perjantai 11. maaliskuuta 2022

Oikaisuja presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittiseen kissanpolkkaan?


                     https://yle.fi/uutiset/3-12345220

 
”Tiedotustilaisuudessa torstaina 10.3.2022 TP Sauli Niinistö totesi, että Suomi on liittoutunut Euroopan jäsenyyden kautta. Tämä on ulkopoliittista skitsofreniaa, sillä olemme jo ”liittoutuneet/sitoutuneet” Pariisin rauhansopimuksen kautta sen allekirjoittajiin ja sopimuksella suhteiden perusteista erikseenkin Venäjän Federaation kanssa, muisten, että Venäjä ei ole tunnustanut Eurooopan Unionia ja EU ei ole edes YK:n jäsen. 
- Tanssiiko Niinistö nyt ilman sävelkorvaa ikiomaa kissanpolkkaa?"  - kyselee Jali Raita Somerolta. 
Tämän lisäksi Suomen jäsenyys Euroopan unionissa ei ole pätevää. Asiasta on kirjoittanut myös Jorma Jaakkola blogissaan.

 
 

Jali Raita muistutti laajalla sähköpostilistallaan myös fil.tri eversti Martti J Karia 10.3.2022 Suomen Natoon liittymisen esteistä:

"Arvoisa fil.tri. eversti Martti J. Kari, Suomi ei voi liittyä Natoon. Sen estää 30 vuotta sitten solmittu sopimus suhteiden perusteista Venäjän Federaation kanssa, jonka 4 artiklassa on kirjoitettu seuraavasti:
 
Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYK:in päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti.

Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.

Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYK:in asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle.

Samoin liittymisen estää edelleen voimassa oleva Pariisin rauhansopimus vuodelta 1947, joka on julkisuudessa  viimeksi vahvistettu  muuttumattomana Venäjän silloisen pääministeri Tshernomyrdinin vierailulla maaliskuussa 1994. Merkittäviä ovat seuraavat artiklat:
  
3. artikla ( Pariisin vuoden 1947 rauhansopimus)

Välirauhansopimuksen mukaisesti saatetaan Neuvostoliiton ja Suomen välillä Moskovassa 12 päivänä maaliskuuta 1940 tehty rauhansopimus jälleen voimaan, kuitenkin niin, että mainitun sopimuksen 4, 5 ja 6 artiklat korvataan tämän sopimuksen 2 ja 4 artikloilla.

3. artikla /(talvisodan Moskovan vuoden 1940 rauhansopimuksesta)

Molemmat Sopimuspuolet sitoutuvat kumpikin puolestaan pidättymään kaikesta hyökkäyksestä toistansa vastaan ja olemaan tekemättä mitään liittoja tai osallistumasta koalitio-liittymiin, jotka ovat suunnatut jompaakumpaa sopimuspuolta vastaan.

Kannattaa lukea myös rakuunamajuri, opetusneuvos Erkki Hautamäen kaksiosainen kirja: ”Suomi myrskyn silmässä”.
 


 
Jali Raidan muistutusta Natoon liittymisen esteistä täydensi Jorma Jaakkola:

Suomen jäsenyys Euroopan unioinissa ei ole pätevää
 
Jorma Jaakkolan kotisivu:
"Tutkimukseni perustuvat ETA- ja EY -jäsenyys "neuvottelujen" aikaisiin salaisiin asiakirjoihin, joita olen saanut haltuuni jo 1.12.1999 alkaen:

PääministeriEsko Aho on harhauttanut eduskuntaa tavalla, jonka presidentti Koivisto määräsi pääministerin tehtäväksi. Kysymyksessä on valtiopetos, rikos, joka ei vanhene. Kerron asiasta kotisivullani http://jormajaakkola.fi/

- Valtiosääntöoikeudellisesti Suomi ei todellakaan ole päivääkään ollut EU:n jäsen. Presidentti Koivisto näki jo vuonna 1990, että Pariisin rauhansopimus ja YYA-sopimus ovat EY-jäsenyyden esteet, vaikka molemmissa sopimuksissa on vain maininta "hyökkäämisestä".

Koivisto oli YYA-sopimuksen uudistamisessa aloitteellinen.

Hän ei olisi halunnut uudistettuun sopimukseen minkäänlaista sotilaallista mainintaa, vaan vain tekstin näin "Osapuolet selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti." Mutta kuinka ollakaan, ns, Naapuruussopimuksen neljännen artiklan tekstin saneli kaatuvan NL:n johto ja syntyvän Venäjän johto parafoi tekstin. Silloinen suurlähettiläs Heikki Talvitie tietää, koska joutui käymään molemmissa valtiojohdoissa.

Pariisin rauhansopimuksen ja YYA-sopimuksen tekstissä siis mainitaan sana "hyökkäys", joka tuli myös ns. Naapuruussopimuksen tekstiin.

Miksi Naapuruussopimuksen velvoitteista ei ole vuosiin puhuttu? Miksi Jali Raidan esille tuomia salaisia dokumentteja Operaatio PAX:sta ei haluta tuoda julkisuuteen?

Jukka Tarkkakin kirjoittaa musta-tuntuu-juttuja kirjaansa. Nimittäin uutiset kertoivat 4.3.2022 Jukka Tarkan uuden kirjan julkistamisesta: "Jukka Tarkka: Itsenäisyyden elpymisaika. Aikalaiskronikka vuosilta 1990–2020"

Sitaatti kirja-arviotekstistä:

Valtiotieteen tohtori Jukka Tarkan kirja ilmesyy Euroopan turvallisuutianteen ollessa liikeessä.
Kylmän sodan ollessa päättymässä syksyllä 1990 presidentti Mauno Koivisto vapautti yksipuolisella tulkinnallaan Suomen Pariisin rauhansopimuksen 1947 asettamista ase- ja ulkosuhderajoituksista. Samalla raukesi tunnettu yya- sopimus vuodelta 1948. Tarkka palaa kirjassaan useasti Koiviston tulkinnan keskeiseen merkitykseen Suomen turvallisuuspolitiikassa tulossa olleina vuosikymmeninä. Koiviston tulikintaa kutsutaan nimellä Operaatio Pax.

Operaatio PAX on ollut esillä julkisuudessa. Presidentti Koivisto kertoo siitä avoimesti muistelmissaan "Kaksi Kautta". Koivisto kertoo, miksi halusi lakkauttaa Pariisin rauhansopimuksen yksipuolisesti, vaikka hänen mukaansa lakkauttamiskokoukseen olisi pitänyt kutsua kaikki sopimusosapuolet. 

Koivisto mainitsi Pariisin rauhansopimuksen lakkauttamismahdollisuuden myös YK:n turvallisuusneuvostossa.

Koivisto ei siis mitenkään ole voinut yksipuolisesti lakkauttaa Pariisin rauhansopimusta.

Yleisesti puhutaankin vain tulkinnasta, kuten Jukka Tarkkakin kirjoittaessaan: "Mauno Koivisto vapautti yksipuolisella tulkinnallaan Suomen Pariisin rauhansopimuksen.

Tietääköhän Tarkka, että Operaatio PAX:iin liittyy 25 vuodeksi salaiseksi julistetut asiakirjat. 

Salaaminen ei ole demokratiaa, vaan diktatuuria. Yksinvaltiutta. Julkisen hallinnon asiakirjojen pitää olla julkisia! 

Salassapidosta vuonna 2016 vapautuneet asiakirjat ovat tässä osoitteessa:
 
 

Naapuruussopimuksen oleelliset tekstit :
 
4 artikla

Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti.

Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.

Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle.

Jali Raita kirjoitti:
"Samoin liittymisen estää edelleen voimassa oleva Pariisin rauhansopimus vuodelta 1947, joka on julkisuudessa  viimeksi vahvistettu  muuttumattomana Venäjän silloisen pääministeri Tshernomyrdinin vierailulla maaliskuussa 1994. Merkittäviä ovat seuraavat artiklat: 

 3. artikla ( Pariisin vuoden 1947 rauhansopimus)
 
Välirauhansopimuksen mukaisesti saatetaan Neuvostoliiton ja Suomen välillä Moskovassa 12 päivänä maaliskuuta 1940 tehty rauhansopimus jälleen voimaan, kuitenkin niin, että mainitun sopimuksen 4, 5 ja 6 artiklat korvataan tämän sopimuksen 2 ja 4 artikloilla.

Välirauhansopimuksen 3. artiklaa ei siis Pariisin rauhansopimuksessa korvattu millään, vaan se tuli voimaan muuttumattomana:

3. artikla /(talvisodan Moskovan vuoden 1940 rauhansopimuksesta)

"Molemmat Sopimuspuolet sitoutuvat kumpikin puolestaan pidättymään kaikesta hyökkäyksestä toistansa vastaan ja olemaan tekemättä mitään liittoja tai osallistumasta koalitio-liittymiin, jotka ovat suunnatut jompaakumpaa sopimuspuolta vastaan." 

Todella selvää tekstiä.

 

Suomen nykyjohdon pitää tietää, mitä kaikkea presidentti Koiviston on tehnyt.
Koivisto onnistui luomaan tekemisistään positiivisen kuvan Suomen median avulla.
Koivisto vedätti tohtori Jukka Tarkkaakin, joka on mielestään perehtynyt Suomen historiaan.

En ole putinisti, mutta en halua, että presidentti Koiviston tekemien omaperäisten operaatioiden johdosta Venäjä hyökkäisi Suomeen.

Venäjä voi rikkoa vaikka kaikkia kansainvälisiä sopimuksia, mutta Venäjä edellyttää, että Suomi noudattaa sopimuksia, jotka sitovat/velvoittavat Suomea. 


Tiesittekö, että Suomi sitoutui EU:n yhteiseen puolustukseen julistuksella 21.12.1993?

Oletteko kuullut tästä julistuksesta?
Nimittäin Suomeen ei luotettu, sillä Suomi korosti liittoutumattomuuttaan.
Jorma Jaakkolalla on tuo julistusteksti. Julistus on sitovaa EY-säädäntöä.

Edellisenä päivänä komission esittämä julistusvaatimus oli ongelmana EU-ministeriryhmän kokouksessa 16/1993 20.12.1993. 

Kokouksen pöytäkirja ja liitemuistio 1075/1993, jota Veli Sundbäck esitteli kokouksessa, määrättiin salaisiksi.

Tiesittekö, että KHO vahvisti salassapidon lokakuussa 2000?

Kerron niistä kotisivullani http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

 

Ystävällisin terveisin

Jorma Jaakkola, Kokemäki
Kokoomuksen jäsen numero 69267
044-230 2707
 
 

 
 
Suuret kiitokset Jali Raidalle ja Jorma Jaakkolalle. 
Suomi on lähtenyt soitellen sotaan, menettänyt itsenäisyytensä, sekä oman ulko- ja turvallisuuspolitiikkansa hallinnan täydellisesti.
 
Olemme äärimmäisen vaarallisessa taitekohdassa Naton ja Venäjän suurvaltasodan kriisiytyessä. 
 
Sotarumpujen päristessä rauhantekijät ovat vähissä.
Siksi on ensiarvoisen tärkeää muistaa Suomen ja Venäjän kumppanuus-ja rauhansopimukset, jotka nykyinen globalistihallinto ja aikaisemmat presidentit ovat omavaltaisesti hylänneet valtamedian myötävaikutuksella natokiimassaan.
 
Pelastetaan Suomi ja suomalaiset suursodalta !
 
 
 
 

 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti