maanantai 10. huhtikuuta 2017

Onko Jyväskylä ympäristörikollisten käsissä ?Seppäläntiellä pieni tuuhea koivikko on kaadettu. Koko Virtalantien puroalueen linnusto on hävitetty massiivisen puunkaadon seurauksena. Nyt ei enää linnun laulu kuulu.

Palokan Virtalantieltä kaadettiin yhden päivä varoitusajalla, asukkaille mitään kertomatta, etupäässä 38 parasta ja paksuinta koivua, tasavälisesti istutettuja tienvarsipuita myöten.
Yksityisen Metsä Groupin aliurakoitsija ei välittänyt isännöitsijän tekemästä lähellä taloja olevien puiden kaatamissuunnitelmasta mitään. Koska mielestäni kyseessä oli törkeä ympäristörikos, otin yhteyttä kaupungin rakennusvalvontaan ja vaadin katselmusta. Katselmuksen yhteydessä selvisi, että myös yli 40 muuta JVA:n tonttia oli parturoitu yhtä laittomasti ja mielivaltaisesti asukkaille kertomatta, kenenkään valvomatta tai puuttumatta.
Katselmuksen yhteydessä selvisi, ettei kaikkia kaatolupia oltu edes vielä myönnetty, minkä lupaviranomainenkin myönsi. Myöskään lupaviranomainen ei ryhtynyt minkäänlaisiin toimenpiteisiin korvausistutusten aloittamiseksi ylikaadetuilla tonteilla. Asiaan ei enempää puututtaisi.

Tein törkeästä ympäristön pilaamisesta rikosilmoituksen, mutta poliisi jätti asian tutkimatta, perustuen väärään tonttijaotukseen, jota urakoitsija oli käyttänyt. Sitten tein valituksen rakennus- ja ympäristölautakuntaan rakennusvalvonnan laiminlyönneistä. Lakimiehen selittelyjen jälkeen päätökseksi suositeltiin lintujen pesintärauhan huomioonottamista, mikä on jo ennestään laissa. Vein rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, mutta sielläkin tuli vesiperä.

Näinkö nykyinen ”oikeusvaltio” Suomessa toimii?
Kenelle kuuluu laillisuusvalvonta törkeän Jyväskylän pilaamisen ja ympäristörikosten kriminalisoimiseksi?

Koska jälleen on mielestäni toimittu hyvän tavan vastaisesti, niin soitin tiistaina 4.4 kaupungin rakennusvalvontaan ja kyselin, kuka on myöntänyt luvat Seppäläntien ja Ritopohjantien tienvarsikaistojen puuston kaatoihin. Lupia ei löytynyt.
Virkailija ilmoitti, että kaadosta vastaa kaupungin metsäpuoli.
Kaato oli tehty ilmeisesti edellisenä päivänä.

Jyväskylän kaupungin metsä- puoli tuntuu saavan vapaasti kenenkään valvomatta tuhota pihat, puistot, pikku metsiköt ja kadunvarret kenenkään puuttumatta tai valvomatta.
Parhaat ja paksuimmat puut kaadetaan puukauppaan. Huonot ja kuolleet jätetään pystyyn ympäristöstä tai ihmisten viihtyvyydestä viis välittämättä.
Palokan keskustassa suurten kerrostalojen eteen on jätetty muutama harva ja matala riuku.
Koko Palokka on raiskattu perusteellisesti. Järkytys on valtava.

Pelkästään Seppäläntielle ja Ritopohjantielle jäävien puiden, ja Revontien ja Virtalantien puron virkistysalueen puuston pitkin ja poikin kaatunut kuollut pöheikkö riittää todisteeksi kaupungin metsäpuolen järkyttävästä mielivallasta. 


Kunnallisvaalien äänet on laskettu:
Jyväskylä nousi maan vihreimmäksi kaupungiksi.
Vihreät sai äänistä 19,8% ja 14 paikkaa 67-paikkaisessa valtuustossa.
Lämmittääkö vihreitten voitto entistä Keski-Suomen vihreitten perustajajäsentä ja puheenjohtajaa ?
-Lämmitetäänkö Jyväskylää jatkossakin kestämättömällä puun poltolla ?

Nykyinen vihreä liitto on pelkästään kokoomuksen puistopuolue.
Vihreät olivat ensimmäisten joukossa EU-veturissa ja vieläkään EU:n ylikansallisen pörssikeinottelun raa-an ryöstötalouden rakenteita ei edes kritisoida ?

Vihreiden hirttosilmukaksi nousee ja jää Jyväskylän energiapolitiikka, Keljonlahden ”biovoimala”,  majesteettihuijaus; - 260 km pitkä täysperärekkajono puuta vuodessa.

Keljonlahden takia kaupunki käy raakaa ja ympäristövihamielistä puukauppaa, minkä seurauksena tontit, puistot, viheralueet ja lähimetsät on jo melkein kaadettu.
Vihreillä on edessään valtava urakka suunnan kääntämiseksi vähäisenkin kaupunkiympäristön säilyttämiseksi ja elvyttämiseksi laajoilla korvausistutuksilla.

Kaikkein suurimmaksi haasteeksi jää Keljonlahti:
Mitä tilalle ?
Kestämättömän puunpolton on loputtava !

Ei kommentteja: