perjantai 13. kesäkuuta 2008

IRLANNIN EI - RIEMUVOITTO KANSANVALLALLE

Irlannin kansanäänestyksen EI on riemuvoitto kansan vallalle ja todiste edustuksellisen demokratian rappiosta

Irlanti on ainoa EU:n jäsenmaa, jossa järjestettiin kansanäänestys EU:n uudelleen nimetystä perustuslaista. Irlantilaisten päätös torjua tuo ns. Lissabonin sopimus on riemuvoitto kansan vallalle.

Irlantilaisten Ei-päätös syntyi siitä huolimatta, että poliittinen eliitti kannatti EU:n perustuslakia. Useimmissa EU-maissa tilanne on sama, eliitti haluaa EU:lle lisää valtaa mutta kansa ei.


Edustuksellisen demokratian pitäisi toteuttaa kansan tahtoa. Näin ei

EU-maissa tapahdu. Kansalaiset valitsevat kyllä vaaleissa edustajat parlamentteihin, mutta parlamenttien päätökset ovat yhä useammin valtaeliitin kantoja, eivätkä suinkaan kansan tahto. Ns. edustuksellinen demokratia on muuttunut näennäisdemokratiaksi.


Ne, joilla on taloudellista valtaa, haluavat myös poliittista valtaa. Tästä on EU:n rakentamisessa kysymys. EU on poliittisen vallan ja rahavallan liitto.


Väitteet siitä, että ihmiset äänestävät kansanäänestyksissä muusta kuin siitä, mitä kysytään, ovat tyhjän päällä. Aiemmin ranskalaiset ja hollantilaiset kaatoivat EU:n perustuslain juuri siksi, että eivät halunneet antaa lisää valtaa pois omasta maastaan. Sitä mukaa kun ihmisille selviää, että EU:lle siirretään lisää valtaa, lisääntyy EU:n politiikan ja EU-jäsenyyden vastustus.


Suomessa EU:n perustuslaki hyväksyttiin 11.6. eduskunnassa äänin 151-27.

TNS Gallup oy:n toukokuussa tekemän mielipidetutkimuksen mukaan 59 prosenttia suomalaisista vastusti sellaista EU:n perustuslakia, joka tekee EU:sta entistä enemmän liittovaltion.


Kansan tahto pitäisi selvittää kansanäänestyksissä kaikkialla muuallakin kuin Irlannissa. Näin pitää tehdä, jos halutaan aitoa demokratiaa ja myös siksi, että nykyisenlainen harvainvalta vie väistämättä kohti suurta yhteiskunnallista törmäystä.

Tarvitaan avointa julkista keskustelua, jotta olisi todellista demokratiaa.

Yksinkertaista, mutta vaikeaa niille, jotka eivät halua luopua saavuttamastaan ansiottomasta vallasta.



Antti Pesonen


ST :
HS : BRYSSEL.
EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso vaatii, että EU-maiden on jatkettava Lissabonin sopimuksen ratifiointia Irlannin kansanäänestystuloksesta huolimatta.

Irlanti hylkäsi perussopimuksen, kun 53,4 prosenttia äänestäneistä äänesti sopimusta vastaan.

"(Irlannista) tuli tulos, jota pitää kunnioittaa, mutta se ei ratkaise tilannetta. Muut (EU-maat) haluavat jatkaa sopimuksen voimaansaattamista", Barroso sanoi lehdistötilaisuudessa Brysselissä.


Barroson mukaan on Irlannin pääministerin Brian Cowenin tehtävä selittää muille EU-päättäjille, mitä Irlannissa oikein tapahtui ja miksi.

Cowen ja muut EU-johtajat tapaavat juhannusviikon torstaina ja perjantaina EU:n huippukokouksessa Brysselissä.

"Sopimus ei ole kuollut, vaan tilanteeseen pitää löytää ratkaisu", Barroso sanoi.


Hänen mukaansa Irlannin hallitus on sitoutunut Lissabonin sopimukseen allekirjoittamalla sen yhdessä 26 muun EU-maan johdon kanssa.

"Kun hallitus allekirjoittaa (sopimuksen), se kantaa vastuunsa muihin allekirjoittaneisiin nähden."

Irlanti halusi hoitaa Lissabonin kansanäänestyksen kansallisena kysymyksenä, Barroso kertoi. Siksi EU-komissio piti hyvin matalaa profiilia vaalikampanjan aikana.


Barroso arvosteli perjantaina myös Irlannin ei-leirin argumentteja.

Hän piti kyseenalaisena, että kansalaisia kehotettiin äänestämään "ei", jos sopimuksen sisältö ei avautunut täysin. Toinen yleinen argumentti oli, että sääntöjä ei pidä muuttaa, kun EU toimii tarpeeksi hyvin ilmankin.

"Selkäydinrefleksejä", Barroso kuittasi perustelut.





Että silleen siellä EU:n huipulla tuulee !

Kiukustunut Barroso paljastaa samalla EU-hämärähallitsijoiden pelisäännöt :

Kansat on eliminoitu, päätökset tehdään vain hallitusten välisillä sopimuksilla :

BARROSON mukaan Irlannin hallitus on sitoutunut Lissabonin sopimukseen allekirjoittamiseen ! ?

Barroson logiikkaa noudattaen Irlannin kansan pitäsi nyt kansanäänestyksen jälkeen kiireesti vaihtaa koko hallitus. Sama pitäisi tehdä heti myös Suomessa, mutta se ei onnistu, ennenkuin Suomessa kyetään järjestämään VAPAAT, AVOIMET JA DEMOKRAATTISET VAALIT , JOISSA RAHAN VALTA ON KOKONAAN ELIMINOITU !


ST :
Pieni Irlanti teki sen, mihin muut Euroopan kansat eivät pystyneet !

Pieni Irlanti teki historiaa, piti kiinni perustuslaistaan ja sai oman kansanäänestyksen, joka keikautti koko EU-hegemonian.

Miljoonat kiitokset Irlantilaisille Suomen demokraattien puolesta ! Taistelu jatkuu.





Suomalaisten vastaava voimannäyttö tulee vastaan nyt edustuksellisen demokratian periaatteiden varmistamiseksi :

Kuumaakin kuumempi kysymys jo ennen kunnallisvaaleja on :

- MITEN TURVATA AVOIMET, DEMOKRAATTISET JA VAPAAT VAALIT ?

- MITEN SAADA KUNNANVALTUUSTOIHIN JA EDUSKUNTAAN KANSAN ENEMMISTÖN MIELIPIDE ?

SURKUHUPAISAA : JOS 59 % SUOMALAISISTA VASTUSTI LISSABONIN SOPIMUSTA, NIIN EDUSKUNNAN ENEMMISTÖ ÄÄNESTI SEN PUOLESTA ?

EU-korruptiosta ei pintaan ole tullut edes jäävuoren huippu, koska Suomessa ei medialla ole siviilirohkeutta alkaa tutkia EU:n timanttisen kovaa rahavallan ydintä, jota johtaa pikkuruinen Bilderberg-ryhmä pankkeereja ja teollisuuspohattoja....



KUKAHAN TOIMITTAJA SELVITTÄISI PUOLUEKOHTAISESTI EU:n VAALITUET SUURPUOLUEILLE ?


ST :
Irlannin "ei" romutti Ranskan EU-ohjelman
helsingin sanomat : http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Irlannin+ei+romutti+Ranskan+EU-ohjelman/1135237185617

pariisi.

Irlannin perjantainen kansanäänestys romutti perusteellisesti EU:n seuraavan puheenjohtajamaan Ranskan suunnitelmat vain kaksi viikkoa ennen kiertävää puheenjohtajuutta.


Presidentti Nicolas Sarkozylla oli kunnianhimoiset tavoitteet puheenjohtajuudelle. Tarkoitus oli valmistella Lissabonin sopimuksen täytäntöönpanoa ja sopia kuka saa hoitaakseen sopimuksen myötä perustettavat EU:n "presidentin" ja "ulkoministerin" tehtävät.

Tämän kaiken piti hoitua samalla, kun neuvoteltaisiin kansalaisille tärkeämmistä asioista, kuten ilmastosta, energiasta, maataloudesta ja EU:n yhteisestä puolustuksesta.

"Lissabonin sopimuksen ei pitänyt olla Ranskan kauden päähuolenaihe. Nyt Ranskan suunnitelmien on väistyttävä taka-alalle, ja Ranskan on alettava miettiä sitä, miten Irlannin äänestyksen kanssa toimitaan", sanoo Brysselissä sijaitsevan politiikan tutkimuslaitoksen (Ceps) tutkija Piotr Kaczynski.


Ranskan pääministeri François Fillon ehti Irlannin kansanäänestyksen aattona sanoa, että Lissabonin sopimus kaatuu, jos Irlanti hylkää sen.

Presidentti Sarkozy vakuutti lauantaina kuitenkin jatkavansa työskentelyä sen puolesta, että ratifiointiprosessia jatketaan muissa jäsenmaissa, kuitenkin niin, että "Irlannin tapaus otetaan huomioon".

"Meidän on toimittava toisella tavalla", Sarkozy sanoi Pariisissa vierailevan Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa. "Monet eurooppalaiset eivät ymmärrä tapaa, jolla Eurooppaa rakennetaan tällä hetkellä", Sarkozy sanoi uutistoimistojen mukaan.

Sarkozy myönsi, että Irlannin äänestys vaikeuttaa Ranskan puheenjohtajuutta. Hän kuitenkin vakuutti pitävänsä kiinni aiemmista suunnitelmistaan luoda EU:lle yhtenäinen siirtolaispolitiikka ja etsiä ratkaisua "loputtomiin kohoaville polttoainekustannuksille".


ST :
EU-johtajat alkoivat tekohengittää Lissabonin sopimusta
helsingin sanomat : http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/EU-johtajat+alkoivat+tekohengitt%C3%A4%C3%A4+Lissabonin+sopimusta/1135237185609



BRYSSEL.

EU-maiden johtajat kieltäytyivät lauantaina myöntämästä, että EU:n Lissabonin sopimus on kuollut.

Valtionpäämiehet ympäri Eurooppaa toistelivat, että sopimuksen ratifiointi jatkuu jäsenmaissa.


Unionin toimintaa uudistamaan laadittu sopimus kaatui Irlannin torstaina järjestämässä kansanäänestyksessä.

EU-maat olivat neuvotelleet Lissabonin sopimuksesta ja sen edeltäjästä EU:n perustuslaista vuosikausia

Sopimuksen oli määrä tulla voimaan ensi vuoden alussa. Nyt se on käytännössä mahdotonta, koska voimaantulo edellyttää kaikkien maiden hyväksyntää.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy vaati lauantaina Pariisissa, että Lissabonin sopimuksen voimaansaattamisprosessia pitää jatkaa.

Sarkozyn valitsemaa linjaa tukevat muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel ja EU:n komissio puheenjohtaja José Manuel Barroso.


Samaa viestiä kuultiin myös Italiasta, Ruotsista, Espanjasta sekä EU:n puheenjohtajamaa Sloveniasta.

Myös Britannian pääministeri Gordon Brown aikoo jatkaa sopimuksen ratifiointia parlamentin ylähuoneessa, vaikka hankkeen jatkaminen on jo ehtinyt suututtaa Britannian EU-kielteisen leirin.

Vain Tshekin tasavallan EU-skeptinen presidentti Vaclav Klaus on vaatinut, että sopimuksen ratifiointi lopetetaan irlantilaisten äänestettyä "ei".


Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker totesi kuitenkin jo perjantaina, ettei Lissabonin sopimus voi tulla vuoden alussa voimaan Irlannin kansanäänestystuloksen takia.

EU-johtajat joutuvatkin nyt pohtimaan, mikä on varmin ulospääsy uusimmasta EU-kriisistä.


Kellään ei ole halua aloittaa neuvotteluja jälleen kerran alusta vuosikausia kestäneen kinastelun ja lehmänkauppojen jälkeen.

Irlantilaisia on myös vaikea panna äänestämään uudelleen. Isoihin jäsenmaihin kuuluvan Ranskan kansalaiset hylkäsivät Lissabonin sopimuksen edeltäjän eli EU:n perustuslain jo 2005, eikä ranskalaisiakaan pakotettu äänestämään toista kertaa.

Irlannin pääministeri Brian Cowen ei ole silti vieläkään sulkenut yksiselitteisesti pois uusintaäänestyksen mahdollisuutta.


EU-johtajan kokoontuvat ensi torstaina huippukokoukseen Brysselissä. Lissabonin sopimus tulee olemaan kokouksen keskustelunaihe numero yksi.

Irlantilaisilta odotetaan kokouksessa selitystä siitä, mikä kansanäänestyksessä oikein meni pieleen.

Onkin mahdollista, että Lissabonin sopimusta yritetään muuttaa tulevaisuudessa niin, että se kelpaisi myös irlantilaisille.


ST :
EU:n tilalle globaali suunnanmuutos - niukkuuden jakaminen ?

EU:n ja Usa:n pitäisi kiireesti muuttaa ulko- ja turvallisuuspolitiikaansa muistaen luonnon reunaehdot: Öljy on loppumassa hyvin nopeasti. EU:n ja USA:n olisi kiireesti tehtävä periaatepäätökset öljyriippuvuudesta luopumiseksi, sillä suurimmat öljyalueet ovat Lähi-idässä.

Mutta katin kontit: maailman supervallat tuudittavat kansalaisensa Ruususen uneen ja asevarustelu senkun kiihtyy. Suurvalloilla ei ole todellisuudessa aikomustakaan, saatikka älyllistä kapasiteettia ratkaista ihmiskunnan ongelmia rauhanomaisesti, vaan viimeinen taistelu aiotaan käydä saappaat jalassa viimeiseen mieheen luonnonvarojen ehtyessä.

Elämme ihmiskunnan historian vaarallisinta taitekohtaa ja sotilaalliset rivit on saatava EU:ssa ojennukseen ja maksumiehet varmistetta ! EU on USA:n luomus. EU:n avulla saadaan lisää miehiä Lähi-itään ja kustannukset tasataan. Ilman öljyä liikenne loppuu ja talous romahtaa. Ei USA:n ja EU:n pelimiehet ole tyhmiä.

Öljy kattaa lähes 40% maailman energiankulutuksesta. Liikenne on täysin riippuvainen öljystä.
Nykyinen globaalitalous ei olisi mahdollinen ilman öljyä.
Öljylöydösten huippu saavutettiin jo 1960 luvulla ja 1980 luvulta saakka olemme kuluttaneet öljyä enemmän kuin löytäneet uutta tilalle. Samanaikaisesti vuosisatoja tasaisesti sahannut ilmaston hiilidioksidikäyrä on kääntynyt kuin vatupassi suoraan pystyyn.

Öljynkulutuksen tulisi muuttua täysin. Jos maailman autokannan polttoaineet korvattaisiin ensimmäisen sukupolven biopolttoaineilla, tuskinpa viljapellot riittäisivät ? Ihmiset jäisivät ilman leipää.
On arvioitu, että USA:n siirtyminen vaihtoehtoisiin polttoaineisiin vaatisi 20 v. siirtymäajan ja vähinään 2600 miljoonan dollarin lisäsijoituksen.

Yhteiskuntarauhan kriittisin muuttuja on öljy. Maailman päämiehet tietävät tämän !

Paineet Lähi-idässä kasvavat. USA ei ole tehnyt mitään öljyriippuvuudesta luopumiseksi. Päinvastoin tämä maailmankaupan veturi vaatii Euroopalta lisää sotilaita Lähi-itään.
Iran on tekemässä omaa ydinasetta. Eikä ihme Irakin verisen miehityksen jälkeen.
On ennakoitavissa, että Lähi-idän öljytoimitusten varmistamiseksi koko alue on miehitettävä hellapoliisiemme haltuun ! Taivas varjelkoon maapalloamme maailman mahtavimpien sotakoneistojen ja ydinaseitten taistelutantereella.

Edessämme on viimeinen taistelu:
Niin kuin aikoinaan kukistimme natsi – Saksan, joudumme nyt kukistamaan globaalin ylikansallisen yhtiövallan, EU:n pimeän rahavallan ja nykyisen maailman talousmahdin pörssikeinotteluineen, jolla tuhotaan esteettä maapallon luonnonvarat ja ihmisoikeudet kaikkialla maailmassa, puhumattakaan tulevien sukupolvien tarpeista.

Meillä ei ole vaihtoehtoja : Vain suhteellisen suljetut kansallisvaltiot selviävät tästä kammottavasta murroksesta omavaraistalouksineen. Meidän on pelastettava elämä EU:n ja USA:n globaalilta luonnonvarojen ja halvan ihmistyön ryöstökäytöltä. Meidän on muutettava koko elämäntapa. Meidän on luotava täysin uudet poliittiset ja yhteiskunalliset aatteet. Elämä ei tee kompromisseja !


tiensivu :
Euroopassa on vain kolme demokraattista valtiota-Sveitsi, Norja ja Irlanti. Irlannin äänestäjiä ei onnistuttu harhauttamaan äänestämään omia etujaan vastaan. Suomen eduskunnan enemmistön nöyristely EU-eliitin edessä on häpeällistä. Lissabonin spomus veisi Suomelta viimeisetkin itsenäisyyden rippeet. Muistelen ettei valtiopetos rikoksena vanhene koskaan.Siksi Suomen Eeeuuhun vieneet huijarit saattavat joutua vielä teostaan vastuuseen.


ST :
Sitä kutsutaan demokratiaksi
NÄKÖKULMA
HS : http://www.hs.fi/artikkeli/Sit%C3%A4+kutsutaan+demokratiaksi/1135237172281

BRYSSEL.
Älkää syyllistäkö irlantilaisia. Ei Lissabonin sopimus eilen Irlannissa kaatunut. Se kaatui jo paljon aiemmin.

EU:n toimintaa uudistava sopimushanke alkoi huojua jo alkumetreillään 2000-luvun alussa. EU-eliitti nimesi sopimusraakileen mahtipontisesti EU:n perustuslaiksi. Mikä olisi varmempi keino vieraannuttaa kansalaiset?

Kuten tulikin todistettua 2005. Ranskalaiset ja hollantilaiset tyrmäsivät EU:n perustuslain omissa kansanäänestyksissään. Eilen kaatunut Lissabonin sopimus on 90-prosenttisesti sama kuin kolme vuotta sitten kaatunut perustuslaki. Eli se siitä uudesta brändäyksestä.

Mutta onko oikein, että kolme miljoonaa irlantilaista äänioikeutettua sai määrätä 500 miljoonaa EU-kansalaista koskevasta sopimuksesta? Etenkin, kun äänioikeuttaan käytti vain runsaat puolet irlantilaisista.

Tietenkään se ei ole reilua. Mutta se on "oikein", koska Irlannin perustuslaki niin edellyttää.

No onko oikein, että irlantilaiset hylkäsivät Lissabonin sopimuksen mitä erilaisimmin motiivein? Yksi äänesti hallitusta vastaan, toinen koko EU:ta vastaan, kolmas "ei" ihan huvikseen.

Tietenkään se ei ole oikein EU-eliitin mielestä. Mutta äänestysmotiivien arvioiminen ei kuulu päättäjille. Kansalla on oikeus mielipiteeseensä, perustuipa mielipide mihin hyvänsä. Sitä kutsutaan demokratiaksi.

Tietenkin voidaan arvostella sitä, että monimutkainen EU-sopimusuudistus ylipäätään alistetaan kansanäänestykseen. Nurinhan se siinä menee, kuten menikin.

EU-päättäjät kieltäytyivät perjantaina hyväksymästä Lissabonin sopimuksen kuoppaamista. Sopimus ei ole vielä kuollut, kuului monelta taholta.

Mutta miten tekohengittää jo kolmesti tapettua?

EU:n toimintaa pitää tehostaa, se on totta. Unionin uskottavuus kärsii kuitenkin pahasti, jos EU-päättäjät kävelevät irlantilaisten yli ja runnovat Lissabonin sopimuksen väkisin voimaan. Nyt ei auta uusi nimikään.


Pappa :
Riemuvoitto Irlannille on EU:llta saadut rahat!

Otan vain esille asiaan liittyvän faktan, joka on alla olevassa kopsauksessani. Nyt kun avuntarvitsijoita eli huomattavasti eu - tuella rikastunutta Irlantia köyhempiä jäsenmaita on useita, niin eikö olisi oikein ja kohtuus, että Irlanti poistettaisiin tukien piiristä? Tai miksi he yleensä enää haluavat olla eu-yhteisössä mukana, eikö itsenäisyys ole sen arvoista?

Sehän olisi Irlannille riemuvoitto! Saisivat pitää ihan oman perustuslakinsa!

"Asukasta kohti lasketut maatalous- ja rakennerahastotuet olivat Irlannissa EU:n kaikista suurimmat.

Irlanti sai maataloustukea asukasta kohti yli nelinkertaisen ja rakennerahastotukea lähes kuusinkertaisen määrän EU:n keskitasoon verrattuna.

Näin Irlanti on EU:n selvästi suurin nettosaaja. Irlanti on siten ainoa maa, jossa EU on selvällä rahalla ostanut kansalaisten kannatuksen."

- Irlantia on jo jonkun aikaa sanottu euroopan japaniksi, koska se nousi kukoistukseen niin nopeasti???


ST :
Näin Irlanti on EU:n selvästi suurin nettosaaja. Irlanti on siten ainoa maa, jossa EU on selvällä rahalla ostanut kansalaisten kannatuksen."
EU on selvällä rahalla yrittänyt ostaa kansalaisten kannatuksen ?

Hyvä pappa : on olemassa arvoja, joita ei myydä mistään hinnasta ja joilla ei ole hintaa ?

Paljonko maksaa vapaus, tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ?

Paljonko maksaa hyvyys, oikeus, totuus rehellisyys ?


Pappa :
Turun Sanomissa 12/6 kirjoitteli Ari Niemi esimerkiksi:
"Irlanti on nykyisistä EU-maista hyötynyt ehdottomasti eniten unionin jäsenyydestä. Köyhästä ja syrjäisestä saaresta on EU-rahalla rakennettu vauras hyvinvointivaltio.

Maan parlamentissa Lissabonin sopimuksen kannattajilla on ylivoimainen enemmistö, ja kansa tukee EU-jäsenyyttä. Silti kodeissa, pubeissa ja ohra- ja pottupeltojen laidoilla kytee jonkinlainen EU-kapina."

Hän oli myös sitämieltä, että maan parlamentti on paraspaikka ratkaista tällaisia asioita. Se näyttää olevan yleinen piirre hevosmies- ja katuparlamenteissa, että hiekanmurun kenkään joutumisen syy löytyy aina jostain ylimästä portaasta. Niin meillä kuin muuallakin, ja ummistetaan molemmat silmät hyötynäkökohdilta.



Pena :
Jotenkin tuollainen kaiken summassa hyväksyminen on kuin pistäisi plankkosekkiin nimensä. Toinen kirjoittaa siihehen sitten haluamansa summan.


Pappa :
Siis oletteko kaikki tosiaan sitä mieltä, että Suomen Eduskunta on aivan huuhaa laitos? Eikö siellä pitäisi olla se osa kansalaisista, jota arvostatte ja jolle tekin olette antaneet vapaaehtoisesti valtakirjanne? Jos kansan enemmistö niin haluaa, niin poistetaan koko laitos ja tehdään siitä musiikkitalo EU herroille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti