maanantai 20. tammikuuta 2014

Suomen ydinpommipannut ?

Pekkarinen pitää hyvänä, että EU on ilmeisesti sitoutumassa entistä mittavampiin velvoitteisiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Vaarana kuitenkin on, että rajoitukset johtavat ydinvoiman lisärakentamiseen. ( Ksml. 18.1.2014)
Kuinkas on ?
Mauri Pekkarisella on Vanhasen hallituksen TEM - ministerinä raskas taakka esteellisesti valmisteltujen uusien ydinvoimalupien päätöksistä.
Sen seurauksena Suomi on testaamassa 1800-luvun höyrygeneraattoriin perustuvia entistä vaarallisempia kolmannen sukupolven ydinromujajotka käyttävät mm. jälleenkäsiteltyä ydinasemateriaalia, MOX:ia.

Ydinvoima on lauhdesähköä, jonka hyötysuhde on 1/3. 
Ts. 2/3 ydinvoimalan primäärienergiasta hukataan harakoille ja merien lämmittämiseen, mikä on ilmastotalkoissa katastrofaalinen tosiasia. Venäläisen Pyhäjoelle rakennettavan 1200 megawatin AES-2006-painevesireaktoriromun lämpöteho on 3200 MW hukkalämpöä ?!
Kun Suomi ryhtyi v.2005 testaamaan Arevan kolmannen sukupolven jättiydinvoimalaa MOX - OL-3:sta, miten kävi ? 5-vuotiseksi suunniteltu projekti kestää vähintään 13 vuotta ja kustannukset ovat nousseet pilviin: 3,5:sta - 8,5 miljardiin euroon.

Vahingosta mitenkään viisastuneena Suomi on jälleen ryhtymässä testaamaan venäläistä kolmannen sukupolven pilottia. Tätä koevoimalaa vasta suunnitellaan ja sen turvallisuusmääräykset eivät edes kestä suomalaista vaatimustasoa.
STUK pääsi aloittamaan laitossuunnitelman turvallisuuden alustavan arvioinnin syyskuussa. Marraskuun lopulla todettiin, että avoimia kysymyksiä on melkoinen liuta: - ”Lisäselvityspyynnössä on 38 kohtaa, joista haluamme lisää tietoa. Merkittävimmät niistä nousivat esille jo 2009–2010, kun vastaavaa laitosvaihtoehtoa arvioitiin Fortumin suunnitelmien vuoksi”. Venäläisen AES-2600-painevesilaitoksen suunnittelu suomalaisten vaatimusten mukaiseksi ei siis ole edennyt. 
Täällä ollaan taas ostamassa sikaa säkissä ja mikä pahempaa, astumassa samalla Kremlin häkkiin: Rosatom on venäläinen valtionkorporaatio. Voittoa tuottamattomat valtionkorporaatiot saavat rahoituksensa Venäjän valtion budjetista, ja ne nauttivat juridista erityisasemaa suoraan Venäjän presidentin ja hallituksen alaisuudessa. Ja kaikki ydinvoimaan ja ydinaseisiin liittyvä tieto ja materiaali on julistettu valtion salaisuudeksi. Kun Venäjän ydinvoimaohjelma rahoitetaan suoraan valtion budjetista, se ole sidottu ydinvoimasta saataviin tuloihin. Näin ollen hankkeet voidaan priorisoida strategisten poliittisten tavoitteiden mukaan ilman taloudellisia rajoitteita.
Venäjän oma tilanne ydinjätteen osalta on hälyttävä. Joitakin vuosia sitten Rosatomin edustaja sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että maa on hautautumassa ydinjätteeseen, jota on jo 550.000.000 tonnia. Edustaja ilmoitti myös, että jätteen määrä pitää saada vähennettyä 385 milj. tonniin vuoteen 2025 mennessä. 
Suomen säteilyturvakeskuksen Esko Ruokola on kääntänyt Venäjän ydinjätevuoria sataprosenttiseksi uraaniksi. Hänen mukaan Venäjällä on 1 miljoonan uraanitonnin edestä korkea-aktiivista ydinaseista peräisin olevaa ydinjätettä.
Sen sijaan, että rakennettaisiin enää ainuttakaan uutta ydinvoimalaa, koko kansainvälisen yhteisön olisi yhteistuumin panostettava ydinjätteen loppusijoituksen ratkaisemiseen. Totuus on , että maailma on jo hautautumassa ydinjätteeseen ja Suomi on liian arvokas paikka venäläisen tai ranskalaisen ydinpommiaineksen kierrättäjäksi entistään vaarallisimmilla ja suuremmilla ydinvoimaloilla.
Kun muistetaan, että uusiutuvaan energiaan panostamalla nostetaan Suomen huoltovarmuutta ja parannetaan miljardeilla euroilla Suomen kauppatasetta, on esteelliset ydinvoimaluvat purettava ja Suomen on järjestettävä kansanäänestys ydinvoimasta kokonaan luopumiseksi.

ps.. 
Suomen ydinpommipannut /
http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/suomen-ydinpommipannut/1760596


2 kommenttia:

artolauri kirjoitti...

Hyvää tekstuuria Sinikka, kuten sinulta aina.). . Kyllä se Sinikka on niin, että vähintään USA:n satakunta reaktoria näköjään pitää räjähtää Fukushiman lailla taivaan tuuliin. Ennenkuin tämä ydinhulluus lopullisesti laskee. Obama on osoittautunut maailman vaarallisemmaksi ydinlobbariksi. Putin kirii kovasti imuun. Saksan malli on osittanut KIISTATTA, että raskainkin teollisuusjätti voi ongelmitta pyyhkäistä ydinvoimansa viemäriin. Joten mitään todellista syytä vuodesta 2008 lähtien energianegatiiviseen ydinvoimaan ei ole. Muuten etsikää Yotube videovalikosta "Arto Lauri 1" - "Arto Lauri 37". Saatte hämmästyä mitä salaisuuksia kansainvälinen ydinrikollisuus piilottelee! Arto Lauri 35. Tin roof vs nuce. (New Bing translaters.)

https://www.youtube.com/watch?v=0S6SfXIsA9E
----------------------------

Arto Lauri 34. Tesla oskilator

https://www.youtube.com/watch?v=L2FST23Jk-s
---------------------------

Arto Lauri 33. Ded made by?

https://www.youtube.com/watch?v=9upR94YPmyo
--------------------------

Sinikan lisäys kirjoitti...

Kiitos Arto kun muistutit Fukushimasta ?


Pian tulee kuluneeksi 2 vuotta siitä, kun Japania kohtasi kolminkertainen katastrofi: maanjäristys, tsunami ja Fukushiman ydinvoimalan tuho. Fukushimassa onnettomuus jatkuu edelleen.
Japanin hallitus on arvioinut Fukushiman jälkihoidon kustannusten nousevan jopa 200 miljardiin euroon tulevien kymmenen vuoden aikana.

Japanissa, niin kuin Suomessakin todellinen ongelma on ydinvastuulaki, joka sosialisoi vastuut kansalaisille. Suomessa ”epätavalliset luonnonmullistukset ” on kokonaan rajattu vastuun ulkopuolelle. Ydinvoimalan omistajalla ei Suomessa siis ole minkäänlaista vastuuta, jos onnettomuuden aiheuttaa epätavanomainen luonnonmullistus. Myös ympäristön pilaantumisen aiheuttamat kustannukset on rajattu korvausvelvollisuuden ulkopuolelle.

Ydinvoimaa on rakennettu Suomen valtaeliitin ja valtamedian tuella ”maan tavan ” ja valtakorruption ehdoilla.
Kun ydinvoimaloilla pitäisi olla rajaton korvausvastuu vahingoista, niin miten on käytännössä ?
Ydinvoimalan omistama yhtiö joutuu Suomessa ottamaan vahingon varalla vain 700 miljoonan euron vahingot kattavan vakuutuksen. Ydinonnettomuuden sattuessa summalla ei pääse edes alkuun.

Vakuutuksen loppuessa yhtiön pitäisi tietysti vastata vahingoista omaisuudellaan. Tässä suhteessa Pyhäjoelle voimalaa suunnitteleva Fennovoima ja Olkiluodon reaktorit omistava TVO ovat kuitenkin kulissiyhtiöitä. Niillä ei ole voimaloiden lisäksi juurikaan omaisuutta ja mahdollinen onnettomuus veisi yhtiöt nopeasti konkurssiin.
http://www.greenpeace.org/finland/Global/finland/D...A4%C3%A4%20veronmaksajille.pdf

Kun ydinvastuu ei ulotu ydinvoimayhtiön omistajiin, pääsevät omistajat kuin koira veräjästä, samaan aikaan kun poliittista vastuuta ei kanna kukaan.
Oikeuskansleri totesi Vanhasen hallituksen valmistelun esteellisyyden.
Pääministeri Vanhanen teki vaalirahoitussotkujen säestyksellä benji-hypyn ja ydinrakentaminen jatkuu
entistä vaarallisemmilla kolmannen sukupolven ydinvoimaloilla.

Jos ydinvastuulaki olisi ajan tasalla ja ydinvoiman omistajat kantaisivat vastuun riskeistä politiikkoja myöten, olisi ydinvoima jäänyt historiaan jo vuosikymmeniä sitten, samalla kun valta eduskunnassa olisi haihtunut monelta nykyiseltä kansanedustajalta taivaan tuuliin.

?

Ydinonnettomuus ei tunne kansallisia rajoja !

TEPCO pyytää anteeksi: Fukushima säteilee jopa kymmenen kertaa pahemmin kuin on ilmoitettu /
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=9715

Ydinvoimayhtiö TEPCO pyytää anteeksi Fukushiman säteilymittausten ''virheellisiä'' lukuja ja kertoo, että säteily voimalaitosten ympäristössä oli ja on 5-10 kertaa pahempaa kuin yhtiö on aiemmin ilmoittanut. Kaivovesien säteily kiipesi ainakin 5 miljoonaan becquerelliin litrassa jo aikoja sitten. Myös ilman ja maaperän säteilymäärien mittausluvut on nyt kyseenalaistettu.

Toimittajan kommentti:
"Kukaan ei ole kertonut luotettavaa totuutta Japanin superkatastrofista"
Mittavin Fukushiman aiheuttamiin tuhoihin liittyvä uutisointi kansainvälisissä, lähinnä vaihtoehtoisissa medioissa, koskee tällä hetkellä niitä pelkoja, joiden mukaan koko Tyyni valtameri on erittäin pahasti saastunut ja vaarallinen säteily on parhaillaan rantautumassa Yhdysvaltain länsirannikolle saakka.

Raportteja valtavista kalojen ja muiden vesieläinten kuolemista on saapunut eri rannikkojen alueilta.
Petoksiin ja tietojen salailuihin ovat osallistuneet ainakin valtamediat, mutta myös kansalliset ja kansainväliset ydinvoimaviranomaiset. Koko vyyhti odottaa enää lopullista selviämistä. Uusi tieto säteilylukujen epäluotettavuudesta pakottaakin meidät ymmärtämään ja myös hyväksymään faktan, ettemme ainakaan toistaiseksi ole vielä koskaan luotettavasti kuulleet Fukushiman ydintuhon todellista laajuutta ja samalla sen muodostamaa maailmanlaajuista ympäristövaaraa."