torstai 11. kesäkuuta 2009

KUKA VOITTI - KUKA HÄVISI VAALIT ?

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelupalsta/posts/list/424.htm :

Vaaleja on ollut peräkanaa lähes vuoden välein. Vaikka tulokset muuttuvatkin, ei Ylen linja muutu - toteaa kirjoittaja ja on harvinaisen oikeassa !

Kyse ei ole pelkästään ylen linjasta, vaan koko Suomen vaalijärjestelmän epädemokraattisuudesta. Yle on vuosikausia ollut vain suurpuolueitten media. Pienet demokratiaa vaativat puolueet on systemaattisesti syrjäytetty. Vielä pahempaa pienpuolueiden vaalisyrjintää on vaalirahoitus suoraan budjetista suurpuolueille !
Totuutta ei voi pantata loputtomasti. Nyt on juna mennyt karhukoplan ohi ja kepu-kok-demari-akseli on poikki !
Mitä tilalle ? PerSut äänivyöryineen luistelevat heikoilla jäillä jo Brysselissä.
PerSuista ei ole apua kansantalouden elvytysprojektissa.
Päinvastoin :
VM:n Pekkarinen: Työttömyys kaksinumeroisiin lukuihin:
Talouden kriisi koettelee Suomen vientiä erityisen voimakkaasti. Työttömyys kasvaa ensi vuodenvaihteeseen mennessä kaksinumeroisiin lukuihin. Näin synkkiä talousnäkymiä ennakoi valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtaja Jukka Pekkarinen.

Jukka Pekkarinen muistutti Radiouutisten Ykkösaamussa, että maailmankauppa on nyt lopahtanut tavalla, jollaista ei ole nähty toisen maailmansodan jälkeen. - Suomessa takaiskua valitettavasti vielä pahentaa se, että meillä on oma kriisialamme metsäteollisuudessa. Ylipäätään Suomen vahvin vientiteollisuus on investointitavarateollisuutta. Ja siellä oikeastaan vasta nyt alkaa tuntua tilausten jyrkkä väheneminen, synkistelee ylijohtaja Pekkarinen. - Ikävä sanoa, mutta meidän on varauduttava siihen, että viennin jyrkkä notkahdus kestää Suomen tapauksessa ehkä pidempään, kuin kevyempää vientiä harjoittavissa maissa.

Työttömyys kaksinumeroisiin lukuihin

Työvoimatoimistoissa on nyt 250 000 työtöntä työnhakijaa. Lomautettuja on 90 000 työntekijää. Työttömyysaste on 8,8 prosenttia . Se on noussut vuoden aikana 2,6 prosenttiykskköä.

EU:n hajoita ja hallitse politiikka kerää nyt maailman kovimman kapitalismin hedelmiä : Eurooppalainen ja maailman talousjärjestelmä on pettänyt ja hajoaa omaan mahdottomuuteensa.

Siitä huolimatta tosiasioitten tunnustajia ei edes näy hallituksessa ja kansantalouden alasajo jatkuu entistä hurjemmin !
- Missä viipyy Suomen ja Euroopan Pelastajat ?
- Miten Yle demokratisoidaan ja turvataan vapaat ja avoimet vaalit kaikille osallistujille uusien oikeudenmukaisten pelisääntöjen luomiseksi keskellä kansantalouden velka - ja romahdusaaltoa ?

Ei kommentteja: