torstai 30. elokuuta 2018

Onko edessä 19. pieni jääkausi ?


Ilmastomuutos puhuttaa.
Väitteet maapallon vaarallisesta lämpenemisestä perustuvat ilmastotieteilijöiden tietokonemalleihin, joissa ihmisen vapauttama hiilidioksidi oletetaan tärkeimmäksi ilmastoa lämmittäväksi tekijäksi.

Ilmaston on lämmennyt ja kylmennyt vuosituhansia.
Varsinkin ilmatieteilijöillä ja kosmologeilla on täsmälleen päinvastaiset käsitykset maapallon lämpötilan kohoamisesen syistä ? 
Onko edessä sulatusuuni vai pieni jääkausi ?
Miten varautua tulevaan, jos kysymys on vieläkin auki ?

Riippuuko maapallon ilmastovaihtelut sittenkin auringon pilkkujen vaihtelusta ?
Mikä on isä aurinkoisen merkitys ?

Venäläinen tiedemies, Pietarin Pulkovon observatorion avaruuden tutkimusyksikön johtaja, Habibullo Abdussamatov väittää, että ilmaston kaikki muutokset, jotka ovat tapahtuneet viimeisten vuosituhanten ja satojen tuhansien vuosien aikana, ovat johtuneet vain maahan tulevan auringon säteilyenergian vaihtelusta.

Nyt edessä on taas oikea pieni jääkausi: - auringon säteilyenergian 0,2 prosentin väheneminen johtaa syvään kylmenemiseen, pieneen jääkauteen noin vuonna 2052, plus miinus yksitoista vuotta ja kestäisi n. 50 vuotta.  Seuraavan vuosisadan alussa alkaisi seuraava 200 vuotta kestävä lämpeneminen.
Venäläistutkijoiden mukaan meillä on käsillä Maunderin miniminä tunnetun auringonpilkuttoman jakson kaltainen tilanne, joka hyyti Euroopan 300 vuotta sitten.

Viimeisten 7 500 vuoden aikana on ollut jo 18 heikon auringon ja kylmän maapallon kautta.
Nyt on edessä 19. pieni jääkausi. Sitä ei pidä sekoittaa suureen jääkauteen, joka toistuu kymmenien tuhansien vuosien välein.

Mitä uutta ?
Uutta on se, että Pulkovon observatorion tutkijat havaitsivat auringon säteilyn voimakkuuden vaihtelevan 11 vuoden auringonpilkkusyklien lisäksi 200 vuoden sykleissä. Jos tärkeimmällä ilmastoa määrittelevällä tekijällä on 200 vuoden sykli, maan ilmakehän uloimpaan kerrokseen tulevan auringon säteilyenergian vaihtelu, joutaako nykyiset ilmastotieteilijät kierrätykseen ?

Ilmastomallien ennustevoima on epävarma. Ne ennustavat lämpötilojen kehitystä vajaan 20 % todennäköisyydellä.  
Tähtitieteelliset syklit vastaavat lämpötilojen vaihtelua 96%:n todennäköisyydellä.

Abdussamatovin mukaan hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä ei ole koskaan globaalin lämpenemisen syy. Hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä on ilmaston lämpenemisen seuraus, lämpötilan kohoamisen seuraus.

1900-luvun viimeisellä neljänneksellä lämpötila kohosi Marsissa, Jupiterissa, Neptunuksessa ja sen kuussa, Plutossa ja muilla aurinkokunnan planeetoilla. Tästä herää kysymys, miksi lämpötila on noussut kaikilla näillä planeetoilla samaan aikaan kuin maassa. Ainoa kaikkiin näihin planeettoihin vaikuttava tekijä on aurinko. Ilmaston lämpeneminen  niin maassa kuin näillä planeetoillakin on seurausta auringon säteilynmäärän kasvusta 1900-luvun viimeisellä neljänneksellä tai koko vuosisadan aikana.

Nyt maailman hallitukset valmistautuvat vaaralliseen ilmaston lämpenemiseen.
Entä jos edessä on pieni jääkausi ?

Mihin sinä varaudut ? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti