perjantai 23. helmikuuta 2024

Sotahaukka vai rauhankyyhky


Ihminen (Homo sapiens) on enää ainoa nykyisin elossa oleva kädellisten (Primates) heimoon kuuluva nisäkäs. Meitä on yli 8 miljardia, - sotahaukkoja vai rauhankyyhkysiä? Tekeekö "ihmisenä oleminen" tästä eläimestä niin ylivertaisen, että se oikeuttaa tappamaan toinen toisensa ja samalla muut nisäkästoverimme? - Ihmispeto on irti!

Läntinen Homo Sapiens kuvittelee itsensä ”yli-ihmiseksi”, jolla on oikeutus riistää muut kehitysmaat ja hyväksikäyttää planeetan resurssit omiksi tarpeiksi alistamalla koko maailman.
Asuuko meissä kaikissa pieni Hitler? Sotien raunioittamassa todellisuudessa yritämme varmistaa paremmuutemme entistä kehittyneimmillä joukkotuhoaseilla. Ylpeytemme ei ole vielä taipunut, vaikka olemme vain yksi entisestään uhanalaisempi eläinlaji toisten joukossa. Vaikka sodat kiinnittävätkin nyt kaiken huomiomme, todellinen sodankäynti tapahtuu ihan toisissa sfääreissä.

Nykyinen megalomaaninen ihmiskäsityksemme ihmisen ylivertaisuudesta muuhun luomakuntaan tuhoaa kiihtyvää vauhtia elämän perusedellytyksiä. 
Niin kauan kuin luonto ymmärretään pelkäksi kuolleeksi raaka-ainepankiksi, kiihdytämme oman lajimme loppua. Elämme keskellä kuudetta sukupuuttoaaltoa ja ydinaseiden aikakaudella tämä viimeinen aalto saattaa yltyä sellaisiin myrskylukemiin, että enää ei jää edes muistoa, saatikka päivämäärää viimeisestä ihmisestä. Tuomionpäivän kello antaa meille muutaman sekunnin armonaikaa.

Viimeinen Martha

Vuonna 1914, ensimmäisenä päivänä syyskuuta vähän ennen yhtä iltapäivällä, lähes 29-vuotias rähjäinen ja tärisevä, lajinsa viimeinen Martha-kyyhky kuoli häkkiinsä Cincinnatin eläintarhassa. Muuttokyyhky on yksi niistä harvoista eläimistä, joiden sukupuuton päivä ja kellonaika tunnetaan tarkalleen.

Edesmennyt muuttokyyhky Martha asusti Pohjois-Amerikan itäosia. Se oli aikoinaan maailman runsaslukuisin lintu. Kantaan saattoi kuulua lähes viisi miljardia lintua.

Ornitologi John James Audubon (1785–1851) kuvailee päiväkirjassaan muuttokyyhkyjen parven, jonka ohilento peitti auringon kolme peräkkäistä päivää. Kyyhkyjä oli ilmeisesti satoja miljoonia, luultavimmin yli miljardi?

Tämä maailman runsaslukuisin lintulaji oli helppo saalistettava. Riitti, että pyssy suunnattiin kohti taivasta ja laukaistiin. Yhdellä ainoalla laukauksella saattoi tiputtaa taivaalta kymmeniä lintuja vielä 1800-luvun Yhdysvalloissa. Kyyhkyt olivat taivaan mannaa ja niin halpoja, että niillä ruokittiin köyhät, orjat ja siat.

Junalasteittain metsästäjiä saapui muuttoreittien varrelle. Kyyhkyjä ammuttiin – erään Thomas Cawleyn vuonna 1851 siskolleen kirjoittamassa kirjeessä kuvataan, kuinka Clevelandissa, Ohiossa sadat miehet ja pojat seisoivat ulkosalla aamuvarhaisesta iltahämärään kaiken aikaa ampuen. Lisäksi niitä pyydettiin erilaisilla verkoilla, tukehdutettiin palavalla rikillä, hutkittiin kepeillä ja haravilla ja jopa myrkytettiin viskillä. Osa metsästäjistä käytti eläviä, mutta sokaistuja houkutuslintuja, joiden kohtalona oli toimia lajitoveriensa hävityksen aseina niin kauan kuin ne elivät. Lintuja oli niin ylenpalttisesti, ettei puuhaa oikeastaan pidetty edes metsästyksenä.

Lopulta vain muutamassa vuosikymmenessä tapahtunut kyyhkyjen joukkotuho oli tosiasia. Kehitys oli alkanut jo itseasiassa v.1605, kun ensimmäinen eurooppalainen oli katkaissut laukauksellaan muuttokyyhkyn lennon. Vuodesta 1800 noin vuoteen 1870 kanta harveni tasaisesti. Seuranneiden kahden vuosikymmenen aikana kannan romahdus oli katastrofaalinen. Viimeinen luonnonvarainen yksilö ammuttiin Ohiossa vuonna 1900. Viimeiset kaksi muuttokyyhkyä, George ja Martha, viettivät elämänsä vankeudessa.

Valkoisen arjalaisen miehen voittokulkua on siivittänyt kyltymätön rikkauksien tavoittelu ja aseiden ylivoima. Valkoinen mies on valloittanut maat, maanosat ja mantereet. Sitä vastoin alkuperäiskansojen luonnon ehtoja ja Äiti Maata pyhinä pitävät intiaanit eivät haalineet mitään varastoon. He elivät päivä kerrallaan kädestä suuhun luonnon tasapainon varmistamiseksi. 

Nyt kaikki alkuperäiskansat hävitetään sukupuuttoon globalisaation ehdoilla. Mutta intiaanit tiesivät, että "se, mitä tapahtuu maalle, tapahtuu ihmiselle." Ovatko intiaanit ja muut luonnon ehdoilla elävät alkuperäiskansat sittenkin viisaampia? 

Sotahaukat ja kyyhkyset

Ilman luontaista vastustajaa ihmisestä tuli ihmiselle susi, reviireistään taisteleva raateleva peto, vaikka sen hintana olisi oman geeniperimän tuhoaminen?
Ihmiskunta on jo myös massiivinen geologinen voima, joka voi aiheuttaa valtavia luonnonmullistuksia sähkömagneettisilla aseillaan ja pelkästään säätä manipuloimalla tuhoisalla sotatekniikallaan, joka ei ole kenenkään kontrollissa.

Nyt meitä 8 miljardia ihmistä kontrolloi ja hallitsee muutaman prosentin pieni fasistinen eliitti. Kuten entinen CIA:n johtaja William Casey sanoi, "CIA omistaa kaikki tärkeimmät tiedotusvälineet." Koko maailma ja sen tiedotusvälineet ovat Yhdysvaltojen sotahaukkojen militaristisessa kontrollissa. Presidentti John F. Kennedy, hänen veljensä Robert F. Kennedy ja Martin Luther King Jr. murhautettiin Yhdysvaltojen hallituksen järjestämän juonittelun seurauksena. Nämä murhat loivat pohjan nykypäivän sotaisalle Yhdysvaltain imperiumille, jota johtaa vallanhimoinen, korruptoitunut MIC (sotilas-teollinen-kongressi-tiedustelu-media), jonka symbolina valkopääkotkasta on tullut maailman militaristisen terrorivaltion sotien verinen symboli. Valkoiset kyyhkyt, diplomatiaa ja rauhaa edustavat kansalaiset ja kansakunnat eliminoidaan tappamalla, jos ne eivät suostu marssijärjestykseen.





Olemassaolon taistelu on kärjistymässä ydinsodaksi. Meitä suomalaisia herätellään nyt kovimman kautta, jos Yhdysvaltojen asevoimat miehittävät maan ja USA:n  tiedostelulentäjät ydinaseineen ilmatilamme. Sotahaukat uskovat kovaan voimaan ja aseiden ylivoimaan. Rauhankyyhkyt diplomatiaan, luottamukseen ja oikeusvaltioon. Miten käy Suomen ja  Euroopan? Pystymmekö vielä ihmeen kautta pelastautumaan avoimilta sotatoimilta, joihin meidät on jo uhrattu?

Valkoinen kyyhkynen

Miljardit muuttokyyhkyt kuolivat lopulta sukupuuttoon parissa vuosikymmenessä. 
Kyyhkysiä alettiin kesyttämään jo 3000 v. ennen ajanlaskua. Lajisto on runsas. Valkoisia kyyhkysiä on kesytetty ja kasvatettu vielä nykyäänkin vapautuskyyhkysiksi juhlallisissa seremonioissa, vaikka niiden kohtalo on julma vapautuksen jälkeen. Valkoisen kyyhkysen kuvaa käytetään edelleen  muistomerkeissä ja valkoinen kyyhkynen on kollektiivinen ihmiskunnan rauhan symboli.

Joten jos kohtaat valkoisen kyyhkysen, saatat pitää sen lupauksena siitä, että elämääsi on tulossa rauha. Voit hiljentyä ja pyytää maailmarauhaa. Vaihtoehtoisesti voit ottaa haasteen aidosti vastaan ja ryhtyä rauhantekijäksi ja visioida rauhaa koko maailmaan.

Kyyhkyset ovat tuttuja symboleja juutalaisuudessa ja kristinuskossa. Nooan tarina Vanhassa testamentissa kertoo, kuinka Nooa lähetti kyyhkysiä selvittämään, olivatko suuren tulvan vedet vetäytyneet. Kun kyyhky palaa kantaen oliivilehteä, Nooa ymmärtää, että vedenpaisumus on ohi. Uusi testamentti kuvaa Pyhän hengen laskeutumista kyyhkysen muodossa. 

Tänään lähetän Rauhankyyhkyn Gazaan, Ukrainaan ja kaikille konfliktialueille koko maailmaan ja pyydän samalla tuomaan tuoreen oliivinlehden takaisin Suomeen, ennen kuin Yhdysvaltojen miehitysjoukot saapuvat ydinaseineen...



Ei kommentteja: