maanantai 17. joulukuuta 2018

Maailman taloussota – globaalikapitalismin hyökkäys itsenäisyyttä vastaan


Jouko Miettinen, itsenäisyyspuolueen pitkäaikainen hallituksen jäsen lähetti joulupostia:
Ranskan suuri keltaliivien vallankumous
Pariisin kaduilla palaa, ”Kuninkaan” eroa vaaditaan. Tavallisen ranskalaisen ääni ei kuulu, tuloerot kasvavat, maaseutu kuihtuu kaupungistumisen varjossa. Kuulostaako tutulta?  Macron on luvannut perua polttoaineveron korotukset, joista kapina alkoi, korottaa minimipalkkoja ja pienimpiä eläkkeitä 100 euroa / kk ja alentaa alle 2000 euroa ansaitsevien veroja. Keltaliivien lista on paljon pitempi, siinä on kymmeniä kohtia, tekstin lopussa eräs versio listasta. Siitä huokuu vallankumous.
Laskekaapa vastaantulevien ranskalaisten ja saksalaisten autojen suhde, ja teillä on ensimmäisen käden tietoa päätelmien tekoon Ranskan vallankumouksen syistä, 2/3 autoista on saksalaisia. Euro ei ole win-win  - järjestelmä, jossa kaikkien vaihtotase voisi olla positiivinen.  ”Se on darwinistinen järjestelmä, jossa vain vahvimmat menestyvät”, kuten eräs entinen valtiovarainministerimme asian ilmaisi.  Ranskan lisäksi eurodarwinismiin ovat saaneet tutustua monet muutkin, perusteellisimmin Italia, Kreikka ja Espanja.
Kun valuutta ei jousta, talous sakkaa. Frangi ei devalvoidu, kun sitä ei ole, eivätkä ranskalaiset voi auttaa talouttaan tekemällä enemmän töitä. Se näkyy korkeana työttömyytenä. Kilpailukykysopimuksista huolimatta Ranska, kuten Suomikin, ovat päässeet vasta kasvu-uralle, kun talouden käännekohta on jo sivuutettu.
Laajemmin tarkasteltuna meneillään on 3. maailmansota globaalin markkinatalouden ja itsenäisten valtioiden välillä. Sota on tyypiltään taloussota, koska taloudesta on tullut tehokkaampi ase kuin ohjuksista.  Globaali valtio ei ole maantieteellisesti paikannettavissa, vaan se on mustekalan tai antiikin Hydran muotoinen verkosto valtioiden yläpuolella.
Euroopassa sen yhteinen nimittäjä on EU ja euro, jotka edustavat markkinoiden valtaa. Britanniassa sen vastaveto on Brexit.  Perusbritti ei tälläkään kertaa halua alistua saksalaiskomentoon, vaikka pankkiirit ja globaalitalous sitä vaativatkin.
Kiitos Jouko !
Kun keltaliivien mellastaminen oli ylittänyt kriittisen pisteen ja saanut yli 80 %:sti kansan tuen, aloin ennakoida Macronin paniikkia, poikkeuslakien käyttöönottoa.
Kun ampuja riehui Strasbourgissa, keltaliivit hiljenivät ainakin hetkeksi...
Hengähdystauko ja hetkellinen joulurauha ?

Kun globaalikapitalismin yksityispankkien  rahanluontiin perustuva velkavetoinen talousjärjestelmä riistää köyhiltä ja palkitsee rikkaita, on länsimainen oikeusjärjestys ja oikeuslaitos pettänyt.  Edessä on taas vallankumous ja  sisällissotia:
- pari prosenttia maailman rahaeliitistä omistaa yhtä paljon kuin koko muu maailma yhteensä.

Ranska on ollut suurten vallankumousten esitaistelija kautta historiansa.
Järjestäytymättömäksi protestiliikkeeksi nimetyt keltaliivit ovat saanet jo ihmisoikeuksien kasvot.

Gilets Jaunes – keltaliivien vaatimukset                                                                                                                                                                                    
1) veroihin maksimi 25 %
2) eläkkeisiin 40 % lisää
3) julkisen sektorin palvelut palautettava
4) pankit, jotka ovat liian suuria kaatumaan, hajotettava
5) erotettava investointi - ja peruspankkitoiminta
6) mitätöitävä velat (yksityiset/ valtion?)
7) sitovat kansanäänestykset käyttöön
8) toteutettava Frexit
9) lobbaus kiellettävä
10) valtion omaisuus kansallistettava uudelleen ja yksityistäminen lopetettava
11) oikeus kaikkien oikeudeksi
12) rikkaiden veronkierto estettävä
13) ideologia pois kouluista
14) mediamonopolit purettava
15) erottava Natosta ja sen hyökkäyssodista
18) poliittinen ja sotilaallinen puuttuminen Ranskan Afrikassa lopetettava, suhteet tasavertaisiksi
19) massamaahanmuuttoa rajoitettava sivilisaatiokriisin estämiseksi.

Siinäpä ” yksi kaikkien – ja kaikki yhden puolesta ” – uudesta Eurooppaa ravistelevasta keltaliivien ja "Yhden tähden" kansanliikkeestä, joka tosin alkoi jo 2014 eduskuntavaalien yhteydessä, kun Keski-Suomen Itsenäisyyspuolueen ja Senioripuolueen ex- puheenjohtaja puki porukkansa keltaisiin huomioliiveihin Jyväskylän kompassilla !?

Tsemppiä Anja Koivistolle ( kuvassa keskellä istumassa )
ja muille Ihmisoikeustaistelijoille koko Euroopassa !


                        Ei kommentteja: