keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Sananvapauden muistopäivä 24.2.2016 – in Memoriam

Viestintäkonserni Keskisuomalaisen liikevoitto putosi viime vuonna lähes kuusi prosenttia 13,6 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin liikevoitto oli 14,4 miljoonaa euroa. Savon Sanomat kuuluu konserniin.
Viestintäkonsernin liikevaihto laski viisi prosenttia 149,8 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 157,7 miljoonasta eurosta. Tulosparannus on tehty toimintaa tehostamalla, organisaatiomuutoksilla ja prosessia hiomalla.
Savossa katseet on jo käännetty kuluvan vuoden isoissa asioissa, joita ovat Savon Sanomien siirtyminen tabloidiin sekä lehden verkkosivujen uusiminen.
Keskisuomalaisen tulos pysyi kohtuullisena tehostamalla

Uusliberalistiseen pörssi-yhteiskuntaan on syntynyt pääoman, valtamedian ja poliittisen eliitin hyväveliverkosto.
Kun kaikki vallan keskukset ovat liittoutuneet yhteen, voidaan entisen hyvinvointiyhteiskunnan purkutyötä tehdä yhteistuumin entistä nopeammin.
Perusteisiin menevää yhteiskunnallista keskustelua ei sallita, se estetään.
Kun tutkivaa journalismia ei ole ja valtaeliitin toimintatavat eivät kestä julkisuutta, pettää myös yhteiskuntamoraali. Kun valtamedia on enää vaihtoehdottoman globalismin sylikoira, voidaan viettää sananvapauden muistopäivää.
Savon Sanomat, niin kuin emoyhtiö Keskisuomalainenkaan ei enää ole kansalaismedia.

Kuopioonkin on syntynyt Savon Sensuuri, kontrolloimaton toimittajien mielivalta ja moderointi, joka on bannannut vuosikausia niitä, joiden ”profiili” on ollut väärä.
Monen vuoden perustelemattomien bannien jälkeen olen kirjoittanut taas SS-verkkoon muutaman kerran 2016 alusta, ja todennut, että päätomittaja Jari Tourusen jälkeen ”vapaan sanan ” sensuuri on entisestään kiristynyt.
Verkkouudistuksen jälkeen kirjoittajien vapaat keskustelut loppuivat kokonaan.
Savon Sensuurin vuosikausia jatkunut mielivalta on vienyt lehdeltä lopullisen uskottavuuden.

Kuka siellä vastaa SS toimituspoliittisesta linjasta ?
- vai onko omistajaohjaus heittämässä myös moderaattorit kilometritehtaalle, niin kuin kirjoittajille ja vapaalle sanalle kävi ?

Keskisuomalaisen tulos pysyi kohtuullisena tehostamalla

http://www.savonsanomat.fi/talous/Keskisuomalaisen-tulos-pysyi-kohtuullisena-tehostamalla/736039?pwbi=a76c8572f2652f8c138a5c4095f8b8a9






 

 



Ei kommentteja: