maanantai 14. heinäkuuta 2008

TYÖMARKKINATUEN KOROTUS HYLÄTTIIN

KMSL 12.7.2008 00:01

"Entinen tai nykyinen kansanedustaja, mitä olet tehnyt ja aiot tehdä työttömyyden vähentämiseksi, työttömyysturvan kohentamiseksi ja koulutuspolitiikan tervehdyttämiseksi?", kysyy Katriina Kajannes Keskisuomalaisessa 2.7.

Kiitos tärkeästä kirjoituksestasi Katriina. Eduskunta hylkäsi työmarkkinatuen korottamisen ennen kesälomille lähtöään. Suurin lisäysesitys budjettiin oli Tuula Väätäisen (sd.) ehdotus työmarkkinatuen korottamisesta, joka olisi maksanut 123 miljoonaa. Se hylättiin äänin 114-67.

Työmarkkinatuen korotusesitystä vastustivat Keski-Suomen kansanedustajista Kalmari Anne (kesk.), Oinonen Lauri (kesk.), Pekkarinen Mauri (kesk.) ja Virkkunen Henna (kok.).

Työmarkkinatuen korotusesitystä puolsivat Keski-Suomen kansanedustajista Kangas Matti (vas.), Kankaanniemi Toimi (kd), Laitinen Reijo (sd.) ja Peltonen Tuula (sd.).

Poissa olivat Huovinen Susanna (sd) ja Paloniemi Aila (kesk.). Todennäköisesti poissaolleet olisivat äänestäneet ryhmänsä mukaan: Huovinen puolesta ja Paloniemi vastaan

Täydellinen työmarkkinatuen korotusesityksen äänestysluettelo on Keskisuomalaisen verkkolehdessä kotimaa-osastolla. Mauno Voutilaisen täsmäkommentti työmarkkinatuen äänestysluetteloon: - Ei se auttanut Lipposen hirmuhallituksen aikanakaan työmarkkinatuen korotus mitään, ei tullut käteen mitään, kun soppalaraha vastaavasti väheni, toimeentulotukea pitäisi nostaa, ainakin se 35 prosenttia, jolla vasta päästäisiin takaisin 1994 toimeentulotuen ostovoimaan.

SINIKKA TYYNELÄ Jyväskylä

Keskustelu netissä :

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/ty%C3%B6markkinatuen-korotus-hyl%C3%A4ttiin(177724).ece

Ei kommentteja: