lauantai 25. huhtikuuta 2009

Arto Lauri - Olkiluodon Olli - Suomen talentti 2009

OLLIKO YDINVUOTORISKI ?
beettasoihtulöydös!

LET THE SUN SHINE IN : OLKILUODOLTA IKUISUUTEEN :
LÄPIMURTO :
Olkiluodosta Ikuisuuteen (2009) - Äänessä ydinaktivisti Arto Lauri
https://www.youtube.com/watch?v=--RCjAKVutA

http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/2149790.asx?bitrate=1 = Olli )
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY 

KÄRSIVÄLLISYYS PALKITAAN AINA !
KIITOS ARTO ! - SUOMEN JA KOKO MAAILMAN PUOLESTA !


Pekkarisen jäädytettävä Olkiluoto 3:n rakennuslupa
YLE:n Ajankohtaisen kakkosen julkistamat tiedot ongelmista Olkiluoto 3 -ydinreaktorin hallintajärjestelmien suunnittelussa asettavat kyseenalaiseksi reaktorin turvallisuuden.
STUK ei ole saanut reaktoria rakentavalta ranskalaiselta Arevalta vieläkään selvitystä siitä, miten ydinturvallisuuden perusperiaatteet täytetään reaktorin elektronisissa hallintajärjestelmissä. Näiden periaatteiden toteutuminen olisi pitänyt varmistaa jo ennen rakennusluvan myöntämistä vuonna 2005.
Greenpeace katsoo, että reaktorin rakennuslupa tulee jäädyttää välittömästi.
"Greenpeace varoitti jo vuonna 2005, että Olkiluotoon suunnitellunprototyyppireaktorin suunnittelu oli täysin kesken, eikäydinturvallisuusmääräysten toteutumista voitu varmistaa. Suomen viranomaiset ovat olleet liian hyväuskoisia ja Areva on käyttänyt tätä kaikin tavoin hyväkseen tinkiäkseen kustannuksista ja turvallisuudesta. Ydinturvallisuudesta vastaavan ministeri Pekkarisen on varmistettava, että rakennustyöt pysäytetään, koska ydinturvallisuusmääräyksiä ei ole kyetty täyttämään", Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta vaatii.
Olkiluoto 3 on maailman suurimman ja monimutkaisimman ydinreaktorin prototyyppi. Se myytiin suomalaisille maailman turvallisimpana reaktorina, mutta ydinturvallisuuslainsäädännön edellyttämät turvaratkaisut olivatkin olemassa ainoastaan Arevan esitteissä.
Elektroniset hallinta- ja suojajärjestelmät ovat ydinvoimalan haavoittuvin ja vaativin osa. Järjestelmät säätävät muun muassa reaktorin tehon, säätösauvojen asennon sekä jäähdytysjärjestelmän toiminnan ja paineet. Niiden täytyisi pystyä takaamaan voimalan turvallinen jäähdytys eri onnettomuustilanteissa.

Jopa haastatellun TVO:n projektijohtaja Jouni Silvennoisen mukaan automaatiojärjestelmien suunnittelun olisi pitänyt olla valmis jo vuosia sitten, vaikka otetaan huomioon laitoksen myöhästyminen. STUK:in pääjohtaja Jukka Laaksosen mukaan Arevan edustajien asenneongelmat ja ammatillisen osaamisen puute estävät automaation ongelmien ratkaisemisen eikä edes ilmeisiä suunnitteluvirheitä korjata.
Laaksosen erittäin huolestuneiden ja tiukkasävyisten kommenttien vakavuutta korostaa myös se, että elokuussa 2008 hän vielä sanoi MTV3:n uutisille muun muassa, että "Areva ja sen taustalla aikaisemmin olleet yhtiöt ovat edelleenkin maailman vahvin ydinvoimatoimittaja ja heillä on maailman paras ja turvallisintuote eikä meillä ole mitään syytä epäillä sitä eikä meillä ole myöskään syytä epäillä heidän vilpittömyyttään."
"On käsittämätöntä, että viranomaiset ovat painineet ongelman kanssa yli vuoden kertomatta kansalaisille ja julkisuuteen mitään. Jälleen kerran vasta tutkiva journalismi paljasti ongelmat. Prototyyppireaktorin rakentamisessa tehtävät virheet ja kompromissit eivät ole ydinvoimayhtiöiden yksityisasia, vaan suomalaisilla on oikeus tietää niistä. Ministeri Pekkarisen on edellytettävä STUK:lta kasautuneiden ongelmien ja laatupoikkeamien julkistamista sekä välitöntä tiedottamista uusista ongelmista", Myllyvirta toteaa.
http://www.greenpeace.org/finland/fi/mediakeskus/lehdistotiedotteet/pekkarisen-jaeaedytettaevae-olkilu
Stuk:n Laaksonen : Käyttöönottotestejä ei voi aloittaa !
Ajankohtainen kakkonen :
http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/2184597.asx?bitrate=1

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.