torstai 11. kesäkuuta 2009

Vaalirahoitussotkut kuin pullataikinaa

http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelupalsta/posts/list/448.htm :

Muistin virkistämiseksi on tärkeää pitää mielessä myös aikaisemmat vaalirahoituissotkut : http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu/suomeen-sy...uusi-kms-puolue/133240?pgNro=1

Eipä siis ihme, että rahoitussotkut paisuvat entisestään kuin pullataikina : Keskustan vaalirahoista syntyi taas skandaali Nova Group maksoi keskustalle tukea lähes kaksi kertaa enemmän kuin puolue on aiemmin ilmoittanut, kertoo MTV3:n uutiset.
Viime vuoden vaalirahoituksesta syntynyt kohu on nyt saanut jatkoa. Poliitikkoja rahoittanut Nova Group on MTV3:n mukaan maksanut keskustalle 125 000 euroa aiemmin luultua enemmän.
Viime vuonna Nova Group myönsi maksaneensa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:lle 145 000 euroa, nämä rahat yhdistys ohjasi poliitikoille.
MTV3:n saaman salaisen muistion mukaan Nova Group maksoi 125 000 euroa Menestyvä Suomi ry:lle. Nyt jo lakkautetun yhdistyksen puheenjohtaja oli keskusta yhteyspäällikkö Lasse Kontiola ja varapuheenjohtaja puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro oli yhdistyksen sihteeri.

– Nova Group on ostanut seminaarilippuja vuoden 2007 aikana tietyllä summalla, ja me olemme laskuttaneet, kun he ovat ostaneet. Nämä ovat olleet hyvin korkeatasoisia seminaareja,
Korhonen sanoi MTV3:n uutisille.
Korhonen ei saanut haastattelussa kerrottua, miksi 125 000 euron tuesta ei ole aiemmin kerrottu julkisuuteen
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2009/06/11/...yi-taas-skandaali/200914334/12

... samaan aikaan pienpuolueet eivät saa vaalityön tekemiseen minkäälaista puoluetukea myöskään budjetista, niinkuin suurpuolueet !
- Pelkkä uhkasakko vaalirahoituksen pimittämisestä on lainkiertoa !

Suomeen tarvitaan Perustuslakituomioistuin takaamaan oikeusvaltion periaatteet !

Ei kommentteja: