lauantai 11. huhtikuuta 2015

Sinulla on valinta – meillä on mahdollisuus

Itsenäisyyspuolue IPU / Mikko ja Marko Vapa :
Sinulla on valinta – meillä on mahdollisuus


Mikko -125, Keski-Suomesta ja Marko -101 Vapaan  Lapin vaalipiiristä perusteellisesti mietityt
vaaliteemat edustavat ajan henkeä:

-           Eroon EU:sta, EU- leikkauksen säästö noin 9 mrd. 
-           Markka takaisin ja Suomelle oma talouspolitiikka
-           Suora kansanvalta eli Demokratia 2.0 ( googlaa )
-           Irti Nato:sta ja Isäntämaasopimus purkuun
-           Perustulo eli kansalaispalkka 800 – 1000 e/kk
-           Uusiutuvilla energiamuodoilla Suomi omavaraiseksi
-           Lääke- ja lääkärimonopolit purkuun
-           Täydentävät hoitomuodot palveluseteleiden piiriin
-           Pieniä kuntia syrjivät kapitaatiomaksut kuriin
-           Kunnalliset liikuntasetelit käyttöön
-           Varhaisdiagnostiikka nykyaikaan
-           Eläkekatto Suomeen ( Ruotsssa ja Norjassa jo on )
-           Puoluetukijärjestelmä remonttiin
-           Käyttökatepohjainen yritysverotus
-           Yritystuet rikkailta köyhille
-           Pientilatuotanto vapaaksi
-           Direktiivivapaa talous
-           Venäjä-pakotteet pois



Väitänpä, että urheilulliset IPU:n veljekset polkaisevat vielä pitkälle !
Lisää veljesten tekemisiä: www.vapaa.info

ps.
Sain upean haasteen Aarni Kimmolta sähköpostissa.
Koska hänen IPU:lle hienosti perustellut ja loistavasti esitetyt haasteet on jo ajan hengessä huomioitu seikkaperäisesti mm. Mikko ja Marko Vapan vaali- ja ehdokasteemoissa,
lataan myös Aarnin spostin tähän lyhentämättä.
Eiköhän Aarnikin jo löydä oikean ehdokkaan ?

Moikka Sinikka,

Alla on kokonaisuus, jolla mielestäni voidaan saada paljon hyvää aikaan todellisen hyvinvointivaltion luomiseksi ja olemassa olevien ongelmakohtien korjaamiseksi. Toivon, että otat vapaasti kantaa kirjoitukseen.

Olen hyvin pitkälle IPU:n filosofian kanssa samoilla linjoilla, joten puoluevalinta on selvä. Ehdokasvalinta on vaikeampi ratkaisu. Vaikuttaa siltä, että sinulla on paloa todella tuoda asioita esille ja ajaa muutosta eteenpäin. Kaksi asiaa kuitenkin mietityttävät: 1. terveyspolitiikassa tärkeää on luoda esimerkiksi terveysseteleiden avulla mahdollisuus käyttää yksityisiä palveluita - sellaisiakin jotka poikkeavat koululääketieteen lähestymistavasta. 2. Eduskuntaan tarvitaan edustaja, joka tuo asioita esille tarmokkaasti ja riittävällä voimalla, mutta kuitenkin tasapainoisesta ja tarkkaanharkitusta lähtökohdasta, jolloin esitetyllä asialla on painoarvoa. 

Kohta 2 korostuu, koska IPUn näkökulma poikkeaa totunnaisesta melko radikaalisti. Kohta 1 on ensisijaisen tärkeä siksi, että koululääketieteen menettelyt eivät toimi erityisen hyvin kroonisten sairauksien hoidossa (joita meillä nykyisin pääosin on). Koululääketiede toimii lyhentäen ja kärjistäen akuuttien tapauksien hoitamisessa ja lääkkeiden myymisessä.

Perustoimeentulo, työ ja terveydenhuoltoesitys.
Esityksen päätavoitteet: minimoida työttömyys ja byrokratia, tukea innovatiivisuutta ja vientiä.
Kansalaispalkka ~ 800 e/kk, on samalla perustoimeentulotuki. Kansalaispalkka on sellainen rahasumma, että sillä tulee toimeen, mutta niukanpuoleisesti. Myös lapset saavat kansalaispalkkaa, joka vastaa kooltaan nykyistä lapsilisää. Terveydenhuolto on toteutettu niin, että terveyspalveluseteleitä käyttämällä voi valita vapaasti haluamansa terveyspalvelun, koska tähän kansalaispalkka ei oikein riitä.
Jokainen kansalainen voi laskuttaa perustamatta yritystä. Myös työntekijät saavat palkkansa kuin olisivat palkattuja yrittäjiä. Tämä laskee palkkauskynnystä. Työstä saadusta palkasta pidätetään suoraan verot ja muut vähennykset. Näin jokainen kansalainen on lähtökohtaisesti yrittäjä, itsenäinen toimija. Työnhakuun ja yrittäjyyteen tarjotaan kaikille ilmaista ja käytännönläheistä koulutusta/ valmennusta. Tuloja voi olla 500 e/kk, sen jälkeen tulojen noustessa kansalaispalkka alkaa laskea portaittain. Tätä kautta on mahdollista tehdä töitä osa-aikaisesti ja tienata noin 1300 e/kk vaikuttamatta kansalaispalkan suuruuteen. Kansalaispalkan antama tuki poistuu kokonaan kuukausitulojen ollessa noin 2100 e/kk. (Jokaista kuukausittain tienattua 500e ylittävää 100e kohti kansalaispalkka tippuu 50e; 800 + 500 + 1600 – 800 = 2100. Tai tiukempi vaihtoehto; 700 + 300 + 1400 – 700 = 1700.)
Seuraava toimeentulon taso on täysi yrittäjyys, jossa kansalaispalkkaa ei enää ole pohjatulona, mutta tulojen pudotessa kansalaispalkka astuu taas portaittain voimaan. Täyttä yrittäjyyttä, työtä, vapaaehtoistyötä ja muuten yhteiskuntaa hyödyttävää toimintaa tuetaan sen sijaan, että (työllä tai muuten hyötyä tuottamalla) paljon tienaavia rangaistaan kovalla verotuksella. Koska yritystoiminta kasvaa portaittain ja hitaasti, se kasvaa vakaalle pohjalle. Tämä poikkeaa nykyisestä starttirahaan perustuvasta järjestelmästä, jossa ensimmäisen vuoden jälkeen seuraa parin vuoden mittainen ”kuolemanlaakso”, jonka aikana suuri osa yrityksistä kaatuu. Yritysverotusta lasketaan jonkin verran, mikä tukee yrittämisen kannattavuutta.
Näin terveydenhuollon suhteen on suurempi vapaus valita ja yrittäjyyttä sekä uusien, kestävien yritysten syntymistä tuetaan. Tämä on samalla innovaatioiden tukemista, mikä voi johtaa suurempaan vientiin yritysten kasvaessa. Palkkauksen ja yritystoiminnan helpottuminen vähentää työttömyyttä. Yksinkertainen toimeentulotuki laskee byrokratian ja siihen kuluvien resurssien määrää. Näiden lisäksi on tavoiteltava mahdollisimman suurta omavaraisuutta, mikä tarkoittaa varsinkin tuonnista riippuvuuden vähentämistä ja viennin lisäämistä.
100 % työntekijöitä = 100 % työttömyys, 100 % yrittäjiä = 100 % työllisyys + innovaatiovoimaa.”

Kiitos Aarni  !
Sinulla on valinta – meillä on mahdollisuus




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti