä, eikö tämä hauras tähti olekaan kaikkien yhteinen koti vaan toiset ovat täällä todella tasa-arvoisempia kuin toiset.


SUOMA MÄKIVIRTA Jyväskylä


Ei kommentteja: