lauantai 27. tammikuuta 2024

Suomen viimeinen presidentti


Urho Kekkonen oli itsenäisen Suomen viimeinen koko kansan presidentti 1.3.1956 - 27.1.1982.

Suomen 28.1.2024 pidettävien presidentin vaalien kaikki ehdokkaat ovat globalisteja. Päätösvalta ei ole ollut enää vuosikymmeniin Suomessa. Presidentin ja kansakunnan valtaoikeudet on mitätöity valtio- ja maanpetoksellisesti euro/EU/Nato/DCA-sopimuksilla. 

Kansalaiset eivät vieläkään ymmärrä todellisten kansalaisoikeuksiensa menetystä. On traagista ettei edes äänestämättä jättämisellä voi protestoida militaristisen Natopresidentin valintaa!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisen pahin sairaus "ahneus" eli rahan ja vallan himo vei Suomenkin itsenäisyyden Demarien vallan aikana jotka ovat syypäitä Suomen itsenäisyyden, velkaantumisen ,maahanmuuton ja vapaan kasvatuksesta seuranneisiin ongelmiin nuorilla tämän päivän Suomessa.
"Minkä taakseen jättää...
sen edestään löytää".

Havukka ahon ajattelija
Vexi

Sinikka kirjoitti...

Ettei lähihistorian totuus unohtuisi?

Kekkonen oli itsenäisen Suomen viimeinen presidentti, joka muisti myös Suomen lähihistorian ja ymmärsi, että Pariisin rauhansopimus 1947 Venäjän kanssa oli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan perusta:
"Lenin oli jo vuosikymmen ennen vuoden 1917 ratkaisevia tapahtumia selvin sanoin julistanut, että Suomen kansan oikeudet oli turvattava niiltä vaaroilta, jotka uhkasivat sen elämää tsaarin järjestelmän taholta. Vallankumouksen johtajana hän myöskin antoi arvon sille tuelle, jonka Suomen kansa taistelussaan oikeuksiensa puolesta oli antanut vallankumoukselliselle toiminnalle. Tämä kaikki antoi aiheen Leninille kirjoittaa vuoden 1909 syksyllä mm. seuraavaa: "Venäjän vallankumous, jota suomalaiset tukivat, pakotti tsaarin avaamaan sormiansa, joilla hän oli muutamien vuosien aikana puristanut Suomen kansan kurkkua." Hänellä oli tällöin mielessään Venäjän ensimmäinen vallankumous. (2:25) Leninin johtama lokakuun vallankumous julisti kannattavansa periaatetta kansojen itsemääräämisoikeudesta. Tähän periaatteeseen nojautuen nuori neuvostovalta myöskin määritteli kantansa Suomen itsenäisyyspyrkimyksiin v.1917. Suomen kansan eduskunta julisti Suomen itsenäiseksi 6.12.1917. Kun Suomen edustajat saapuivat joulukuun lopulla 1917 pyytämään neuvostohallituksen tunnustusta Suomen itsenäisyydelle, heidät otti vastaan nuoren neuvostovallan johtaja Vladimir Iljits Lenin.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/26/ukk-varvasi-leninin-suomen-itsenaisyyden-takuumieheksi

Entäs nyt? Vaihdoimme rauhansopimuksen Yhdysvaltojen ydinasediktatuuriin!

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen oli presidenttinä aivan erilaisella aikakaudella kuin nyt. Hän oli oman aikansa tuote. Kukaan ei tiedä, miten Kekkonen olisi nykypäivänä toiminut ja sen arvailu on typerää, koska se mitä hän oli, oli täysin riippuvaista hänen kokemilleen asioille.

Kekkonen käytti valtaa tavalla, joka ei ole kunniaksi demokratiallemme. Se, että hänet valittiin vielä sairaana miehenä viimeisen kerran, oli lähinnä irvokasta loppunäytös uralle, joka kuitenkin oli merkittävä.

Olen itse lukenut sattuneesta syystä koululaisille suunnattua aamunavausvihkosta vuodelta 1977. Teksti oli sen tyyppistä, että Kekkosen ja YYA:n ihastelusta tuli mieleen Pohjois-Korea.