sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Herra Sebaot

 

Sota Gazassa herättää kysymyksen uskonnollisen fanaattisuuden järkyttävistä seurauksista, joille ei YK, eikä kukaan mahda mitään? Sysätäänkö syyllisyys sotarikoksista herra Sebaotille ja sionismille, kun koko Lähi-itä on räjähtämäisillään?

Herra Sebaot on juutalaisten jumala. Sana merkitsee sotajoukkoa, liikekannalle pantua Israelia. Vanhassa testamentissa Sebaot esiintyy 279 kertaa Jahven lisämääreenä. Jahve on ikiaikainen sotajoukkojen ylipäällikkö ja jumala, joka taistelee Israelin vihollisia vastaan juutalaisten pyhässä Toorassa, -Tanakissa.

Tanak eli heprealainen Raamattu on juutalaisuuden pyhien kirjoitusten kaanon.  Kristinuskon Raamatusta poiketen se ei sisällä Uutta testamenttia eikä Apokryftisiä kirjoja. Nimi on akronyymi heprealaisen Raamatun kolmen osan nimistä Toora, Nevi’im, Ketuvim, eli ”toora, profeetat ja kirjoitukset”.

Israelin ja Gazan nykyisessä sotaretoriikassa sionistijuutalaisten sotapropaganda ja Israelin etuoikeus jumalan kansana (myös sionistievankelistien tukemana) perustuu tuhansia vuosia vanhoihin käsityksiin sodan jumalasta, joka oikeuttaa ja vaatii tappamaan Israelin vastustajat. Gazassa on nyt helvetti irti. Silmiemme edessä tapahtuu sionistien äärimmäisen julma kansanmurha, mutta vielä karmaisevampaa on huomata, että kansainvälinen oikeusjärjestelmä ja sotarikostuomioistuin järjestelmä on totaalisesti pettänyt.

Juutalaisten Tanak on vanhatestamentillinen lakiuskonto. Ts. Juutalaiset eivät ole kristittyjä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki juutalaiset eivät ole myöskään pelkästään kansallismielisiä ja sotaisia sionistejä. Laki on se, miten se luetaan, uskonto samoin ja kaikkina aikoina uskonnolliset fanaatikot ovat perustelleet käyttämäänsä väkivaltaa uskonnollisiin dogmeihin, niin idässä kuin lännessä.


Uusi Testamentti

Raamatun Uusi Testamentti loi kristillisen evankeliumin erotukseksi Vanhan Testamentin ankarasta teokraattisesta lakiuskonnosta ja jumalan kivitauluihin kaiverretuista käskyistä. Onko raamattu enää hengellinen auktoriteetti edes kristityille? - Tuskinpa? Kristillinen arvopohja on kuitenkin ollut länsimaisen sivistyksen kulmakivi vuosisatoja, - "rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."

Uskallankin väittää, että I- ja II – maailmansotien jälkeen, miljoonien uhrien ja kärsimysten koettelemina ihmiskunnan yhteinen ponnistus ja kristillinen evankeliumi kilpistyi YK:n yleismaailmalliseen Ihmisoikeuksin julistukseen "kaikkien yksilöiden ja kansojen yhdenvertaisuudesta" kehittyvän oikeudenmukaisen lakikokoelman alaisuudessa. 

Hiukan myöhemmin syntynyt YK:n Lasten Oikeuksien julistus täydensi nämä yleismaailmalliset ihmiskunnan kehityksen kulmakivet koko maailman ykseydeksi kohti rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. YK:n Ihmisoikeuksien ja Lasten oikeuksien julistus kruunasi 2000 vuotta jatkuneen ihmiskunnan kehityksen kohti tasa-arvoista kumppanuutta aatteista, uskonnoista tai ihonväristä riippumatta!?

Miksi YK epäonnistui maailmanrauhan takaajana

Mitä tälle ihmiskunnan häikäisevimmälle ihmisoikeuksien voitolle kestävän rauhantilan maailmanlaajuiseksi luomiseksi sitten tapahtui? Miksi YK epäonnistui? Miksi yhteinen sääntöperäinen maailmanjärjestys vaihdettiin aseelliseen ylivoimaan ja militaristiseen diktatuuriin? Nyt koko ihmiskunta on joukkotuhoaseiden ja ydinaseiden panttivanki digitaalisessa keskitysleirissä ja 24/7 jatkuvan valvonnan alaisena vailla perus- ja ihmisoikeuksia!

Historia toistaa itseään

2000 vuotta sitten Rooman valtakunnan käskynhaltija Herodes vaati kaikkien alle 2- vuotiaitten poikalasten tappamista uuden kuninkaan pelossa. Uusi juutalaisten kuningas kuitenkin syntyi. Itämaan tietäjät olivat seuranneet tähteä, joka johti Betlehemiin. Maria ja Joosef olivat pelastaneet lapsen, joka haastaisi entisen maailmanjärjestyksen. Vanhan vallan pelätty poikalapsi syntyi tallin pahnoille koko maailman valonkantajaksi.

Raamatun ikuiset kertomukset enkeleineen, paimenineen ja muine ihmeineen ovat eläneet ihmiskunnan kollektiivisessa muistissa ja alitajunnassa jo vuosisatoja. Lapsuuden muistot koulun joulujuhlista ja näytelmät jouluseimestä ovat kuolemattomia. Mutta mitä ovat raamatun jouluenkelit? Ovatko ne suloisia valkoisia keijukaisia vai julmia sotasankareita?

Raamatun Luuk.2:13 mukaan "Yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri taivaallinen sotajoukko , joka ylisti jumalaa sanoen: "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto."

Jeesus syntyi kristillisen evankeliumin rauhan ruhtinaaksi. Kuitenkin syntymän hetkellä oli paikalla suuri enkelien sotajoukko täysissä sotavarustuksissa toivottamassa rauhaa? 

Jeesuksen, Jumalan pojan syntyminen, myös uusi ajanlasku käynnisti ihmiskunnan kaikkein ratkaisevimman taistelun pimeyden ja valon välillä, joka lopulta huipentuisi pääsiäisen ylösnousemiseen: "Kristus nousi kuolleista - kuolemalla kuoleman voitti". Taivaalliset enkelten sotajoukot olivat pysyneet poissa, kun Jeesus kävi yksinään ankarimman taistelunsa sielunvihollisen kanssa erämaassa. Vihollinen oli luvannut sieluntuskissa painivalle pojalle yksinvallan ja koko maailman hallintaoikeuden rikkauksineen, jos Jeesus kumartaisi ja palvelisi petoa, mutta Jeesus kesti kiusaukset ja voitti.
Valo voitti pimeyden, henki aineen ja peto hävisi. ”Joka itsensä kadottaa, hän löytää sen.”
 
Syvyyspsykologiassa sama asia kuvataan henkisenä kasvuna, kun alhaisen itsekkyyden sijasta myös jokaisessa lähimmäisessä nähdään jumalan kuva. Läksy on kova materialismin kyllästämässä maailmassa, jossa itsekkyydestä, ahneudesta ja kyltymättömästä oman edun tavoittelusta on tullut uusi normaali. Ja mikä rankinta? Kristillinen perinne ja kirkkoraamattu ei ole tähän päivään saakka kyennyt ottamaan kantaa tappamiseen. Siviililainsäädännössä murha ei vanhene koskaan. Viimeaikaisissa sodissa Euroopassakin satoja tuhansia venäläisiä ja ukrainalaisia sotilaita on jo kuollut. Tappaminen ja hävityksen voimat jatkavat. Gazan keskitysleirissä 4 metriä korkeitten piikkilankojen vankina on yli 2 miljoonaa ihmistä, joita tapetaan Israelin hyökkäyksissä kuin kärpäsiä, yötä päivää. Nykyiset sodat ovat jo kansanmurhia ja lännen kristikansat laittavat pään pensaaseen ja herra Sebaot kiittää! 
Kun hätä on suuri, on apu lähellä, mutta missä?

Puuttumatta enempää raamatun ilmestyskirjaan tai sen ihmiskunnan lopun ajan ennustuksiin, elämme todellakin reaalisesti yhden 2000- vuotta kestäneen Kalojen kulttuurisen aikakauden loppua. Aurinko on aina yhdessä tähtimerkissä 2000 vuotta, nyt seuraava 2000 vuotta kestävä Vesimiehen tähdistön kulttuurikausi on alkamassa. Samalla kaikki entiset poliittiset- ja muut rakentamamme kansainväliset instituutiot ovat romahtaneet ja menettäneet merkityksensä. Entinen hiekkalaatikkoleikki on loppu. Isot rakennelmat muuttuvat pommitusten ja sotien jälkeen tomuksi ja tuhkaksi. Kaikki oikeusvaltioperiaatteet on tuhottu ja diplomatia vaihdettu aseellisesti vahvemman oikeuteen. Kaikkien sotaa kaikkia vastaan käydään kaikilla rintamilla.

Joulu 2023

Joulua on lupa odottaa, vaikka Palestiinan taivaalla ei näy enää yhtään Betlehemin tähteä, mutta sen sijaan valtavasti raketteja ja ohjuksia jotka välähdyksenomaisesti nostavat valtavia sienipilviä, savuja ja myrkyllisiä kaasuja. Kiellettyjen fosforiräjähteiden palovammat kärventävät pikkulasten ihoa. Tämä pimeyteen johdettu kansa odottaa uutta valoa ja pelastajaa. Niin myös koko maailma?

Palestiinaa ei enää 2023 hallitse Rooman valtakunta eikä Herodes. Sen sijaan Israel on  miehittänyt Palestiinaa jo vuosikymmenet. Virallisesti Israel ei ole Naton jäsen, mutta käytännössä sillä on kaikki Naton jäsenen oikeudet ja myös ydinaseet, joista ei virallisesti hiiskuta. Yhdysvallat on tukenut Israelia jo vuosikymmenet vuosittaisilla miljardiavustuksilla ja se lähetti heti sodan sytyttyä myös laivastonsa Israelin tueksi. Myös Suomi käy Israelin kanssa molemmin puolista asekauppaa. Selvää, että aseiden vienti Israeliin olisi lopetettava heti. Samoin Israeliin olisi kohdistettava kaikki kansainväliset pakotteet. Onneksi monet ammattiliitot ympäri maailmaa ovat jo ryhdistäytyneet ja ryhtyneet boikotoimaan Israeliin vietäviä asekuljetuksia. - Entäs mitä tekee Suomi?

Aseidenvientikielto ja pakotteet Israelille - utopiaako?

Kiihkosionistinen Nentanyahu, Israelin pääministeri ja sotavoimien komentaja on katkaissut palestiinalaisilta veden, sähköt, yhteydet, sekä estänyt humanitaarisen avun ja vaatii pakkosiirtoja. Tulitauko Gazassa olisi pääministerin mielestä vain antautumista Hamasille. Siksi sairaaloita, kouluja, moskeijoita tuhotaan maan tasalle ja kaikkea elävää tapetaan silmittömästi. Netanyahun ilmeinen tarkoitus on ottaa Palestiinan alue Israelin haltuun pommittamalla alue asuinkelvottomaksi. Suunnitelmaan varmaan kuuluu siirtää palestiinalaiset ensin Gazasta Egytiin Siinain autiomaahan ja sitten sama tehdään myöhemmin Länsirannan palestiinalaisten kanssa.

Yhdysvaltojen sotapeli Israelin kanssa

Sotapeli Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kanssa Israelissa on äärimmäisen julmaa. Vaikka Yhdysvaltojen ulkoministeri Blinken on myös vaatinut tulitaukoa Gazaan, Netanyahu on hylännyt vaatimuksen. Kaksinaismoralismin taustalla on traaginen todellisuus: Yhdysvallat toimittaa Israelille tonnin painoisia satelliittiohjattuja pommeja, joita Israelin lentokoneet sitten pudottavat palestiinalaisiin kohteisiin aseettomista siviileistä piittaamatta.  Kuolleita on jo yli 11 000, joista lähes puolet lapsia.

Eletään vuoden pimeintä aikaa. Meneillään on myös ihmiskunnan historian armottomin taistelu valon ja pimeyden välillä. Miten vapauttaa ihmiskunta sotien ja joukkotuhoaseiden panttivankidraamasta?


Onko Herra Sebaot, Allah ja kristittyjen jumala sama?

Annan sinulle kaiken vallan maan päällä. Annan Sinulle kaikki kansat, rikkaudet, luonnonvarat ja kaiken mitä ikinä haluat.  Annan Sinulle armeijat ja joukkotuhoaseet, että voit tehdä kansanmurhat ja tuhota koko Elämän maan päällä, kunhan palvelet minua” - nauroi Peto voitonvarmasti. Ja koko maailma kiitti ja kumarsi!?

Mutta jossakin odotti enkelten valtava taivaallinen sotajoukko pienen ruhjotun palestiinalaislapsen nöyrää joulurukousta Vapahtajalle, ja sadat tuhannet ihmiset enkelten lisäksi kuulivat hädän ja  ja yksi toisensa jälkeen heräsivät ja havahtuivat muistaakseen tehtävänsä maailman vapauttamiseksi pedon kahleista:  

- Tappaminen on rikos ihmisyyttä vastaan! 
- Murhat eivät vanhene koskaan! 
- Sota on rikos, joka ei vanhene koskaan!




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja: