sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Suomen viimeiset puoluevaalit – edessä poliittinen järjestelmäremontti

 Maailman kirjat sekaisin?

Sotatalous sakkaa, inflaatio karkaa ja eduskuntavaalit taas tulossa? Puolueet ovat jo julkistaneet mammuttimaiset vaalibudjettinsa ensi kevään vaaleihin. Samaan aikaan Suomen poliittinen järjestelmä on historiansa pahimmassa umpikujassa. Maa on elänyt velaksi jo vuosikymmeniä, rahat on loppu ja pakkolait astuneet voimaan. Fortumin Unipertappioiden miljardeillekaan ei löydy vastuunkantajia? - Onko koskaan yksikään Suomen ministeri joutunut rikosoikeudelliseen vastuuseen kansantalouden konkurssista? - Pääseekö Suomen valtaeliitti kuin koira veräjästä velkaannuttamalla maan korviaan myöten? Selvää, ettei millään puolueilla ole enää eväitä Suomen pelastamiseksi täystuholta.

EU- Suomi ei ole ollut enää demokratia vuosikymmeniin. EU:ssa valtaa lobbavaat ylikansalliset yhtiöt ja näitten alaisuudessa toimivat mepit. 80% Suomen lainsäädännöstä sanellaan EU:sta. Globaalikapitalismin pelisäännöt on kovat: isot syö pienet ja siksi myös Suomen entinen yhteinen kansallisvarallisuus on jo hävitetty ja yksityistetty muutamassa vuosikymmenessä ja nyt valtion kassakirstu on tyhjä. Suomen poliittinen umpikuja on tosiasia, mikä näkyy ja on näkynyt myös puolueitten jäsenistöjen kannatuslukemista.

Puolueitten elinvoimaisuutta ilmaisee niitten jäsenmäärä ja jäsenien ikäjakauma. Vilkaisin tarkemmin MTV:n kyselyä ja analyysia eduskuntapuolueitten kitutilanteesta viime vuodelta 2021. Suurimpien puolueitten jäsenmäärät hätkähdyttivät:

KEPU       77 000

SDP          29 600

KOK          27 000

PERSUT   15 700

VIHREÄT  7 800

 

MTV:n selvityksestä ilmeni myös, että nuorimpien jäsenten keski-ikä vihreillä on 44v. Demareitten jäsenten keski-ikä on 70v. Miehet ovat enemmistönä kaikkien puolueitten jäsenistä, paitsi vihreissä, jossa naisia on 61%. Persut on äijäpuolue, miehiä 75%.

Tein nopean laskutoimituksen. Suomen suurimpien puolueitten yhteenlaskettu jäsenmäärä on karkeasti 157 000. Suomen väkiluku elokuun lopussa v. 2022 oli 5 555 577 henkilöä. Ts. suomalaisista enää n. 160 000 kansalaista kuuluu johonkin puolueeseen. Tämä 160 000 on 2,88% koko väestöstä. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin v. 2021 äänioikeutettuja kansalaisia oli 4 460 299, jolloin 160 000 on 3.59% kaikista äänioikeutetuista. Ts. Suomea hallitsee harvainvaltainen puoluemafia, jonka määrä 200 kansalaisen eduskunnassa olisi yhteensä vain n. 6 paikkaa, yksi paikka joka puolueelle. Kaikki muut paikat kuuluisivat muille järjestöille tai sitoutumattomille kansalaisille.

Entäpä jos myös puolueitten vaalirahoitus tulisi oikeudenmukaisesti vain jäsenmaksuista? Se varmistaisi aidosti demokraattisen vaalituloksen, sillä tällä hetkellä kaikki muut eduskuntaan kuulumattomat pienpuolueet eivät saa minkäänlaista vaalitukea valtion budjetista.

Suomi muuttui puoluediktatuuriksi jo 60 – luvulla

Suoraa kansanvaltaa alettiin tietoisesti kaventaa puolueitten toimesta jo 60- luvulla, samalla kun on vahvistettu puolueitten ikuisvaltaa. Puoluetuki mahdollistaa sen, ettei kansaa tarvita enää edes äänestyskopissa. Kansan äänestysaktiivisuudella ei ole enää mitään merkitystä, kun paikat kuitenkin täytetään puoluemafioosoille.

Entäs sitten äänikynnykset? Ne on oiva keino estää suora kansanvalta joilla keskitetään äänet suurille puolueille. Varsinkin pienissä vaalipiireissä ns. piilevä äänikynnys voi olla todella korkea. Laskennallinen piilevä äänikynnys on esimerkiksi Uudenmaan vaalipiirissä ollut 2,8 %, kun se Satakunnan vaalipiirissä se on ollut 11,1 %, Keski-Suomen vaalipiirissä 9,0 % ja Lapin vaalipiirissä jopa 12,5 %. Korkea piilevä äänikynnys tarkoittaa käytännössä sitä, että pienillä ja keskisuurilla puolueilla on vain pienet mahdollisuudet saada ehdokkaitaan läpi.

Suomen kansan poliittinen umpikuja varmistettiin jo 60-luvulla kun puoluelaki selätti  perustuslain. Siksi Suomessa ei ole ollut avoimia, vapaita ja demokraattisia vaaleja enää vuosikymmeniin. Kymmenien miljoonien puoluetuki on kasvanut vuosi vuodelta, samalla kun puolueitten jäsenistö on kuihtunut. Keisarilla ei ole vaatteita ja kansalaisten usko ikuisvaltaan jo romahtanut. On tullut aika haudata koko puoluejärjestelmä ja luoda uudet kestävän kansalaisyhteiskunnan demokraattiset pelisäännöt. Edessämme on Suomen poliittisen järjestelmän täysremontti! 

Vielä henkitoreissaankin Suomen nykyinen korruptoitunut valtaeliitti on kerennyt johtaa kansakunnan kuolemanvaaraan, kun Suomen puolustusvoimat on vaihdettu ilman kansanäänestyksiä Naton hyökkäysvoimien ydinasemafiaan ja Venäjää vastaan laajenevien sotatoimien eturintamaan. Suomen valtaeliitin hirmuvalta on vieläkin julmempaa ja raaempaa, kun muistetaan, että puoluekannattajien määrä kokonaisuudessaan on enää alle 3% koko kansasta ja suoria kansanäänestyksiä ei enää järjestetä mistään tärkeästä asiasta.

Puolueitten vallanpitoraha 2022

Valtioneuvosto myönsi taas tammikuussa jokavuotiset avustukset puolueille vuodeksi 1.1.-31.12.2022. Avustukset ovat Ahvenanmaa mukaan luettuna yhteensä 35 635 000 euroa. 

Avustukset jaetaan puolueiden eduskuntavaaleissa saamien kansanedustajapaikkojen lukumäärän mukaan. Puolueavustuksia on jaettu vuodesta 1967 lähtien. 

Puolueet, paikkamäärät suluissa ja myönnetyt avustukset:

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p.: 7 127 000 euroa
Perussuomalaiset r.p.: 6 948 825 euroa
Kansallinen Kokoomus r.p.: 6 770 650 euroa
Suomen Keskusta r.p.: 5 523 425 euroa
Vihreä Liitto r.p.: 3 563 500 euroa
Vasemmistoliitto r.p.: 2 850 800 euroa
Svenska Folkpartiet i Finland r.p.: 1 603 575 euroa
Suomen Kristillisdemokraatit r.p.: 890 875 euroa
Liike Nyt r.p.: 178 175 euroa
Puolueet yhteensä: 35 456 825 euroa.
(lähde: Valtioneuvosto)

Se miten Suomi ajautui ja on ajettu ulkovaltojen toimesta poliittiseen umpikujaan ja Naton Venäjän vastaiseen sotilasrintamaan, ei ole sattumaa. Nykyinen ahdinko on seurausta äärimmäisen keskitetystä harvainvallasta, surkeasta puoluemafiasta, korruptoituneesta ”maan tavasta” ja muumioituneesta poliittisesta järjestelmästämme, jossa vapaat, avoimet ja demokraattiset vaalit on eliminoitu jo vuosikymmeniä sitten, ja jossa kansanedustus on muuttunut palkintoviraksi, samalla kun koko yhteiskunta on pönkätty poliittisilla hyväveli- kätyreillä ja virkanimityksillä, joissa ”sopiva” on voittanut ”pätevän”. 


Edessämme on, - ei enempää, eikä vähempää, - koko poliittisen järjestelmämme täysremontti kansanvaltaisen perustuslakimme palauttamiseksi nykyisen ulkovalloista johdetun puoluediktatuurin jäljiltä.

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallaisia-ovat-suurimpien-puolueiden-jasenet-mtv-uutiset-selvitti-iat-ja-sukupuolen-keskustalla-sdp-lla-ja-vihreilla-selvat-erityispiirteensa/8199760

 Juttu MV:ssä: https://mvlehti.net/2022/09/26/suomen-viimeiset-puoluevaalit-edessa-poliittinen-jarjestelmaremontti-kolumni/

 

 


1 kommentti:

  1. Itse en oikeen edes usko, että demokratiaa saa noin vaan remontoitua paremmaksi. Massat on niin aivopesty nykyiselle hulluudelle, mikä estää vapaa-ehtoisen muutoksen vaikka mitä kamalaa tapahtuisi.

    Tarvittaisiin hyvää tarkoittava, kuitenkin rautaisen kova diktatuuri, joka pyyhkisi pois suurimmat hullut ja sen pitäisi olla vallassa vähintään 20 vuotta, koska tämä on aika, että kokonainen sukupolvi saadaan kasvatettua ulos tästä nyky mädännäisyydestä (Yuri Bezmenovia mukaillen).

    VastaaPoista