keskiviikko 8. lokakuuta 2008

EURON KIROUS

Jos Suomen rahayksikkö olisi edelleen markka, niin se olisi nyt devalvoitu ja paperitehtaat pyörisivät ja ihmisillä olisi töitä. Oma ennustukseni on, että Suomesta häviää paperiteollisuus. Onko tämä euron kirous? Paperiliitto oli eturintamassa ajamassa EU:ta ja euroa, nyt on turha ruikuttaa.Euro kallistui kesäkuusta 2001 heinäkuuhun 2008 noin 85 prosenttia dollariin verrattuna. Se siitä euron vakaudesta!


Sinikka Tyynelä, kuntavaaliehdokas (ipu) ksml. 8.10.2008

Ksml verkko : Klikkaa koko keskustelu :
http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/euron-kirous(255117).ece


Kun kaikki EU-maat toimivat ja tulevat toimimaan finanssikriisin hoidossa omaan pussiinsa, eikö Suomi voisi kerrankin olla se rohkea suunnannäyttäjä ja jättää hyvissä ajoin uppoavan EMU-laivan? Etenkin kun Italia on tikittävä aikapommi, Irlannin tiikeri kynnetön, Ranskalla on piikki auki ja Saksa on yhtä vakaa kuin juoppo pappamopon kyydissä.
Joko olisi aika palauttaa Suomen markka? Suomi hoiti oman veronmaksajille kalliiksi käyneen pankkikriisinsä 1990-luvulla, mutta nyt suomalaiset joutuvat mukaan maksamaan eurooppalaista pankkikriisiä.


http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/merjamyllylahti/markka-takaisin

" Suomalaisten yritysten ulkomaille siirtäminen ja työpaikkojen lopettaminen on estettävissä pääomien maasta vientiä koskevilla rajoituksilla sekä yrityksiätukevilla verohelpotuksilla ja EU:n kieltämillä, itsenäisesti toteutettavillaaluepoliittisilla toimenpiteillä.

Kaikkea keinottelua on estettävä maamme omalla, järkevällä lainsäädännöllä.EU:n pikkutarkoilla Suomeen sopimattomilla ja usein täysin typerilläsäädöksillä se ei ole mahdollista.Ulkomaille suuntautuvista pääoman siirroista perittävä, keinottelua estävävaluutansiirtovero, ns. Tobinin vero, on saatettava maassamme voimaan.

Nyt – taas kerran - keinottelukapitalismin konkurssi on jäämässä tavallistenkansalaisten maksettavaksi."
Antti Pesonen Itsenäisyyspuolueen pj.

Ei kommentteja: