keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Tuhkastako nousee uusi Fenix


Joitakin vuosia sitten muutaman sadan metrin päässä rannasta oli parikymmentä joutsenta, kun olin menossa uimaan. Parvessa oli joitakin harmaita poikasia.  - Onhan tässä etäisyyttä ja tilaa, aprikoin, kun pulahdin järveen ja aloin uimaan joutsenia kohti. 

Koko parvi jähmettyi, tiivistyi ryhmäksi ja nosti kaulat ylväästi pystyyn. Parvi tuijotti minua hievahtamatta ja sitten parvesta erkani yksi puolustaja, joka alkoi uida edes takaisin parven edessä. En välittänyt, vaan jatkoin uimista suoraan parvea kohti. Silloin puolustaja valpastui. Se muuttui aggressiiviseksi, levitteli siipiään ja alkoi huutaa. 
Arvioimme toisiamme, kunnes vartija teki päätöksen hyökätä. Se alkoi uida minua kohti nopeasti ja samalla ymmärsin, se puolustaisi reviiriä, eikä epäröisi käydä kimppuun.
Niinpä käännyin ja taakse katsomatta uin rantaan. Rannalla helpotus, joutsen oli seurannut minua lähes rantaviivalle. Tapaus jäi kummittelemaan alitajuntaani.

Eläimillä, eikä muulla eksosysteemillä ole minkäänlaisia keinoja puolustautua ihmisen ylivaltaa vastaan. Ihminen on nykyisessä digitaalisessa teknistaloudellisessa sivilisaatiossaan jo nostanut itsensä irti maasta ja hyljännyt äiti maan viisauden. Maa on enää kuollut raaka-aine pankki, jota saa mielin määri raiskata.
Ekosysteemien romahdus, kiihtyvä luonnon köyhtyminen ja luonnonvarojen ryöstökäyttö on avointa sotaa Luontoa vastaan. On arvioitu, että äiti maa kestää vain 1/10 nykyisestä kemiallisesta saasteesta, jonka tuotamme. Emme vieläkään tunnista sokeaa pistettämme, rakenteellista ja avointa väkivaltaa, kaikkien sotaa kaikkia vastaan, joka on koko sivilisaatiomme perusta.

Olemme kadottaneet henkisen ulottuvuuden ja elämme kollektiivisen itsetuhon aikaa. Raaka materialismi ja kyltymätön ahneus rajallisessa maailmassa on mahdoton yhtälö. Globaali koronakriisi myrkkypiikkeineen on ehkä sivilisaatiomme viimeinen mahdollisuus herätä joukkopsykoosista ja väkivaltaisesta maailmankuvasta.

Materialistisessa maailmankuvassamme vuosituhantisten ristiretkien ja sotaisten valloitusten järjestelmässä voima ja valta on perustunut patriarkaatin ylivaltaan. Varmaan koskaan ihmiskunnan historiassa asevoimiin ja sotatoimiin ei satsata niin paljon, kuin nyt. Vain pienellä osalla sotavarustelujen kustannuksista voisimme hoitaa kaikille ruokaa, muut ilmasto- ja saasteongelmamme, jos onnistuisimme rakentamaan maailmanrauhan.
  
Ihmiskunta elää arvotyhjiössä

Olen usein miettinyt omaa kristillistä maailmankuvaamme, joka hyväksyy jatkuvat sodat ja tappamisen, vaikka Raamatun ensimmäinen käsky on: - älä tapa !
Kulttuurimme kristillinen jumala on tapettu jumala, - kuollut kuva. Onko ristisymboli myös kuolleesta jumalasta alitajuinen ja kollektiivinen ylisukupolvinen trauma ainaisesta tappamisesta ?
Modernin sivilisaation jatkuva asevarustelu perustuu miehiseen ylivaltaan. Tämä loogis-analyyttinen ylivoima ja globaali valtaterrorismi on muuttamassa koko elämän, luonnon ja ihmiskunnan keinotekoiseksi ja hengettömäksi ”koneeksi”, orjaksi, jossa ihmisarvolla ei ole minkäälaista merkitystä. Edes sotien ilmastovaikutuksia ei vieläkään huomioida missään ilmastotaseissa. 
Elämme moraalisessa umpikujassa, samalla kun nykyisissä ihmiskunnan pimeimmissä vallan- ja rahanhimon syövereissä on syntynyt psykopaattinen hanke koko ihmiskunnan myrkyttämiseksi ja geneettiseksi muuttamiseksi ”koneihmiseksi”, jota voi ohjata ja säädellä nappia painamalla. - Eläköön transhumanismi ?

Me tiedämme, miten robotteja kehitetään, mutta me emme tiedä, mitä Elämä On.
Kaikelle tieteelliselle totuudellekin Elämä on suurin mysteeri. Osaamme manipuloida organismeja, mutta emme osaa luoda elämää.

 
Miten irti kollektiivisesta itsetuhosta 
 
Ihminen valitsi tietoisuuden evoluution. Se on kaksiteräinen mahti. Se antaa ihmiselle mahdollisuuden kohota koko Luomakunnan herraksi tai keinon täydelliseen itsetuhoon.
Ilman henkistä ja moraalista kehitystä ihminen tuhoutuu omaan miekkaansa.
 
Vuosituhantinen sotiminen ei ole vieläkään päättynyt, päinvastoin koko tellus on jo militarisoitu maalla, merellä ja ulkoavaruudessa. Maailmanlaajuinen avoin ja rakenteellinen väkivalta on edelleen ainoa keino saavuttaa patriarkaaliset tavoitteet entistä massiivisemmalla aseistuksella tai kansakuntia velkaannuttavilla taloussodilla.

Ensimmäisten ydinpommien laukausten jälkeen 1900-luvun alkupuolella realisoimme ydinvoiman hyötykäyttöön. Samalla tuhoutui moraali. Ydinaseitten ja ydinvoiman käyttöönotto muutti kaiken peruuttomattomasti. Ydinjäteongelma on kokonaan ratkaisematta.  Se säteilee vähintään seuraavat miljoona vuotta, jonka aikana se ei saisi olla missään tekemisissä elävän luonnon kanssa. 
Fukushiman ydinvoimalaräjähdys oli ja on toisatiseksi ihmiskunnan suurin terveysriski. Voimalan katolla olevat jätetonnistot levisivät kaikkialle. Onnettomuus ei ole vieläkään hallinnassa, samalla kun Japanin hallituksen luvalla Tyyneen valtamereen on  tarkoitus pumpata tuhannet  tonnit radioaktiivista jäähdystysvettä. Ydinsaaste rikastuu vuosikymmenien ja vuosisatojen kuluessa koko eliöstöön ja ravintoketjuun hitaasti ja vääjäämättä.
 
Yhdysvallat on jo saastuttanut koko Välimeren alueen uraaniaseilla. Vaikeasti syntymävammaisia alueen lapsia ei näytetä. Ydinaseet ja niiden kehittely kuuluvat suljettujen yhteiskuntien diktaattoreille ja koko telluksen kohtalo on muutaman dementoituneen ydinasesalkkua kantavan herra presidentin etusormessa.
Tämä uusi uljas teknokulttuuri ydinaseineen ei ole edistystä vaan hengenvaarallinen moraalinen taantuma, joka palauttaa koko ekosysteemin ja ihmiskunnan elottomalle kivikaudelle ja varmistaa ihmiskunnan itsetuhokäyttäytymisen. Vihreä siirtymä digitalisaation ehdoilla on ydinvoiman uutta renessanssia, jolla puolustellaan valheellisesti ilmastomuutoksen selättämistä. Suomen 10 vuotta myöhässä oleva, mm. jälleenkäsiteltyä ydinpolttoainetta käyttävä Olkiluoto 3 on Suomen häpeä. Myös vihreät ovat lakaisseet ongelmalaitoksen maton alle.
 
Elämän viha

Nykyinen uusi uljas teknokapitalistinen ja militaristinen maailmanjärjestys uhkaa meitä kaikkia ja koko maapalloa. Myös ulkoavaruus on jo saastutettu satelliittiromulla ja muulla aseteknologialla. Koko maailmanjärjestys ja sen teknologia perustuu elämän vihalle ja älylliselle epärehellisyydelle. Meneillään olevaa koko ihmiskuntaa koskettavaa rokotteiden biosotaa tahdistaa äärimmäinen taloussota maailman monikansallisten suuryhtiöiden ehdoilla. 
Sota koskettaa  jokaista planeetan ihmistä ja se koskettaa koko luomakuntaa eliölajien kiihtyvänä tuhoutumisena maan, ilman, vesien ja merien saastumisena.

Millainen olisi elämää kunnioittava kolmannen vuosituhannen elämäntapa ?
Millainen olisi kestävän elämäntavan vapaus ilman jatkuvia sotia ja silmitöntä tappamista ?
Millainen olisi unelma oikeudenmukaisesta maailmanjärjestyksestä ?
Sitä kannattaa miettiä ja samalla valmistautua koronakriisiäkin pahempaan Maailman talousforumin ( WEF) uuteen simulaatioon, jossa koko maailmaan kohdistuu ennakoitu kybehyökkäys, jonka yhteydessä myös koko maailman pankkijärjestelmä romahtaa ?
 
 - Tuhkastako nousee uusi Fenix ?

 


 


 



 

1 kommentti: