keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

LUOMUA VAI YDINJÄTTEITÄ ?

Obama panee uusiksi USA:n ydinjätepolitiikan

Barack Obaman hallinnolle ei kelpaa nykyinen korkea-aktiivisen ydinjätteen käsittelymalli. Presidentti on päättänyt selvityttää erilaisia teknologiavaihtoehtoja mukaan lukien jälleenkäsittely. Käytännössä tämä tarkoittaa rahoituksen leikkaamista nykyiseltä loppusijoitushankkeelta Yucca Mountainilla.
Alueen asukkaille uutinen on mieluinen. Sen sijaan amerikkalaista ydinvoimateollisuutta ja joukkoa senaattoreita Obaman sanoma huolestuttaa. Heidän mukaansa hidastelu ydinjätehuoltoon liittyvissä päätöksissä käytännössä jäädyttää investointihalukkuuden uusiin lisäydinvoimahankkeisiin.
Teollisuus pelottelee, että valtio voi joutua myös suuriin vahingonkorvauksiin, jos se ei noudata voimayhtiöiden kanssa tehtyäsopimusta käytetyn ydinpolttoaineen vastaanottamisesta sovitussa aikataulussa.

Siinäpä sitten ydinherrat pelottelevat!
Kun 2008 lopussa ydinenergia muuttui kaivoksistaan lähtien Venäjän Putinin ja MIT:n kommenttien mukaan pysyvästi energianegatiiviseksi. Fosasiilidieseleillään maailman suurimmiksi CO2 tuottaviksi valtion tukiaisilla loisiviksi pahan akselitalouksiksi, niin kuka edes yllättyi? Oikeasti Obama on johdonmukaisesti alustaan asti kertonut vastustavansa uraaniin ja plutoniumiin perustuvaa teollisuutta kaikilla tasoillaan!

Selkein sanoin hän kommentoi muutama viikko sitten,että JOKAINEN maailmalla liikuva uraaninen ja plutoniuminen ydinyhtiöiden rekkalasti vaarantaa minkä tahansa maailman kaupungin olemassaolot !
Olli Makikoho Ksml verkossa 18.4.2009


Länsimaailman pahimmasta ydinonnettomuudesta on 30 vuotta

Yhdysvaltojen ydinvoimalarakentamisen pysäyttäneestä Three Mile Islandin onnettomuudesta tuli viime viikon lauantaina kuluneeksi 30 vuotta.
2010-luvusta odotetaan kuitenkin Yhdysvalloissa ydinvoiman renessanssin vuosikymmentä, sillä viranomaisille on jätetty jo 26 hakemusta uusien laitosten rakentamiseksi.
Harrisburgin lähellä Pennsylvanian osavaltiossa 28. maaliskuuta vuonna 1979 tapahtuneessa onnettomuudessa voimalan kakkosreaktorin sydän suli osittain. Vaikka onnettomuuden seurauksena ei kuollut yhtään ihmistä, sillä oli Yhdysvalloissa dramaattinen vaikutus.
Maassa ei ole sen koommin käynnistetty yhtään täysin uutta ydinvoimalatyömaata. Yhdysvalloissa on toki vanhaa perua käytössä vielä 104 voimalaa, jotka tuottavat viidenneksen käytetystä sähköstä.
Three Mile Islandin vahinko on toistaiseksi vakavin ydinonnettomuus länsimaissa koskaan. Neuvostoliitossa Tshernobylin (1986) ja Majakin (1957) onnettomuudet olivat tätä pahemmat ydinonnettomuuksien INES-mitta-asteikon mukaan.
Nyt ilmastonmuutoskeskustelu on nostanut ydinvoiman suosiota. Voimayhtiöt ovat laatineet runsaasti hakemuksia uusista laitoksista.
Luvista päättävä viranomainen on NRC (National Regulatory Commission), jonka arvioidaan tekevän päätöksiä uusista voimaloista aikaisintaan ensi vuonna.
Uusien ydinvoimaloiden rakentaminen on pitkään painottunut Aasiaan, etenkin Kiinaan ja Intiaan. Maailmalla on rakenteilla tällä hetkellä 44 uutta yksikköä, joista 26 Aasiassa ja kahdeksan Venäjällä.
Suomen Olkiluodon voimalaprojekti on yksi harvoista länsimaissa, ja se onkin tästä syystä saanut maailmalla yllättävän runsaasti huomiota muutenkin kuin aikataulun pettämisen vuoksi
.

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article264378.ece

... entäpä jos merenpinta nousee jo seuraavan 50:n vuoden aikana sen 3 metriä ? Kaikki ydinvoimalat meren rannalla pimenevät ensimmäiseksi ja korkea-aktiivisen ydinjätteen ongelma jää kokonaan ratkaisematta ?

Ydinpirtelö muuttui herkuksi

Suomen seuraava ydinvoimala valmistuu kaksi vuotta myöhässä kesällä 2012. Korvausvaatimukset sinkoilevat tilaajan ja laitetoimittajan välillä, valvoja tuskailee viivästyksiä, työntekijät ihmettelevät vaitiolopykäliä.

Sotkut ja hankaluudet ovat vain pintaa. Ydinvoima on Suomessa suositumpaa kuin koskaan.

Lisää ydinvoimaa haluavat rakentaa Fennovoima, Teollisuuden Voima ja Fortum. Näistä vain Fennovoima olisi kokonaan uusi ydinvoiman tuottaja. Sen ydinvoimakokemuksen antaa yhtiön suuri osakas, saksalainen energiajätti Eon.

Fennovoima rakentaisi voimalansa Pyhäjoelle, Ruotsinpyhtäälle tai Simoon, Teollisuuden Voima Eurajoelle ja Fortum Loviisaan. Voimaloista toteutunee korkeintaan kaksi.

Yritykset haluavat ydinmyllyistä edullista ja varmaa sähköä. Kansalaisille ydinvoima turvaa sähkön saantia. Hintahyötyyn he eivät pääse suoraan käsiksi, vaikka tarvetta ja halua olisi.

Ydinvoima on järeä täsmäase moneen ongelmaan.
Fennovoiman osakaspohja arkipäiväistää ydinvoimaa entisestään, kun osakkaina on myös paikallisia sähköyhtiöitä sekä SOK, Kesko, Atria, Valio ja Myllyn Paras. Jos Fennovoima saa ydinvoimalalleen luvan, voit ostaa ydinvoimalla tuotettua jogurttia ydinvoimalaosakkaan marketista.

Päättäjän vinkkelistä ydinvoima on järeä täsmäase moneen ongelmaan. Hanke työllistää rakennusaikanaan paljon väkeä suunnittelussa, työmaalla, valvonnassa ja paikallisissa palveluissa. Ydinvoima on kannattavaa niin yhtiöiden osakkaille kuin yhteiskunnalle, joka rimpuilee irti hiilestä ja Venäjän energiasta. Ja kaikki tämä ilman elvytysrahaa!

Ydinvoima jyrää senkin vuoksi, että uusiutuvaa energiaa koskeva politiikka on sekaisin. Ilmatieteen laitos esimerkiksi vasta selvittää, missä Suomessa oikeastaan tuulee tarpeeksi tuulivoimaa varten. Peruskallion pitävyyttä ydinjätteen suhteen on tutkittu jo vuosikymmeniä.

Globaalisti ydinvoimaan liittyvät valtaisat taloudelliset intressit. Kansainvälinen energiajärjestö IEA arvioi, että seuraavan 30 vuoden aikana tilataan sata uutta ydinvoimayksikköä. Kyse on 300–500 miljardin euron markkinoista, joista suuri osa on Euroopassa.

Teknologiateollisuus haaveilee, että myös suomalaiset yritykset pääsevät tähän imuun yhdistämällä osaamistaan suunnittelussa ja komponenttien valmistuksessa. Ennen ydinryntäystä kannattaa tutkia tarkkaan hankkeiden hinnoittelu ja kannattavuus. Ranskalainen laitetoimittaja Areva tekee Olkiluodossa tuhdin tappion.


http://www.talouselama.fi/paakirjoitus/article205691.ece?s=r&wtm=te-21012009

Suomalaisen ydinpirtelön osakkaina Valio ja Myllyn paras kehittämään lapsillemme syötävän tuutin myös korkea-aktiiviselle ydinjätteelle - ettei mene pirtelöt alkuunsa väärään kurkkuun ?

SOK, Kesko, Atria, Valio ja Myllyn Paras palkittakoon mustalla joutsenmerkillä ja kansainvälisellä ostoboikotilla ! Suomalaista luomua tosiaan ja peräkärryssä EON:n saksalaiset ydinjätekuormat !!!

Maailmalla on 450 ydinmörskää nyt. Mm. Englannnissa olevasta vajaasta 30 ydinmörskästä on olemassa sellainen HAUSKA tieto, että ne pistetään paskaksi lähi vuosina KAIKKI!
Myös mm . Saksassa sama tilanne kymmenillä ydinvoimaloillaan. Tilanne on kautta maailman nyt, että 70-luvulla tehdyt ydinvoimalat on loppuun ajettuja ja puretaan pois hurjaa vauhtia.

Pelkästään vuosi sitten esim. Japanissa hajosi YHDESSÄ maanjäristyksessä 7kpl ydsinvoimaloita, mukana maailman suurin ydinvoimala! Italia teki JUURI päätöksen purkaa KAIKKI maassaan olevat 6 ydinsekonsa jne! Kylmät tässä, mainittuna 30v aikana puretaan yli 400 ydinmörskää. Niin ja tilalleko niistä korjataan vain 25%?

IAEA on ollut jo pitkään huolissaan siitä, kun ydinalaa ollaan maailmalla ajamassa niin hurjasti alas, että jäljelle jääville voimaloille ei ole polttoainevalmistaminen taloudellisesti mielekästä, saati kaivaminen! Obama kun uhkaa ajaa 94% maailman uraaneista käyttävän ydinASEtehtailun alas samalla! Siviilireaktorien uraanin käyttö edustaa tuolla jäljelle jäävällä 100-osuudellaan ehkä 2% nyky-ydinteollisuudesta tarvittavasta uraanista!!
Olli makikoho
Eikä edes tässä kaikki. Majakin suljettua kaupallisen 100% venäläisin voimin huolletun EU.n ydinjalostamonsa päätti paniikkiin joutunut EU myydä Venäjälle Superphoenixin ja Sellafieldin romuttuessa niiden uudenkarheat kaikki hyötöreaktorien MOX/UREX polttoaineensa! Niin EU ei siis jatka enää laserisotooppikokeen epäonnistuttua myös sillä sektorilla! Viikko sitten Areva kertoi rahapulassaan panneensa jäihin jättimäistä Suomen 100% EU:n ydinhuollosta vastaavaa uraaninkaivuunsa ohjelmaa! . . Hyvä Sinikka. Ei tosiaan tarvitse olla ennustaja oivaltaakseen, Obaman puheet alkavat purra!

Niin ihmettelette miksi silti 100-paukkutiinua? No jotta markkinashiokki ei kävisi ilmi annetaan energiasuhteista riippumattoman plutoniumtuotannon SOTILAALLISEN osan vielä toimia! Tästä on juuri kyse. Koska 2008 jälkeen ydinteollisuus on energianegatiivista saa rahaa enää asepuolet. Edes tuo 2% uraanin osuus ei jää siihen. Kun ydinalan rinnalla mm.viime vuona tuulivoimaloiden uudisenergiaosuus kasvoi +53%/v on päivän selvää, että ydinenergia romahtaa vastauksena energian kasvutarpeisiin. Kiina 5-kertaistaa kivihiilen polttoaan ja perui 1 500 ydinvoimalansa muutamiin kymmeniin ydinasetehtaisiin. Päästöttömään polttoon alkaa satsata jopa Forttum jo! Näillä siis mennään.



Koska 2008 jälkeen ydinteollisuus on energianegatiivista saa rahaa enää asepuolet - kirjoittaa Olli.

Kaikki teollisuusmaiden suuret keksinnöt ydinpommeineen on ensimmäiseksi tuottettu sotateollisuutta varten.

USA on maailman suurin sotilasmahti. Sillä on n. 3000 ydinkärkeä niinkuin Venäjälläkin ja plutoniumin uhka senkun laajenee. Globaalia uuslipsujen maailmaa hallitaan aseilla. On ilmeistä, että nykyistä maailman talouskriisiä ja taantumaa aiotaan vain petrata jo EVA:n povaamalla kolmannella maailmansodalla, koska myös Suomi on hankkimassa puolustukseensa Naton ykkösohjuksta. Suomalaiset ovat jo puolustamassa Afganistania Natorintamassa.

Entäs se mitalin toinen puoli, jo kaatuneet amerikkalaiset sotilaat : - 4000 - 5000 turhaan kuollutta uhria Irakissa !


TURHAAN KUOLLEET : http://www.nytimes.com/ref/us/20061228_3000FACES_TAB1.html :

Tässä linkissä menee kuvaa katsoessa vaikka koko yö ! Tämän kuvan pinen pienissä neliöissä on klikkaamalla jokaisen kaatuneen sotilaan kuva ja kuolinpäivä ! Nykyajan sodankäynissä käytetään yhä laajamittaisemmin likaisia uaaniaseita ja ammuksia, joiden julmuus on käsittämätöntä.

On todellakin alettava maailmanlaajunen ydinasepurkuohjelma, samalla kun muistetaan, että jokainen ydinvoimala on potentiaalinen ydinhautomo !

Rauha maailmaan on ihmiskunnan suurin unelma ! Sen toteuttamiseksi kaikki nykyset poliittiset ja taloudelliset järjestelmät on käännettävä päälaelleen !

Olen tänään 21.4.2009 - pitkän harkinnan jäkeen ryhtynyt Itsenäisyyspuolueen eurparlamenttivaaliehdokkaaksi ja värväämässä joukkoja mukaan uudelle ristiretkelle demokraattisin ja puhtan asein ! Olisikos Ollissa ainesta soturiksi ? Ydinosaamista kaverissa on riittävästi ! Eikä muuta tarvitakaan ?

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/hurjaa/417985



Ei kommentteja: