sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Tänä äitienpäivänä haluan kiittää

 

Tänä äitienpäivänä haluan kiittää ja onnitella hyvin erityistä äitiä ja isoäitiä Ulla Klötzeriä, jolla on vuosikymmenten kokemus sinnikkäänä ja sitoutuneena rauhan aktivistina ”Naiset Rauhan Puolesta” kansalaisjärjestössä.

Vaikka kriittiset äänenpainot nykyisessä militaristisessa Suomessa on valtamedian toimesta jo vuosia sitten sensuroitu, Ulla Klötzer ja Lea Launokari saivat pienen jutun Oulussa ilmestyvään Kalevaan 9.5.2024: ”Rauhantyön rahojen lakkauttaminen purkaa nyt kansalaisyhteiskuntaa - hävittäjähankinnoista pitäisi leikata sosiaaliseen hyvinvointiin

Huutavatko myös kaikki muut Suomen äidit ja isoäidit tänään tuuleen: 

Miten Suomen hallitus voi nykyisessä maailmantilanteessa poistaa kaikki rauhantyörahat, vaivaiset 350 000 euroa? Yli sadan vuoden ajan rauhanjärjestöt ovat tehneet valtavaa ja kansainvälisesti arvostettua työtä hyvin rajallisin resurssein. Nyt hyvinvointiyhteiskuntaa puretaan raivokkaasti. Painopiste on kasvavassa militarisoinnissa, pelotteessa ja pelottelussa. Demokraattiset toimintaolosuhteet ja kansalaisyhteiskunta puretaan armottomasti… - Mitä on jäljellä Suomesta, joka vielä muutama vuosi sitten kannatti puolueettomuutta ja jonka presidentti Sauli Niinistö suunnitteli uutta Etyj-konferenssia vuodeksi 2025?”

Ullan ja Lean iloksi kommenttipalsta täyttyi nopeasti militaristien bottiarmeijalla.

Jana Kerac haastatteli Ullaa saksankielisessä Multipolarissa 2022. Haastattelusta paljastui kokeneen ja pitkäaikaisen rauhanpuolustajan syvä näkemys maailman tilasta, moninapaisuudesta ja militarismin niskalenkistä vanhoihin puolueisiin.

Klötzer: Annalena Baerbock on yksi niistä vihreistä, jotka ovat jo kauan sitten luopuneet kaikista ihanteistaan ​​ja lupauksistaan ​​päästäkseen valtaan. Tämä koskee myös Suomen vihreitä. Liityin kerran vihreisiin, koska ”rauha”, ”ydinvoima” ja ”EU-kritiikki” olivat minulle tärkeitä – kaikki tämä on nyt poissa. 1990-luvun alussa olin jopa Vihreiden varapuheenjohtajana Suomen ulkoministerinä vuodesta 2019 lähtien toimineen Pekka Haaviston kaudella. Kun tapasin hänet tämän vuoden huhtikuussa, minulle kävi selväksi, että hän ajaa Nato-jäsenyyttä. Myöhemmin lähetin hänelle sähköpostin ja sanoin, että kadun syvästi vihreiden kanssa viettämiäni kymmentä vuotta ja häpeän niitä tänään.

Entäs Ukarinan sota?

Klötzer: Tämä sota on USA:n mieletön ja saatanallinen suunnitelma, joka Naton avulla yrittää laajentaa vuosien varrella rakentamaansa kattavaa "täyden spektrin dominanssia". Tämän suunnitelman mukaan Venäjä on saatava polvilleen. Ensin Naton laajentuminen kahdestatoista perustajajäsenestä vuonna 1949 nykyiseen 30 jäseneen. Tämä huolimatta näkyvistä lännen lupauksista Berliinin muurin murtumisen jälkeen, ettei Nato menisi tuumaakaan itään. Toinen erittäin tärkeä palapelin pala oli vuoden 2014 Maidanin vallankaappaus Ukrainassa, jonka USA järjesti Naton avulla. Ukrainan sota lisää nyt palapelin palasia. Sota käynnisti Ruotsin ja Suomen Nato-hakemukset. Ja Suomi ostaa amerikkalaisia ​​F-35-hävittäjiä.

Kysymys moninapaisuudesta: Miksi Venäjä aloitti sodan?

Klötzer: Venäjä puolustaa venäjänkielisen väestön oikeuksia Itä-Ukrainassa. On näyttöä siitä, että Ukrainan hallitus on rikkonut näitä oikeuksia vuodesta 2014 lähtien. Muuten, Venäjä olisi hyvin todennäköisesti voinut hyökätä Kiovaan runsaalla verenvuodatuksella, mutta se ei tehnyt sitä. Ei ainakaan vielä. Mutta se voidaan varmasti provosoida, jos länsi ei tule järkiinsä.

Lisäkysymys moninapaisuudesta: mitä tarkoitta "saatanallinen suunnitelma?”

Klötzer: Minulle sodan takana oleva suunnitelma on saatanallinen, koska Minskin sopimuksia ei toteutettu länsimaiden takia. Nato-maat hylkäsivät Ranskan presidentin Macronin kompromissiehdotuksen, ja myös Italian hallituksen huhtikuussa antamat lupaukset konfliktin ratkaisemisesta haihtuivat. Paavin tilanneanalyysiä ei myöskään oteta vakavasti. Jamie Shea, korkea Naton virkamies 1980–2018, nyt aktiivinen eminence grise, rohkaisi Yhdysvaltoja ja Natoa rikkomaan sopimuksia Venäjän kanssa maaliskuussa 2022 otsikolla "Strategian kehittäminen Venäjän pelottelemiseksi ja Putinin heikentämiseksi". Tämä koskee esimerkiksi Moskovalle vuonna 1997 annettua lupausta olla sijoittamatta merkittäviä taistelujoukkoja tai ydinaseita tai rakentamatta sotilaallista infrastruktuuria uusien jäsenmaidensa alueelle Itä-Eurooppaan. Muuten: USA:sta Suomi sijaitsee Itä-Euroopassa…

Kysymys sananvapaudesta Suomessa?

Klötzer: Esimerkiksi maaliskuussa Helsinki Timesissa ilmestyi Graham Woodin kolumni otsikolla "Suomen NATO-hulluus ". Tämä on Suomen ensimmäinen englanninkielinen verkkopäivälehti. Graham Wood on toiminut lehtorina Helsingin yliopistossa yli kolmekymmentä vuotta. Hän väitteli tohtoriksi siellä yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta, jossa hän tutkii konflikteja ja kollektiivista väkivaltaa. Hän on myös Iso-Britannian Higher Education Academyn stipendiaatti. Kolumnissaan hän ilmaisee täsmälleen, mitä tunnen.

Wood aloittaa sanomalla, että hän on viimeisen 30 vuoden aikana nähnyt Suomen kehittyvän ennennäkemättömän vaurauden ja rauhan maaksi. Hän mainitsee, että Suomi on ollut monen maailman rankingin kärjessä. Esimerkiksi koulutusalalla. Tai jopa suhteessa onnellisuuden tunteeseen. Suomi on saanut "Maailman onnellisimman maan" tittelin neljä kertaa peräkkäin. Tästä on Graham Woodin mukaan nyt kuitenkin Suomessa muistinmenetys. Hänen havaintojensa mukaan ihmiset unohtavat kaiken saavutetun ja jättävät huomiotta niin sanotun suomalaisen menestystarinan syyt

Graham Wood näkee mielenterveyden kollektiivisen hajoamisen: 

Suomalaiset näyttävät unohtaneen, että Suomi on ollut erittäin hyvissä väleissä itänaapurinsa kanssa vuodesta 1944, sen jälkeen, kun se erosi liitosta natsi-Saksan kanssa ja tulitauosta sovittiin suomalaisten ja neuvostoliiton välillä. Woodin analyysin mukaan Stalin, Hruštšov ja Kosygin muodostivat aikoinaan paljon suuremman uhan kuin nykyinen Putinin uhka.

Graham Wood varoittaa suomalaisia uskomasta, että brittiläiset ja amerikkalaiset sotilaat tulevat suojelemaan Suomen rajoja. Wood osoittaa, että esimerkiksi Yle raportoi Ylen itsensä sponsoroimista tutkimuksista. Ilmeisesti gallupit osoittavat kansan kannatuksen Nato-jäsenyydelle. Wood kuitenkin epäilee tutkimusten ja raportoinnin objektiivisuutta. Hän huomauttaa myös, että Yle itse kertoi, että yksi sen toimittajista oli Nato-jäsenyyttä vaativan kansalaisaloitteen takana.

 Women for Peace- Naiset Rauhan Puolesta

Klötzer: Tavoitteemme on rakentaa rauhan, globaalin oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen kulttuuria. Olemme sitoutuneet rauhankasvatukseen ja taistelemaan maailman puolesta, joka ei sisällä fyysistä ja rakenteellista väkivaltaa, eikä ydinaseita ja ydinvoimaa - jotka ovat siamilaisia ​​kaksosia. Olemme sitoutuneet rauhaan kansojen välillä ja luonnon kanssa.

Analyysi vuosituhannen vaihteen jälkeen maailman tilasta?

Klötzer: Venäjän julmuuksia ei voida hyväksyä. Mutta pelkästään vuodesta 2001 lähtien Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat lähettäneet 337 000 pommia ja ohjusta eli 46 päivässä yhdeksään maahan. Yhdysvaltain johtamassa kampanjassa ISIS:iä vastaan ​​Irakissa ja Syyriassa käytettiin 120 000 pommia ja rakettia. Irakissa Mosulissa tuhoutui 138 000 kotia ja kuoli 40 000 siviiliä. Kansainvälinen Punainen Risti on muun muassa dokumentoinut järjestelmällistä hyväksikäyttöä ja kidutusta Irakissa ja Afganistanissa. Vuodesta 2011 lähtien Yhdysvaltain johtamat sodat ovat pakottaneet 37 miljoonaa ihmistä pakenemaan kodeistaan. Kahdeksan väkivaltaisinta "terrorismin vastaista" sotaa Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Pakistanissa, Filippiineillä, Somaliassa, Syyriassa ja Jemenissä johti 29 miljoonaan pakolaiseen näiden maiden sisällä. (Haastattelun jälkeen alkoi Israelin palestiinalaisten kansanmurha Yhdysvaltojen tukipaketeilla ja aseistuksella.)

Entäs Suomen vaatimus lopettaa viisumien myöntäminen venäläisille turisteille?

Klötzer: Se on täysin anteeksiantamatonta! Suomessa asuu ainakin 80 000 äidinkielenään venäjää puhuvaa. Jotkut ovat syntyneet täällä, jotkut ovat asuneet täällä pitkään ja jotkut ovat juuri muuttaneet tänne. Olen syvästi häpeissäni, että tämä tapahtuu kotimaassani sosiaalidemokraateista, vasemmistolaisista ja vihreistä koostuvan "naishallituksen" kanssa, erityisesti sosiaalidemokraattisen pääministerin ja vihreän ulkoministerin kanssa, joka on aina korostanut, että hänellä on monia ystäviä Venäjällä ja avoin kansalaisjärjestöille.  Rajaa ei pidä sulkea tavallisilta kansalaisilta. Se vain edistää rautaesiripun vahvistumista ja Venäjän kansan eristäytymistä, vaikka useimmat heistä varmasti haluavatkin sodan lopettamisen. Rajojen sulkeminen luo vääriä viholliskuvia ja vihaa.

Kiitos Ulla! Onnea Äitienpäivänä 2024! 

Periksi ei anneta!


Ulla Klötzer on eläkkeellä oleva Waldorf-opettaja. Hän on ollut naimisissa saksalaisen kanssa 45 vuotta. Hänen sitoutumisensa rauhaan ja ympäristöön on johtanut hänet moniin konferensseihin ja mielenosoituksiin ympäri maailmaa.

https://www.kaleva.fi/rauhantyon-rahojen-lakkauttaminen-purkaa-nyt-kansa/8108824

https://multipolar-magazin.de/artikel/in-finnland-herrscht-amnesie

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti