ksml - nettikeskustelu
TimoAalto :
Timo Soinia puheenjohtajaamme lainatakseni ; Tänään aloitettiin surumarssi ja perussopimuksen käsittely eduskunnassa . Paikalla ei ollut Pääministeriä , ei Ulkoministeriä , eikä ryhmäpuheenvuoroja käytetty . On kuin perussopimus vain JYRÄTTÄISIIN läpi " tosta noin vain " ? Timo Soini käytti puheenvuoroja 3 joihin ed. Jaakonsaari heitteli välihuutojaan totuttuun tyyliinsä uskollisena Eu;n fanina . Tämä oli häpeällinen päivä Suomen poliittisessa historiassa. Kun ei pääministeri eikä ulkoministeri olleet paikalla -sentään käsitellään lakia joka jyrää Suomen perustuslain yli . Mistä tämä kertoo ? Eu;hun rähmäällään kädet maassa olosta . Hävettää tunnustaa olevansa Suomalainen , täytyy sanoa . Itsenäisyys tuo arvokkain asia ollaan menettämässä , eikä kukaan tee mitään . Missä Presidentti ? Hei Haloo ! Halonen .
ST :
Eduskunta sanasodassa presidentin asemasta EU-kokouksissa
4.6.2008 HS : Arto Astikainen :
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) onnistui sytyttämään riidan presidentin tulevasta asemasta EU:n huippukokouksissa, kun eduskunta ryhtyi keskiviikkona hyväksymään EU:n uutta Lissabonin sopimusta.
Sasi korosti, miten uusi perussopimus vahvistaa entisestään pääministerin asemaa EU-politiikan johdossa ja Suomen edustajana huippukokouksissa.
Sasi painotti, että pääministeri osallistuu huippukokouksiin aina, ja pääministeri viime kädessä ratkaisee, kuka häntä siellä avustaa; "onko hänen apunaan tasavallan presidentti, ulkoministeri vai eurooppaministeri."
Presidentin nimittely pääministerin avustajaksi sai erityisesti demarit takajaloilleen.
Jacob Söderman (sd) muistutti, että hyvään kotikasvatukseen kuuluu se, ettei presidenttiä "tarpeettomasti halveerata, varsinkaan eduskunnan istunnossa".
"Valtioelinten täytyy kunnioittaa toisiansa", Eero Heinäluomakin opasti. Hänen mielestään presidentti voi osallistua huippukokouksiin edelleen aivan kuin hyväksi nähdään.
Presidentin osallistumista puolustivat myös Esko-Juhani Tennilä (vas), Timo Soini (perus) ja Bjarne Kallis (kd).
Sasi pyysi apulaispuhettaan anteeksi toteamalla, että "sanomani ei ehkä ollut korrekti". Itse asiasta hän ei antanut periksi: pääministerin on aina oltava kokouksissa, presidentti "voi olla mukana".
Kansanedustajilla on edelleen kovin erilaisia näkemyksiä myös EU:n turvatakuista.
Ulkoasiainvaliokuntaa johtava Pertti Salolainen (kok) selitti monisanaisesti, miten merkittävästä asiasta on kyse ja miten tuntuvaa apua EU:lta on luvassa.
"On aika heittää roskakoriin väite, että vain Nato kykenee antamaan apua. Apua voi saada myös EU:n vahvoilta jäsenmailta, ja siihen on hyvät edellytykset", Salolainen sanoi.
Puoluesisar Hanna-Leena Hemming oli aivan eri mieltä: EU:n takuiden varaan ei voi mitään turvallisuutta rakentaa.
Eduskunta äänestää Lissabonin sopimuksesta ensi keskiviikkona.
Hylkäysesitys on tulossa vasemmistoliitolta, mutta sen rivit ovat pahasti hajalla.
Sopimuksen puolesta aikoo äänestää ainakin 4–5 vasemmistoliittolaista, esimerkiksi Claes Andersson, Minna Sirnö ja Erkki Virtanen. Toverit ovat leimanneet heidät luopioiksi ja vaalirahalla ostetuiksi.
ST :
Muistin virkistämiseksi edellinen EU - perustuslaki äänestysluettelo 5.12.2006 :
Ja tässä varmemmaksi vakuudeksi eduskunnan ote EU-perustuslain ratifioimisäänestyksestä: Täysistunnon pöytäkirja PTK 127/2006 vp
Tarkistamaton versio 1.1 PTK 127/2006 vp 127. TIISTAINA 5. JOULUKUUTA 2006 kello 14 2) Hallituksen esitys Euroopan perustuslaista tehdyn sopimuksen hyväksymisestä ja laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta
Sopimuksen hyväksyminen/hylkääminen (Ään. 1) "Jaa" äänestävät seuraavat 125 edustajaa:
Matti Ahde /sd Eero Akaan-Penttilä /kok Arja Alho /sd Janina Andersson /vihr Ulla Anttila /vihr Sirpa Asko-Seljavaara /kok Jouni Backman /sd Tuija Brax /vihr Arto Bryggare /sd Tarja Cronberg /vihr Kaarina Dromberg /kok Jan-Erik Enestam /r Tarja Filatov /sd Merikukka Forsius /vihr Christina Gestrin /r Nils-Anders Granvik /r Jukka Gustafsson /sd Leena Harkimo /kok Eero Heinäluoma /sd Klaus Hellberg /sd Hanna-Leena Hemming /kok Rakel Hiltunen /sd Anne Huotari /vas Susanna Huovinen /sd Jyri Häkämies /kok Tuomo Hänninen /kesk Liisa Jaakonsaari /sd Roger Jansson /r Kauko Juhantalo /kesk Timo Kalli /kesk Reijo Kallio /sd Ilkka Kanerva /kok Saara Karhu /sd Kyösti Karjula /kesk Marjukka Karttunen /kok Tatja Karvonen /kesk Jyrki Kasvi /vihr Antero Kekkonen /sd Inkeri Kerola /kesk Rauno Kettunen /kesk Kimmo Kiljunen /sd Mari Kiviniemi /kesk Esko Kiviranta /kesk Katri Komi /kesk Juha Korkeaoja /kesk Markku Koski /kesk Valto Koski /sd Jari Koskinen /kok Johannes Koskinen /sd Miapetra Kumpula-Natri /sd Lauri Kähkönen /sd Seppo Kääriäinen /kesk Jere Lahti /kok Reijo Laitinen /sd Eero Lankia /kesk Markku Laukkanen /kesk Jouko Laxell /kok Paula Lehtomäki /kesk Jari Leppä /kesk Maija-Liisa Lindqvist /kesk Mika Lintilä /kesk Minna Lintonen /sd Eero Lämsä /kesk Pehr Löv /r Marjo Matikainen-Kallström /kok Rosa Meriläinen /vihr Riikka Moilanen-Savolainen /kesk Pekka Nousiainen /kesk Tuija Nurmi /kok Mikaela Nylander /r Reino Ojala /sd Kirsi Ojansuu /vihr Kalevi Olin /sd Heikki A. Ollila /kok Reijo Paajanen /kok Heli Paasio /sd Sirpa Paatero /sd Aila Paloniemi /kesk Mauri Pekkarinen /kesk Terhi Pelt
VALTIOPETOS EI VANHENE KOSKAAN
ST :
Otteita Heidi Hautalan ryhmäpuheenvuoro Lissabonin sopimuksen ratifiointia koskevassa lähetekeskustelussa 10.4.2008 :
”Britanniassa on keskusteltu siitä, eroaako ihminen merkittävästi hiirestä, vaikka näillä kahdella lajilla onkin 90-prosenttisesti yhteinen DNA? Eroa on Britanniassa parasta pitää todella merkittävänä.
Suomen näkökulmasta voidaan ehkä korostaa pikemminkin ihmisen ja hiiren yhteistä geeniperimää ja todeta, että Lissabonin sopimus on olennaiselta sisällöltään säilynyt samana.
EU:lla on missio.
EU:sta tulee vahvempi ulkopoliittinen toimija. Siviilikriisinhallinta on nostettu osaksi EU:n ulkopolitiikkaa ja tulemme jatkossakin painottamaan sitä suhteessa unionin nopeasti kehittyneeseen sotilaalliseen kriisinhallintaan. Tuemme unionin laajaa turvallisuuskäsitystä, jossa ilmastonmuutos on nostettu aivan hiljattain kaikkein merkittävimmäksi turvallisuushaasteeksi.
Parhaiten EU onkin onnistunut toimiessaan kansainvälisen ilmastopolitiikan veturina ja myös näyttänyt omilla sisäisillä päätöksillään esimerkkiä muulle maailmalle. Sitä pidämme myös Vihreiden eurooppalaisena saavutuksena. Tätä roolia haluamme unionissa edelleen voimistaa.
Kansalaiset saavat suoran vaikutuskeinon kansalaisaloitteen myötä. Miljoona Euroopan unionin kansalaista eri EU-maista voi esittää komissiolle ryhtymistä toimiin asiassa, jossa sillä on toimivaltaa. Näin syntyy todellista euroopanlaajuista keskustelua ja yhteisyyttä.
Toivomme, että Lissabonin sopimus saadaan mahdollisimman pian voimaan, jotta unioni vapautuu tekemään niitä asioita, joita varten se on olemassa: edistämään oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja vastuullista toimintaa tällä planeetalla.
Vihreä eduskuntaryhmä teki 50 kansanedustajan joukossa aikaan aloitteen, että perustuslaillisesta sopimuksesta olisi tullut järjestää neuvoa-antava kansanäänestys. Aloite tuli kuitenkin hylätyksi selvin luvuin, minkä jälkeen tuimme sopimuksen ratifiointia..
Toivomme, että Lissabonin sopimus saadaan mahdollisimman pian voimaan, jotta unioni vapautuu tekemään niitä asioita, joita varten se on olemassa: edistämään oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja vastuullista toimintaa tällä planeetalla.”
------------------------------------------------------------------------------------
Suomalainen demokratia in memoriam :
Kansalaiset saavat suoran vaikutuskeinon kansalaisaloitteen myötä :
Miljoona Euroopan unionin kansalaista eri EU-maista voi esittää komissiolle ryhtymistä toimiin asiassa, jossa sillä on toimivaltaa !
Näin syntyy todellista euroopanlaajuista keskustelua ja yhteisyyttä !
ST :
Heidi parka. Otan osaa. Ennen kuin ryhtyy kansanedustajaksi, pitäisi varmaan osata oma perustuslaki.
Se, minkä Forsius teki, kun hän hyppäsi KMS-kelkkaan oli kääntäen rehellinen teko. Hän paljasti vain karmean totuuden Suomen Vihreiden sinisilmäisyydestä ja taitamattomuudesta:
Kun Suomen vihreät marssivat markan syrjäyttäneen EU - liittymissopimuksen suojissa eturintamassa Brysseliin, he myös olivat aukaisemassa Suomen rajat kansainvälisille markkinavoimalle, uraaninlouhintayhtiöille ja ulkomaisille ydinvoimarakentajille.
Vihreä liike syntyi aikoinaan vaihtoehtoliikkeeksi suurpuolueille, omistajan ahneudelle ja ydinvoimakriittisyydelle. Miten on nyt ?
Vihreä ministeri istuu KMS - hallituksessa kun Suomeen rakennetaan liukuhihnalla maailman suurimpia ydinvoimaloita, samalla kun KMS - Pekkarinen myöntää, että ollaan kehityksestä ainakin 15-20 vuotta jäljessä.
Ja kaikki tämä siksi, että Suomen demokratia hävisi isoille kansainvälisille pelimiehille, koska kaikki oikeusvaltion periaatteet markan syrjäyttämisineen on mitätöity jo vuosikymmeniä sitten.
Suomen tilanne ei ole pelkästään kauhistuttava, se on nyt äärimmäisen pelottava.
Jos aiomme pelastaa tämän kansan ja luonnonvarojemme ryöstökäytön, joudumme palauttamaan laillisuuden tähän maahan. Se tapahtuu ainoastaan, kun koko laiton markan syrjäyttämisprosessi on käsitelty valtiopetoksena tuomioistuimessa ja markka palautettu. Vasta sitten kansalaisten täysivaltaiset demokraattiset oikeudet on palautettu.
Pelastetaan Suomi ?
VALTIOPETOS EI VANHENE KOSKAAN.
Muumille pullaa :
Jos kyseiset henkilöt ( Eu-perustuslaki-äänestysluettelo ) todella ovat epäiltynä valtiopetoksesta, MIKSI KUKAAN ei ole haastamassa heitä käräjille????
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti