sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Vaihdoin paidan suoraan demokratiaan


Lumet sulavat kohisten, kun Suomi valmistuu eduskuntavaaleihin.

Globaalikapitalistisessa Suomessa vanhat ja uudet puolueet jatkavat kilpailua EU:n näennäisdemokratiasta: - olipa vaalitulos mikä tahansa, mikään ei muutu.
Suomi todettiin vastikään maailman onnellisemmaksi maaksi, miksi sitten äänestää ?

Laittoman EU-liittymispäätöksen jälkeen suomalainen yhteinen kansallisvarallisuus yhtiöitettiin ja yksityistettiin. Sen seurauksena julkisten palveluitten verotuspohja romahti ja maa on elänyt velaksi. Yksikään valtapuolue ei ole edes yrittänyt arvioida eduskuntavaalienkaan yhteydessä EU-harharetken katastrofaalisia kustannuksia kansantaloudelle, sosiaaliselle tasa-arvolle tai ympäristön turmelemiselle.

Sipilän hallituksen kärkihanke ja soteuudistus kaatui loppumetreillä.
Yksityistettyjen vanhusten hoivapalveluyritysten kupla puhkesi, kun paljastui miten aliravitut ja hoitamatta jätetyt vanhukset oli jätetty heitteille.
Nähtäväksi jää miten seuraava uusi hallitus aikoo paikata kansantalouden pahenevaa kestävyysvajetta ja turvata entisestään heikkenevät paruspalvelut.

2019 - vaalien yllätys on ollut Perussuomalaisten kiriminen kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.
Se on kova pala galluppien kärkeä edustavalle SDP:lle ja varsinkin kokoomukselle.
Selvää, ettei maahanmuuttokriittiset persut mahdu mihinkään hallitukseen, koska porvaripuolueitten keskeinen tavoite on tuoda ulkomainen halpatyövoima kasvattamaan yritysten voittoja suomalaisia työntekijöitä polkemalla.

Sipilän kiky-sopimus toi hallituskaudella yrityksille ennätysvoitot suomalaisten työntekijöiden kustannuksella. Suomessa tuloerot kasvoivat Sipilän hallituksen kaudella entisestään.

Kauanko Persujen kupla kestää ?
Selvää, ettei Halla-aholla ole edes aikeita hallitusvastuuseen, koska silloin Persujen korttitalo sortuisi ?
Perusilla ei ole ympäristöä, eikä ilmastoa. 
Halla-aho on liputtanut avoimesti myös Nato-myönteisyytään.

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.
Itseltäni usko näennäisdemokratiaan on ollut jo kauan hukassa.
Vaalien kunniaksi pesin sentään entisen IPU-paitani.
Kun se hulmusi pyykkinarulla tutustuin IPU:n vaaliohjelmaan 2019.

Itsenäisyyspuolue menetti poliittisen järjestelmän haastajan roolinsa, kun se samastui pelkäksi puolueeksi, vaikka sen keskeinen tehtävä olisi ollut haastaa kansakunta perustuslaillisista oikeusvaltion periaatteista ja puolueitten vallankaappauksesta jo -60 luvulla demokratian palauttamiseksi. 
Puolueitten vallankaappauksen ja vallankeskityksen seurauksena myös EU-vallankaappaus oli vain läpihuutojuttu Suomen perustuslain kaatamisessa.
Valtiopetos ei vanhene koskaan.

Viimeistään näissä eduskuntavaaleissa IPU:n profiilia olisi kannattanut kirkastaa ?
Sen sijaan IPU:n vaaliohjelma oli ympäripyöreä tavoiteohjelma ilman prioriteetteja:
" Infrastruktuurin ja muun kansallisomaisuuden myynti sijoittajille on lopetettava heti.
Jo myyty infra ja kansallisomaisuus on hankittava takaisin Suomen valtion omistukseen mikäli suinkin mahdollista. Sähköverkot, tietoliikenneverkot, televisio- ja radioverkot sekä liikenneverkot ovat ensiarvoisen tärkeitä kansallisen turvallisuuden kannalta, eikä niitä koskaan saa antaa vieraisiin käsiin."
- Eikö vähintään olisi pitänyt vaatia välitöntä julkisinfran kansallistamista ?

Laittoman EU-liittymispäätöksen jälkeen yhteinen kansallisvarallisuus yhtiöitettiin ja yksityistettiin. Sipilän hallituksen härskein välistäveto oli Suomen Metsähallituksen yhtiöittäminen ja yksityistäminen ilman lausuntokierroksia kansalaisten laajasta vastustuksesta huolimatta.
Nyt 1/3 Suomen pinta-alasta on yhtiö, jota ei koske edes julkisuuslaki.

Selvää, että koko Suomen entinen jo yhtiöitetty ja yksityistetty kansallisvarallisuus pitäisi kansallistaa takaisin parlamentaariseen kontrolliin. Se olisi paluuta entisen hyvinvointivaltion rakenteisiin ja estäisi kansalaisten perustarpeilla keinottelun yksityisiin taskuihin.



Kohti tasapainoa – kasvutaloudesta kohtuutalouteen
Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliohjelma 2019

 ” Balansismi muodostaa IPU:n aatteellisen perustan. Balansismiin liittyy talousjärjestelmä, jossa tavoitellaan tasapainoa ihmisten kesken, ihmisen ja luonnon välillä sekä ihmisen ja talouden välillä. 
IPU:n eduskuntavaaliohjelma on jaettu kahteentoista asiakokonaisuuteen, jotka kietoutuvat toinen toisiinsa. Ohjelmakohtiamme ohjaavia arvoja ovat luonnon ja ympäristön kunnioittaminen, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, kohtuullisuus sekä inhimillisyys ja elämän arvostus...

LUE LISÄÄ:











Ei kommentteja: