keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kohti yksinapaista maailmanvaltaa ?

Yhdysvallat säätää yksin maailman lait ?
Yhdysvallat on tehnyt jo vuosia sitten mustia listoja maista, jotka sen mielestä tukevat terroristeja. Yhdysvalloissahan kaikki, jotka vastustavat hallitusta, ovat terroristeja.
Mustalla listalla on ja on ollut lukuisia tunnettuja suuryrityksiä, mm. Nokia. 
Listalla on myös humanitäärisiä yrityksiä.

USA on vuosikymmeniä harjoittanut massiivista vakoilutoimintaa ympäri maailmaa.
Washington National Stasi Agency viraston tarkoitus on puolustaa USAa koko maailmaa valvovana sala- ja maailmanpoliisina.
Tiedustelupalvelu varasti mm. Saksan liittokanslerin yksityisiä matkapuhelinkeskusteluja.

USA:n hallitseman internetin ja vakoilutoiminnan seurauksena ketä tahansa voidaan jo urkkia.
Kun samaan aikaan tapahtuu kidnappauksia, kidutuksia, pidätyksiä ja laittomia oikeudenkäyntejä, löydetään terroristeja kaikkialta. 
Sitten teroristimaat pommitetaan kivikaudelle !

 - Inhorealismiako ?

USA, joka johtaa maailman terrorismin vastaista sotaa, määrittelee itse vihollisensa.
-”Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan !

Korkein oikeus on USA:n Perustuslain pahin vihollinen ?
Korkeimman oikeuden omistaa yksityiset eturyhmät.
Yksityiset eturyhmät ovat ostaneet ja omistavat myös USA:n hallituksen.

Kun USA politiikot toimivat nyt rikkaan pankkieliitin käsikassarana, ei ihme, että taloussota on jo siirtynyt maailman pankkisektorille.
 ?

Yhdysvallat antoi ranskalaiselle BNP Paribas -pankille 12 miljardin euron sakon, koska pankin väitetään rikkoneen Yhdysvaltain asettamia pakotteita muun muassa Iranissa ja Sudanissa.

Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat parhaillaan useiden muiden eurooppalaisten pankkien toimia mustalle listalle asetetuissa maissa. Niiden joukossa ovat saksalainen suurpankki Deutsche Bank ja italialainen UniCredit.

Kun samaan syssyyn EU neuvottelee  USA:n kanssa transatlanttisesta vapaakauppasopimuksesta, pitäisi viimeistään nyt hälytyskellojen soida ?

TTIP – sopimuksella EU:sta tehtäisiin suuryritysten laittomasti sotilaalliseen voimaan nojautuvan USA:n siirtomaa.

?

Erityisesti olemme huolissamme sopimuksen mahdollisista vaikutuksista demokratiaan sekä työntekijöiden oikeuksiin, kuluttajasuojaan ja ympäristönsuojeluun. Näkemyksemme mukaan TTIP:n kautta siirretään Suomen eduskunnalle ja viranomaisille kuuluvaa julkista valtaa Suomen ulkopuolelle, pienelle kansainväliselle juristieliitille. Epäilemme myös, että TTIP:n taloudellisia hyötyjä Suomelle on yliarvioitu.

TIP-sopimus ja erityisesti siihen liittyvä investointisuoja heikentäisivät demokratiaa ja kansalaisten oikeuksia samalla vahvistaen monikansallisten yhtiöiden oikeuksia. Demokraattisissa yhteiskunnissa kansalaisilla tulee olla vapaus päättää julkisen vallan käytöstä ja muuttaa lainsäädäntöä olosuhteiden ja tarpeiden mukaan. Suunniteltu investointisuoja rajoittaisi merkittävästi tätä vapautta. Sillä annettaisiin ulkomaisille sijoittajille oikeus hakea valtioilta korvauksia, mikäli kansallista lainsäädäntöä muutetaan yritysten voittojen kannalta epäedulliseen suuntaan. Esimerkiksi Suomen kaivoslakien päivittäminen olisi vaikeampaa, jos sopimus olisi jo allekirjoitettu: mikäli lakimuutokset lisäisivät yhdysvaltalaisyritysten ympäristövastuita, voisi Suomen valtio joutua maksumieheksi. Käytännössä on myös jo nähty, että esimerkiksi terveydenhuoltoalan ja finanssialan ulkomaiset sijoittajat mielellään käyttävät välimiesmenettelyä, mikäli ne eivät ole tyytyväisiä toimintavaltionsa viranomaisen päätöksiin.
TTIP-sopimukseen suunniteltu kaupallinen välimiesmenettely on täysin sopimaton punnitsemaan niitä yhteiskunnallisia arvoja, joiden nojalla julkista valtaa käytetään. Mutta ehdotus on myös sijoittajien suojaamisen näkökulmasta tarpeeton tai jopa haitallinen".   

 



Ei kommentteja: