torstai 5. maaliskuuta 2009

Paikkaa itse hampaasi

Jyväskylän suun ja terveyshuollon johtaja Pirkko Paavola on esitellyt pilottihanketta Jyväskylään : Jyväskylä haluaisi hoidattaa terveyskeskuksen ja yksityisen hammaslääkärin asiakkaiden hampaat yhtenäisin hoitoperiaattein ja samoilla asiakasmaksuilla.
Paavolan mielestä on pakko tehdä jotakin pian: - Jyväskylässä on yksi hammaslääkäri 1300 asukasta kohti. Jyväskylässä joutuu tällä hetkellä jonottamaan 18-20 viikkoa terveyskeskushammaslääkärille. Pirkko Paavolan mielestä odotus on lian pitkä.
Kuuden kuukauden hoitotakuuta ei pystytä täyttämään jos hammashuoltokin osallistuu säästötalkoisiin.

Jyväskyläläiset joutuvat pian paikkaamaan hampaansa itse : apteekista saa tilapäistä paikka-ainetta a`6.20 ja kuivumine kestää tunnin ?

Kestäisikö pelkästään tunnin myös se vihonviimeinen hampaanpoisto tai proteesin korjaus – jos ymmärrettäisiin lopultakin ne todelliset syyt, mitkä ovat aiheuttaneet julkisen terveydenhuollon alasajon Jyväskylässä ja koko valtakunnassa : koulujen ja lukioitten lakkauttamisen, terveyskeskusten lakkauttamisen jne., ylipäätänsä kansakunnan peruspalveluitten alasajon ?

Suomessa, sekä Jyväskylässä on jo kansallinen hätätila peruspalveluitten osalta !
Kykeneekö Jyväskylä jatkossakaan turvaamaan edes hammashuollon hoitotakuuta kaupunkilaisilleen vai onko terveet ikenet ja hampaat vain rikkaiden oikeus ?
Kuka paikkaa Jyväskyläläisten vihlovat juurihoidot ja kaupungin vuotavat ikenet hammashuoltoon ja muihin peruspalveluihin ?

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/paikkaa-itse-hampaasi/378343

Ei kommentteja: