torstai 27. toukokuuta 2010

Ei elämästä selviä hengissä ?


HS 27.5.2010 12:46

Ihmiskunta on jo siirtynyt teollistumisen jälkihistoriaan !
Nyt on alettava siivoamaan jäljet ja ihan ensimmäiseksi on ratkaistava ydinjäteongelma !


Ei tarvitse olla edes nero, että tajuaa tosiasiat : Nykyisen ihmiskunnan luonnonvarojen resurssien kulutus ylittää 30 - 40 % maapallon kantokyvyn ! Teollisuusmaat elää 4-5 maapallon kulutusvauhdilla, USA 9:n maapallon kulutusvauhdilla !

Pää tulee vetävän käteen parissa vuosikymmenessä !
Moni ekologi on jo todennut, että olemme viimeinen tai toiseksi viimeinen sukupolvi !

Ei tekniikka ole mikään pelastaja !
Ei edes uusiutuva energia pelasta meitä, jos talouselämän perusrakenteita ei korjata !

Kestävän elämäntavan perusta on : - syödään yhtä paljon kuin tienataan !
Toisin sanoen meidän on syötävä ja kulutettava vähemmän, että pystymme palauttamaan luonnontalouden tasapainon ! Me emme voi kuluttaa enemmän kuin mikä on luonnon kantokyvyn tuotto !
Kestävä elämäntapa vaatii perustakseen tehokkaan kierrätysmateriaaleihin siirtymisen ja kokonaan uuden ajattelun - luopumisen jatkuvan talouskasvun harhasta.

Kaikki suuretkin asiat ovat yksinkertaisia periaatteita !
Ydinvoimalla ja fossiilisilla polttoaineilla olemme edelleenkin lyhytnäköisesti tuhoamassa luonnon pääomia kiihtyvällä vauhdilla !

Tasapainon palauttamiseksi on ymmärrettävä tärkein periaate : Nykymenon, jatkuvan talouskasvun aika on auttamattomasti ohi ! Myös suurteollisuuden; keskitettyjen energiantuotantotapojen, ydinvoiman ja fossiilisten polttoaineitten aika on ohi !

Biopolttoaineetkaan eivät ole ratkaisu, jos joudutaan kaatamaan sademetsät ja kehitysmaitten viljapellot muutetaan teollisuusmaitten biopolttoainereserviksi !

Elämän pelastamiseksi koko nykyinen korruptoitunut valtakaarti on vaihdettava !
Se tapahtuu hallitusti äänestämällä tai täysin hallitsemattomasti koko poliittisen ja taloudellisen järjestelmän täydellisenä romahtamisena ja pahenevina suursotina !

Ei kommentteja: