tiistai 12. maaliskuuta 2019

11.3.11- kahdeksan vuotta Fukushimaa


Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus tapahtui 11.3.11.

Videolla näkyy se, mihin turvalliseen ydinvoimaan uskovat eivät koskaan olleet varautuneet.
Ydinvoimala ja sen katolle sijoitetut ydinjätteiden plutoniumtonnistot räjähtivät taivaan tuuliin / 
Lääkärit ydinaseita vastaan, Helen Caldicott on arvioinut, että Fukushima on ihmiskunnan suurin terveysriski. Fukushiman ydinsaasteet levisivät kaikkialle.

Maailmaa on hallittu ydinasein johdetun sotilasterrorin ehdoilla siitä saakka kun viime vuosisadalla opittiin atomin halkaiseminen. 
Ydinaseita on räjäytetty yli kaksituhatta kertaa. Näistä kaksi räjäytystä tapahtui toisessa maailman­sodassa, loput on suoritettu ydinkokeissa
Ihmiskunta on siirtynyt massatuhoaseisiin perustuvaan itsetuhokäyttäytymiseen, uuteen globaalitalouteen ja maailmanjärjestykseen, jota johtaa kourallinen psykopaatteja.
Yksikään ihminen tai eliölaji ei enää ole turvassa nykyiseltä ydinvoimaloihin ja ydinaseisiin perustuvalta ydinterrorilta.

Ydinkokeet 

Venäjä ja USA ovat tehneet massiivisia ydinkokeita 50- ja 60- luvulla.
Suurin koskaan räjäytetty ydinase on Neuvostoliiton vuonna 1961 Novaja Zemljalla räjäyttämä Tsar-Bomba.
Ruskeaa, tumman ruosteen näköistä likaa näkyi koulumatkalla puhtaan lumen päällä myös Jyväskylässä 60- luvulla.

Paljon Tšernobyliäkin pahempi ydinonnettomuus Neuvostoliitossa piiloteltiin 1950-luvulta nykypäiviin. 
New Scientist :
Ydinkoe Semipalatinskissa aiheutti neljä kertaa enemmän säteilysairaustapauksia kuin Tšernobylin voimalaonnettomuus, mutta Moskovan vallanpitäjät pystyivät salaamaan sen vaikutukset kansanterveyteen näihin päiviin saakka, New Scientist kertoo.
Tiedetään, että elokuussa 1956 Neuvostoliiton ydinkoe Kazakstanin Semipalatinskissa sijaitsevalla koealueella aiheutti radioaktiivisen laskeuman Ust-Kamenogoskin teollisuuskaupunkiin. Yli 600 ihmistä joutui sairaalahoitoon säteilysairauden takia. Tapahtuman yksityiskohdat ovat jääneet pimentoon. Salainen raportti paljastaa, että Moskovan biofysiikan instituutin tutkijat seurasivat säteilyn vaikutuksia samalla kun ydinkokeet alueella jatkuivat. Säteilylle altistuneille tai ulkopuoliselle maailmalle asiasta ei kerrottu mitään. Huippusalainen raportti paljastaa miten paljon neuvostiedemiehet tiesivät säteilyn terveysvaikutuksista, joista totuus kätkettiin huolellisesti."

Ydinkokeet ilmakehässä loppuivat Semipalatinskissa vuonna 1963. Vaikka suuri osa laskeuma-alueesta on taas elinkelpoista, jotkut alueet eivät koskaan palaa luonnontilaan.
Jo -70 luvulla uutisoitiin, miten Venäjä kippaa myös ydinjätettä mereen.

Ydinvoiman ja ydinaseiden voittokulun myötä on tapahtunut lukuisia onnettomuuksia, joita on peiltelty tai vaiettu.
Internetin aikakaudella Tsernobylistä ja Fukushimasta on tullut ydinhulluuden muistomerkkejä.  Pahan ydinvoimalaonnettomuuden tai ydinsodan alkaessa olemme täysin suojattomia.

Fukushima 2019
2017 uutisoitiin, että Fukushiman säteilyarvot olivat jälleen nousseet vuoden 2011 tasolle.
Laitosta ylläpitävä Tokyo Electric Power (Tepco) kertoo, että kakkosreaktorin kattavassa rakennuksessa säteilylukemiksi mitattiin 530 sieverttiä tunnissa. Vuonna 2012 lukemaksi mitattiin 72 sieverttiä tunnissa / https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201702042200065255

” Asiantuntijat kuvailevat lukemaa "käsittämättömäksi". Ihmisen saama yhden sievertin annos riittää säteilymyrkytyksen ja pahoinvoinnin aikaansaamiseksi. Viisi sieverttiä tappaisi puolet altistuneista kuukauden sisällä, ja 10 sievertin kerta-annos tappaisi varmasti muutamassa viikossa. Tepcon mukaan säteilyä ei kuitenkaan vuoda voimalan ulkopuolelle.”

Tepcon mukaan reaktorin alle on syntynyt metrin levyinen reikä todennäköisesti sulavasta ydinpolttoaineesta. Samaan aikaan valtavat säteilymäärät vaikeuttavat purkutyötä.
Purkamiseen tarvitaan tuhansia työntekijöitä vielä n. 40 vuotta.

Nyt 8 vuotta myöhemmin edessä on uusi ongelma ? - Mitä tehdä n. miljoonalle tonnille
saastunutta vettä, jota pitäisi säilöä vuosikausia voimalan alueella, koska saastuneen veden
puhdistamisjärjestelmä ei ole onnistunut puhdistamaan radioaktiivista vettä.
Valtava ongelma on myös saastuneen maa-aineksen siirtäminen ”jonnekin”.

Hintalappu 170 miljardia euroa
2016 Japanin hallitus arvioi, että voimalan purkaminen, saasteiden poistaminen ja korvaukset maksaisivat jopa 21,5 biljoonaa jeniä, 170 miljardia euroa, 20% maan vuosibudjetista / https://www.satakunnankansa.fi/a/201498995

Mikään vakuutusyhtiö ei korvaa ydinvoimalaonnettomutta.
Suomessa Vanhasen hallituksen TEM-ministeri Pekkarinen v.2010 ”ryhtyi ajamaan” esteellisesti valmistetuille kepun uusille ydinvoimaloille "rajatonta vastuuta", mutta unohti, ettei mikään vakuutusyhtiö osta sikaa säkissä.

Suomessa Putinin Rosatomin Fennovoiman rakentamisprojekti kompuroi vielä alkutekijöissään. Taas on hankittu sutta ja sekundaa. 
OL3 ruvettiin suunnittelemaan vasta rakennusvaiheessa !?

Sentään Talvivaarassa aloitettiin myös uraaninlouhinta kepun valtakaudella,  josta kaikkialla muualla Euroopassa on jo luovuttu katastrofaalisten ympäristöongelmien takia. 
Pekkarinen perusteli Fennovoiman hanketta Talvivaaran uraanin omavaraisuudella..
Häpeän olla suomalainen. Häpeän korruptoituneen eduskunnan puolesta:
- minne suomalainen uraani joutuu, kun maassa ei ole edes rikastamoa ?
Viimeisen tiedon mukaan se viedään Afrikkaan jatkojalostukseen ja siihen jäljet loppuvat..

Ydinvoimalat, uraaninlouhinta ja ydinaseet kuuluvat aseilla hallittuun keskitettyyn plutokratiaan, harvainvaltaan, jolla ei ole mitään tekemistä avoimen demokraattisen yhteiskunnan kanssa. 
Ydinvoimalat ovat poliittisia päätöksiä, jotka kuuluvat suoraan demokratiaan ja niistä on järjestettävä kansanäänestys. Myös ydinvoimaloiden purkamisesta on voitava tehdä kansanäänestys. 
Hälytyskellojen pitäisi soida, jos vakuutusyhtiöt lyövät hanskat naulaan.
Perustuslakituomioistuimen ohella kaikille kansanedustajille pitäisi säätää virkavastuu, joka koskee jo kunnallisia luottamustoimia.Vihreä kapitalismi esittää ”saasteetonta ydinvoimaa” ratkaisuksi ilmastomuutokseen.
Huh hellettä :

Ydinvoimala on 1800- luvun höyrygeneraattori.
Vain idiootti keittää vetensä uraanilla.
Sitä mielipuolisempaa, kun muistetaan, että ydinvoimalassa sähkön hyötysuhde on surkea:
1/3 sähköä ja 2/3 hukkalämpöä merien lämmittämiseen.
Olkiluoto 3:n sähköteho on 1600 MW ja 4300 MW lasketaan hukkalämpönä mereen.
Myös merien lämmittämisellä on ilmastovaikutus !?
Ydinvoima on ilmastomuutoksen vapaamatkustaja, koska sillä on suora kytkös ydinaseisiin ja maailman sotilasmahteihin.

Kuinka kauan  ihmiskunta alistuu psykopaattien valtaterroriin ?Ei kommentteja: