tiistai 29. toukokuuta 2012

Milloin pankkiterrorismi lopetetaan ?

Keskisuomalainen kansanedustaja Kauko Tuupainen havannoi maailman menoa ksml:ssa 27.5.2012 mm. :

Tummia pilviä Euroopan unionin ja Suomen taivaalla /

” Eläkeläisiä on Suomessa 1,4 miljoonaa eli 25 prosenttia maamme väestöstä vauvasta vaariin. Olen huolissani eläkerahastojen pääomien hupenemisesta taivaan tuuliin. Katosihan rahastoista viime vuoden aikana kymmenen miljardia euroa sijoitustuottojen mentyä pakkasen puolelle.
Irlannin, Portugalin, Kreikan, Espanjan ja Italian julkinen velka on lähes 3.300 miljardia eli 3,3 biljoonaa euroa. Jos summa jaetaan tasan viiden valtion kesken, se tekee 660 miljardia per valtio. Summa vastaa kaksitoistakertaisesti Suomen valtion vuosittaista budjettia, joka on tälle vuodelle 52,4 miljardia euroa.
Espanjan työttömyys lähentelee 25 prosenttia ja maan nuorista on jo joka toinen työttömänä. Siinä vaiheessa, kun Espanja muuttuu maksumiehestä avun saajaksi, ovat EU:n asiat todella huonolla tolalla.
Hallituskaudella 2012–2015 leikataan peruskuntien valtionapuja 3,4 miljardia euroa. Nämäkin rahat istuva hallitus käyttää Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen hulttiomaiden avustamisen nimissä, vaikka niille olisi käyttöä täällä kotona Suomessakin.”
Kirjoitin itse aikoinaan laittoman EU-liittymispäätöksen jälkeen : Moni lähtee villoja hakemaan, mutta tulee kerittynä takaisin !
Maailman velkaa luovien yksityispankkien globaali huijaus ja suunnitelma Euroopan liittovaltiokehityksen varmistamiseksi perustettiin yhteisen valuutan käyttöönotolle.  Euro on ja oli välttämätön työväline, jolla Euroopan kansat alistettaisiin uuteen maailmanjärjestykseen ja velkavankeuteen pienen kasvottoman pankkieliitin alaisuudessa ilman minkäänlaisia ihmisoikeuksia tai demokraattisia pelisääntöjä.

Yksityispankkien valtioita rahoittava ahneus aiheuttaa velkaannuttamalla suunnattomasti paljon enemmän tuhoa kuin  mitkään yksittäiset terroristiteot.  
Nykyisiä globaaleja talousterroristeja  ei saada edes vastuuseen, koska oikeusjärjestelmät suojelevat ja ovat suojanneet yksityisen omistusoikeuden ja ylikansallisen taloudellisen toiminnan hyvävelijärjestön ilman perustuslakituomioistuinta.  
Oikeusnormistot, siinä missä kaikki muutkin EU:n pelisäännöt hän ovat vapauttaneet finanssipääoman ja virtuaalirahan kaikesta yhteiskunnallisesta - ja ympäristösuojeluvastuusta. Perus- ja ihmisoikeuksia polkevalle ylikansalliselle pankkiterrorismille olisi laitettava vihdoinkin stoppi !


Mutta kuka tai mikä stopin laittaa, kun koko pyramiditalous on kaatumassa totalitaarisen ja pankkiterrorismin lasku maksatetaan vain kriisiyttämällä valtiot ja viemällä kansalaisilta tuhkatkin pesästä ?
Mistä löytyy sellaista viisautta, jolla nyt uudistetaan oikeusnormisto ja kansainvälinen rikos- ja talousoikeus ?

Kauko Tuupainen on aiheellisesti huolestunut eläkeläisten pörssissä häviävistä rahastoista ?
Suuret ikäluokat Suomessa ovat varmasti historian ensimmäinen ja viimeinen sukupolvi, joka saa ja on saanut  nauttia elintasosta ja hyvistä eläkkeistä. 
EU - kurituksen jälkeen tulevat sukupolvet jakavat pelkästään niukkuutta ja epävarmuutta.

Rajaton kasvu rajallisella maapallolla on mahdotonta yhtä vähän kuin nykyinen pankkiterrorismin virtuaalitalous, jolla ei ole ollut mitään yhteyttä reaalitalouteen. Euro on jo tuhonnut euroalueen taloudet.  Yksityispankkien pakolla tehdyn kurjistamisen ja köyhdyttämisen seurauksena ajaudutaan  pakkovaltaan,  jossa kulutusta ja tavaratuotantoa joudutaan ankarasti säännöstelemään.

Pakotetussa niukkuudessa, yhtä vähän kuin eurovallankaappausella hankitulla pankkiterrorismillakaan, ei ole jäljellä demokratiaa eikä ihmisoikeuksia. 
Keinotekoinen euro on mitätöinyt kaikki  oikeusvaltioiden pelisäännöt .

Suomalaiset eläkeläisten kohtalo ?
Suomen lapsiperheidenkin köyhyys on jo kolminkertaistunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.
Suomalainen perusturvakin on ollut jo pitkään täysin riittämätön ja  ankarasti säännöstelty köyhyysloukku, jolla miljoona ihmistä kyykytetään köyhyysrajan alapuolelle vailla toivoa ja tulevaisuutta.
Samaan aikaan maan pieni eliitti kauhoo edelleen kansallisvarallisuutta ja yhteiset pääomat veroparatiiseihin  vailla mitään rajoituksia kaiken kontrollin ulottumattomissa.

Miten käy Kreikan, Italian, Espanjan ja Portugalin ?
Miten käy euroalueen, kun kansainvaellukset alkavat ?
Eurooppa natisee liitoksistaan ja todellisia vastuunkantajia ei edes paljasteta.
Pankkisalaisuus pitää siitä huolen.

- Eiköhän olisi aika palata lailliseen yhteiskuntajärjestykseen ja varmistaa perus- ja ihmisoikeudet itsenäisenä kansakuntana ?


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon tärkeää asiaa mietittäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

30.5.2012
Komissio esittää täyttä talousunionia euron pelastamiseksi /
http://yle.fi/uutiset/komissio_esittaa_taytta_talousunionia_euron_pelastamiseksi/6144397

Huh huh :
” Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso aikoo tavata Euroopan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin ja euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin vielä ennen kesäkuun lopun huippukokousta.
Komission mukaan voitaisiin ajatella, että EVM-kriisirahasto tukisi euroalueen pankkeja suoraan.
Nykyisin kriisirahastoa ei saa tähän käyttää, vaan tuki ohjataan valtioille.
Barroso korosti, että ratkaisevan tärkeää on nopeus ja joustavuus.”

Niinpä ?
EU komission puheenjohtaja on tekemässä yksityisistä pankeista uuden EUdiktatuurin ja rippeetkin jäsenvaltioiden nukkehallituksista hirtetään kansalaisineen ikuiseen pankkiterroriin mahdollisimman nopeasti ja joustavasti täydessä paniikissa !
Se sitä vakaasta eurosta !

Sinikka Tyynelä kirjoitti...

Sinikalta lisää :

Suuret Kiitokset Antti Pesoselle /
Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja
sekä Mauri Nygårdille / Itsenäisyyspuolueen varapuheenjohtaja
hyvästä kirjoituksesta :

Meitä on petetty

Euroopan Unionin komissio esittää nyt suoraa tukea pankeille ja puheenjohtaja Barroso täydellistä talousunionia, mikä sisältäisi sekä kiistellyt valtioiden yhteistakaukseen perustuvat eurobondit (lainat) että pankkiunionin. Pankkiunionissa pankit takaisivat toinen toistaan.

Eihän sen näin pitänyt mennä! EU:hun mentäessä ja neuvoa-antavasti kansanäänestettäessä selitettiin, että ei tämä mitään talousunionia eikä markan menettämistä tarkoita. Jos ne asiat joskus tulevaisuudessa tulevat esille, niin niistä äänestetään sitten erikseen. –Eipä äänestetty.

Silloin, kun ei äänestetty, meillä oli sosiaalidemokraattinen pääministeri, mutta samalla asialla ovat olleet myös Keskusta, Kokoomus, Vihreät ja muutkin eduskuntapuolueet. Todellinen oppositio on onnistuttu rajaamaan eduskunnan ulkopuolelle.

Suomi on Saksan vanavedessä vastustanut viime aikoina eurobondeja. Hyvä niin. Sitten ikään kuin suurena suomalaisena ideana bondien vaihtoehdoksi on esitetty pankkiunionia. Siitä ei tosin taida olla pitkää matkaa pankkikonserniin. Kaikki keskittyy lopulta yksiin käsiin, jos vaan entiseen malliin äänestelemme.

Oli suorastaan itkettävää nähdä, miten Ylen aamutelevisiossakin oli järjestetty muka keskustelu markkinoimaan pankkiunionia hieman ennen Barroson esiintymistä. Näin siellä mm. sosiaalidemokraattien entinen puoluesihteeri esiintyi ns. yleisen mielipiteen luojana. Niille, jotka eivät tajunneet, mistä oli kysymys.

Pankkiunionin ero eurobondeihin on hyvin vähäinen, sillä perimmiltään pankkien tukemisestahan molemmissa tapauksissa on kysymys. Kuten on ollut kysymys koko ajan esimerkiksi Kreikan "tukemisessa". Sopii vain kysyä, miksi alunperinkään lähdettiin Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen valtioiden tukemisen kautta?

Vastaus on ilmeinen. Haluttiin kurjistaa näiden korkeasta euron arvosta kärsineitten turistimaiden väestön oloja määräämällä niihin lisää kapitalismia. Sitä on mm. Suomen sosiaalidemokraattinen valtiovarainministeri ollut ehdottomasti ja jämäkkänä vaatimassa: lisää kuria eli siis kapitalismia tukemme ehtona.

Suoran tuen esittäminen pankeille on aikaisempaan nähden rehellisempää politiikkaa. Mutta miksi ihmeessä meidän suomalaistenkin pitäisi olla siinä mukana?

Nyt komissio on puuttunut ensimmäisen kerran suoraan jäsenvaltioiden budjetteihin. Lupa tähänkin annettiin Suomessa ilman kansanäänestystä tai perustuslain noudattamista. Lisää kuria EU:n taholta oli demarienkin mielestä hieno asia. Siis, että vallan siirtäminen Suomesta kansainvälisen suurpääoman juoksupoikana olevalle ja äärioikeistolaista ideologiaa edustavalle komissiolle oli hyvä asia.

Näin ei tarvitsisi olla, mikäli ihmiset vaivautuisivat etsimään vaaleissa mielipiteitään vastaavan puolueen.