sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Irti velkakierteestä - VAPAA JYVÄSKYLÄ - 546



1 kommentti:

Sinikan oma lisäys kirjoitti...

Heti Suomen laittoman EU - liittymissopimuksen jälkeen tuli uusi kirjanpitolaki, jolla koko valtion omaisuus inventoitiin, yhtiöitettiin = yksityistettiin ja vietiin pörssiin.

Kansallisvarallisuus siirrettiin yksityisiin taskuihin.
Itsenäisyys ja demokratia menetettiin ja tilalle tuli kvartaalikapitalismi omistajan ehdoilla.

Kun rajat avattiin vapaalle ylikansalliselle tavaroiden, pääomien ja ihmisten liikkumiselle tapahtui ensimmäiseksi Suomessakin valtava kansallisvarallisuuden siirto ulkomaille ja veroparatiiseihin.

Suurteollisuus siirtyi Kiinaan, Venäjälle, Etelä- Amerikkaan, missä työvoima on lähes ilmaista. Tuottavat yritykset myytiin ulkomaille.
Samalla romutettiin kansantalouden verotuspohja koko kansan peruspalveluilta.
Ilman riittäviä verotuloja, peruspalvelut on nyt ajettava alas, samalla kun eduskunta leikkaa kuntien valtion osuuksia entisestään.
Vuoden 2013 budjetti kasvattaa valtion velkaa 95 miljardiin euroon.
Kuntien valtionosuuksia tullaan leikkaamaan yli 1,1 miljardia.
Edessä on rajut leikkaukset.

Suomi on heräämässä painajaiseen. Peruspalvelujen rahoittamiseksi tarvittavat verotulot ovat siirtyneet ja siirtyvät edelleen yksityistämisen seurauksena ties minne.

Varsinkin kokoomuksen ja monen muun puolueen kunnallisvaaliohjelmassa uskotellaan, että kunnat pystyvät julkistalouden yrityksiä kilpailuttaessaan valitsemaan yhtiön, joka ei vie rahoja veroparatiiseihin.

Kuitenkaan Suomen hankintalaki ei kykene estämään kuntia kieltäytymästä yhteistyöstä
veroparatiisiyritysten kanssa. Lain muuttaminenkin ei auta, koska se olisi ristiriidassa EU:n julkisia hankintoja koskevan oikeuden kanssa.
- Marssiiko Suomi nyt laittoman ja entistä pahempaan laittomuuteen johtavan EU-kilpailutussääntöjen kanssa lihottamaan pelkästään pimeitä veroparatiiseja ?!
Samaan aikaan kun kansainväliset pääomasijoittajat laajentavat toimintaansa Suomessa, joutuvat kunnat nostamaan kädet pystyyn : - kun kuntia yhdistetään suuremmiksi, on niiden peruspalveluja helpompi kilpailuttaa. Itse asiassa velkaantuvat kunnat kyykytetään ja sopeutumaan paremmin kansainvälisten pääomasijoittajien omistamille terveys- ja hoivapalveluyrityksille. Selvääkin selvempää, ettei pääomasijoittaja ole kiinnostunut sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, vaan omista voitoista ?!
Entäs sitten, kun suomalainen myy yrityksensä ? Minne rahat menevät ?
- Kansainväliseen sijoitusyhtiöön vai veroparatiisiin ?
Veroparatiisiyhtiöitä on mukana myös kuntien palvelutuotannossa etenkin niissä kunnissa, joissa terveydenhuoltoa on laajasti ulkoistettu.

Hesarin mukaan myös työeläkerahoja sijoitetaan jo harkitusti veroparatiiseihin.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Ty%C3%B6el%C3%A4kkeet+tarvitsevat+sijoitustuottoja/a1349234098258

”On nurinkurista, että veroparatiiseihin kohdistuneen kritiikin voimistuessa EU on esittämässä lainsäädäntöä, joka lisää veroparatiisien houkuttelevuutta.
Komissio ehdottaa finanssitransaktio- eli rahoitusmarkkinaveroa, joka perittäisiin eri rahoitusinstrumenteilla – muun muassa johdannaisilla ja osakkeilla – käydystä kaupasta. Finanssitransaktioiden verottaminen on ymmärrettävä tavoite talouskriisissä ja toimisi, jos vero olisi käytössä maailmanlaajuisesti tai vähintään G20-maissa.
Kun rahoitusmarkkinaverolla ei ole laajaa kannatusta, sen käyttöönottoa on suunniteltu pienemmällä EU-maiden joukolla. Vero aiheuttaisi Suomen työeläkejärjestelmälle satojen miljoonien eurojen vuosikustannukset ja olisi omiaan siirtämään finanssimarkkinat veron ulottumattomiin.
EU:ssa ei pitäisi säätää lakia, joka kannustaa siirtämään sijoitustoimintaa heikommin säädeltyihin ja valvottuihin maihin."

- Voiko enää pahemmaksi mennä ?